Page 22 - HOTEL

Basic HTML Version

FOOD
Service
k
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2012
22
T
ο Food Service πραγ-
ματοποίησε ρεπορτάζ
και παρουσιάζει τα
επιδοτούμενα προ-
γράμματα που βρί -
σκονται σε ισχύ τη δεδομένη
χρονική στιγμή και απευθύνο-
νται στις επιχειρήσεις του ευ-
ρύτερου επισιτιστικού κλάδου.
Επιδοτήσεις για
παραγωγή
παραδοσιακών
ζυμαρικών
Το πρόγραμμα καλύπτει
όλες τις λειτουργικές δαπάνες
της επιχείρησης, χωρίς να
απαιτείται από το δικαιούχο να
καταβάλει μέρος των χρημά-
των από δικά του κεφάλαια.
Άνεργοι και νέοι επιχειρημα-
τίες μπορούν να επιδοτηθούν
100% για να ανοίξουν εργα-
στήρια παραγωγής παραδο-
σιακών προϊόντων ζυμαρικών
και αλευρωδών προϊόντων. Μι-
κρές βιοτεχνίες που παρασκευ-
άζουν με ντόπια υλικά χυλοπί-
τες, λαζάνια, μακαρόνια και
τραχανά μπορούν να δημιουρ-
γηθούν, ιδίως στην περιφέρεια,
και μάλιστα να διαθέτουν τα
προϊόντα τους ακόμη και στις
ξένες αγορές. Άνεργοι, καθώς
και νέοι που ήδη δραστηριο-
ποιούνται σε αυτόν τον κλάδο,
έχουν τη δυνατότητα να εντα-
χθούν σε πρόγραμμα ενίσχυ-
σης του ΕΣΠΑ και να χρηματο-
δοτηθούν με ποσό έως 35.000
ευρώ. Χρηματοδοτείται επίσης
η πρόσληψη προσωπικού, ο
οποίος μπορεί να είναι και συγ-
γενής του ενδιαφερόμενου
ακόμη και πρώτου βαθμού.
Πρόκειται για το πρόγραμμα
του ΕΣΠΑ,
Σχέδιο Στήριξης
Επιχειρηματικών Πρωτοβου-
λιών Ανέργων και Νέων Επι-
χειρηματιών
(σε φάση start–
up). Σκοπός είναι η αναβίωση
μικρών επιχειρήσεων με εξειδι-
κευμένα προϊόντα, ενώ μπό-
νους έχουν εκείνοι που θα είναι
και καινοτόμοι. Ο επιλέξιμος
προϋπολογισμός κάθε σχεδίου
κυμαίνεται από
10.000
έως
20.000
ευρώ. Η δράση χρημα-
τοδοτεί επιπλέον τη δημιουρ-
γία νέας θέσης εργασίας με
ποσό 15.000 ευρώ, με την προ-
ϋπόθεση ότι η θέση εργασίας
θα διατηρηθεί για τουλάχιστον
12 μήνες. Οι επιλέξιμες δαπά-
νες του προγράμματος είναι,
μεταξύ άλλων, τα ενοίκια, οι
λογαριασμοί ΔΕΚΟ, οι δαπά-
νες ίδρυσης της επιχείρησης,
οι δαπάνες παροχής υπηρε-
σιών και οι δαπάνες σύνταξης
επιχειρηματικού σχεδίου. Η
υποβολή των προτάσεων για
το εν λόγω πρόγραμμα, ενώ
ήταν αρχικά μέχρι τις 15 Ιανου-
αρίου, παρατάθηκε, τελικώς,
μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου.
Προϋποθέσεις
Για τη συμμετοχή στο πρό-
γραμμα οι δικαιούχοι θα πρέ-
πει να πληρούν τις παρακάτω
προϋποθέσεις:
n
Να έχουν κάνει έναρξη επιχει-
ρηματικής δραστηριότητας
μετά την 1/1/2011 ή να έχουν
την ιδιότητα του ανέργου
(διαθέτοντας δελτίο ανεργίας
σε ισχύ την ημερομηνία έναρ-
ξης της επιχειρηματικής τους
δραστηριότητας).
n
Να διαθέτουν αριθμό φορο-
λογικού μητρώου (ΑΦΜ).
n
Να έχουν συμπληρώσει το
18ο έτος της ηλικίας τους
και να είναι έως 64 ετών, δη-
λαδή, το 18ο έτος θα πρέπει
να είναι συμπληρωμένο (λαμ-
βάνοντας υπόψη την ημερο-
μηνία γέννησης) κατά την
ημερομηνία υποβολής της
Επιδοτήσεις
Moχλός ανάπτυξης
στην εστίαση
Με την οικονομική ύφεση να δυσχεραίνει ολοένα περισσότερο την εύρυθμη
λειτουργία των επιχειρήσεων του επισιτιστικού και του τουριστικού κλάδου,
σημαντική στήριξη παρέχουν τα επιδοτούμενα προγράμματα που ξεκίνησαν να
υλοποιούνται.