Επιλογή Ζωής 2

36 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Φαγάδικα που άντεξαν στο πέρασμα του χρόνου Ε ίναι γεγονός ότι ο Έλληνας επιχειρηματίας έχει επενδύσει στη γαστρονομία. Κάτι που εύκολα επιβεβαιώνεται κάνοντας μια βόλ- τα στις πόλεις και τα αμέτρητα χωριά της Ελλάδας που είναι γεμάτα από ταβέρνες και εστι- ατόρια, τα οποία προσφέρουν γευστικά ταξίδια κυρίως στην ελληνική παραδοσιακή κουζίνα. Δεν είναι λίγα όμως και αυτά που μας προκαλούν να δοκιμάσουμε την κουζίνα του εξωτερικού. Ωστόσο, η οικονομική δυσπραγία που πλήττει τα τελευταία χρόνια τη χώρα μας, έχει αναγκάσει πολ- λά από αυτά να βάλουν «λουκέτο», μην αντέχοντας τις υπέρογκες φορολογικές επιβαρύνσεις και τη δραματική μείωση των πελατών τους. Υπάρχουν όμως κι εκείνα τα ιστορικά «φαγάδικα» που σε πείσμα όλων των δύσκολων καιρών που Από τότε μέχρι σήμερα μας… μαγειρεύουν της Ελένης Καραμπάτσου Ανέκαθεν, από την ομηρική κιόλας εποχή, η ελληνική κοινωνία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη διασκέδαση και το καλό φαγητό. Το άρθρο που ακολουθεί είναι ένα αφιέρωμα σε γνωστά «φαγάδικα» που «σέρβιραν» και πριν από 50 χρόνια και που επιβίωσαν την πρόσφατη οικονομική καταιγίδα –και όχι μόνο– και που, ακόμα και σήμερα, περιμένουν εμάς και την παρέα μας με τους παραδοσιακούς ελληνικούς μεζέδες και το κρασί που αγαπήσαμε…

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=