Page 62 - HOTEL

Basic HTML Version

Σ
ε πρόσφατο δημοσίευμα της
εφημερίδας The Sun Herald
του Σίντνεϊ, η Ελλάδα είναι με-
ταξύ των ανερχόμενων ευρω-
παϊκών προορισμών με γα-
στρονομικό ενδιαφέρον λόγω των κρασιών
της. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι Αυ-
στραλοί δείχνουν να εκτιμούν ιδιαίτερα το
ποιοτικό φαγητό και το κρασί, με αποτέλε-
σμα να ενδυναμώνεται συνεχώς το ενδια-
φέρον τους για νέες γαστρονομικές εμπει-
ρίες σε τουριστικούς προορισμούς. Στο εν
λόγω δημοσίευμα φιλοξενούνται επίσης
δηλώσεις διοργανωτών γαστρονομικών τα-
ξιδιών, οι οποίοι χαρακτηρίζουν την Ελλάδα
ως μία μεγάλη και δυναμική αγορά που τα
επόμενα χρόνια θα αναδειχθεί ως γαστρο-
νομικός προορισμός. Παράλληλα, η εφημε-
ρίδα υποστηρίζει ότι η ελληνική οινοπαρα-
γωγή είναι από τις πλέον υποτιμημένες διε-
θνώς. Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι στην
ιστοσελίδα
theage.com.au
, τον Οκτώβριο
του 2011, φιλοξενήθηκε εκτενές ρεπορτάζ
για το ελληνικό κρασί με πολύ θετικά σχό-
λια τόσο για την ποιότητά του όσο και για
την τιμή διάθεσής του.
Ανεβαίνει το επώνυμο
ελληνικό κρασί στην Κίνα
Ανάμεσα σε άλλα ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊό-
ντα, το ελληνικό κρασί προκάλεσε ιδιαίτε-
ρη αίσθηση στην Κίνα, στο ετήσιο δείπνο
προς τιμή των οικονομικών συνεργατών
της Ελλάδας στη Σαγκάη και στις γειτονι-
κές προς αυτή κινεζικές επαρχίες, τοπικής
αρμοδιότητας του Γενικού Προξενείου στη
Σαγκάη (30 Νοεμβρίου 2011).
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης δοκιμάστη-
καν ελληνικά προϊόντα και ανταλλάχθηκαν
απόψεις για δυνατότητες συνεργασίας.
Στο δείπνο προσφέρθηκαν ελληνικά πιάτα
και κρασιά, ενώ 14 εισαγωγείς/διανομείς
ελληνικών τροφίμων και κρασιών είχαν την
ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα
τους σε εξειδικευμένο κοινό.
Οι εν λόγω παρουσιάσεις έλαβαν μεγά-
λη δημοσιότητα, αφού καλύφθηκαν από 32
παρευρισκόμενους δημοσιογράφους έντυ-
πων και ηλεκτρονικών μέσων.
Το δε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι, Int’l
Channel Shanghai ICS, έδωσε την ευκαιρία
συνεντεύξεων σε εκθέτες, καθώς και στη
γενική πρόξενο της Ελλάδος στη Σαγκάη,
Μαρία Σαράντη.
Ανάμεσα στους ομιλητές της εκδήλω-
σης, ο Αμερικανός σύμβουλος για θέματα
οίνων και τροφίμων, John Isacs, εκδότης
του μοναδικού καταλόγου οίνων στα Κινε-
ζικά και ιδιαίτερα γνωστός στην Κίνα για τα
άρθρα του για το φαγητό και το κρασί,
έκανε μία εξαιρετικά θερμή παρουσίαση
των ελληνικών κρασιών, στη νέα γραμμή
πολιτικής προώθησής τους από την
Εθνι-
κή Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου
και Οίνου (ΕΔΟΑΟ).
Υποσχέθηκε δε από
βήματος ότι στην επόμενη έκδοση του κα-
ταλόγου του, που αποτελεί ιδιαίτερα χρή-
σιμο εργαλείο για τους επαγγελματίες του
κλάδου, θα εντάξει ικανό αριθμό ελληνικών
κρασιών. Δήλωσε επίσης ότι θα παρουσιά-
σει κρασιά από τις τέσσερις ελληνικές το-
ποποικιλίες: Ασύρτικο, αγιωργίτικο, μοσχο-
Επώνυμο Ελληνικό Κρασί
Ο νέος σύμμαχος του
εθνικού τουρισμού!
Η δημιουργία συνεργειών σε όλους τους κλάδους της οικονομίας δείχνει να
μετατρέπει την κρίση σε ευκαιρία. Αυτή τη φορά τα παραπάνω κάνουν πράξη
το επώνυμο ελληνικό κρασί με την εγχώρια τουριστική βιομηχανία και τα απο-
τελέσματα της συνεργασίας τους έγιναν θέμα συζήτησης στις πέντε ηπείρους!
'
FOOD
Service
k
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2012
62
'
Σε πρόσφατο δημοσίευμα
της εφημερίδας The Sun
Herald του Σίντνεϊ, η
Ελλάδα είναι μεταξύ των
ανερχόμενων ευρωπαϊκών
προορισμών με
γαστρονομικό ενδιαφέρον
λόγω των κρασιών της.