Page 11 - Linux_7

Basic HTML Version

FOOD
Service
k
ΜΑΡΤΙΟΣ - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2012
11
πλάνο
Μετά από πολύμηνη ψηφοφο-
ρία ανακοινώθηκαν οι φετινοί
νικητές των πέμπτων βραβείων
των καλύτερων εστιατορίων
της Σκωτίας από την ιστοσελί-
δα 5pm.co.uk.
Η ανακοίνωση και βράβευση
των νικητών πραγματοποιήθη-
κε σε ειδική τελετή που έλαβε
χώρα στο Κέντρο Επιστημών
της Γλασκόβης στις 27 Φε-
βρουαρίου.
Δεκατέσσερις διαφορετικές
κατηγορίες ανέδειξαν τα καλύ-
τερα εστιατόρια στη Σκωτία,
με μεγάλο νικητή της φετινής
διοργάνωσης τον chef Dominic
Jack. Όπως, ανέφεραν οι κρι-
τές, ο Jack θεωρείται ένας
πολλά υποσχόμενος νέος chef,
ο οποίος έχει λαμπρό μέλλον
μπροστά του. Το βραβείο κα-
λύτερης ιταλικής κουζίνας έλα-
βε για δεύτερη συνεχόμενη
χρονιά το εστιατόριο Cucina,
που βρίσκεται στο ξενοδοχείο
Missoni στη Σκωτία. Επικεφα-
λής της Cucina είναι ο chef
Matt ia Camorani , ο οποίος,
όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια
της τελετής, προσφέρει στους
πελάτες τους φρέσκα εποχια-
κά υλικά, με ιταλικές επιρροές,
σε ένα περιβάλλον που παρα-
πέμπει στις ιταλικές πιτσαρίες.
Ο συγγραφέας γαστρονομίας
Jonathan Trew, που ήταν και
μέλος της κριτικής επιτροπής,
σχολίασε το νικητή του καλύτε-
ρου ινδικού εστιατορίου Mit-
has: «Οι μέρες της παλαιομοδί-
τικης ταπετσαρίας σε συνδυα-
σμό με την πάλαι ποτέ μυρω-
διά του κάρι έχουν περάσει.
Είναι η πρώτη φορά που σε αυ-
τή τη διοργάνωση δεν βρίσκο-
νται μεταξύ των υποψηφίων ιν-
δικά εστιατόρια της Γλασκό-
βης. Αδιαμφισβήτητα, η Γλα-
σκόβη διαθέτει την πιο ζωντα-
νή ινδική εστιατορική σκηνή
της Σκωτίας. Μήπως, όμως, το
Εδιμβούργο ετοιμάζεται να
κλέψει το στέμμα της;».
n
ΣΚΩΤΙΑ
Τα καλύτερα εστιατόρια για το 2011
Στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας
διεξάγεται το πρώτο φεστιβάλ
τροφίμων και ποτών από τις 2
έως τις 4 Μαρτίου, με τη συμ-
μετοχή παραγωγών και εμπό-
ρων τροφίμων, οίνου και ελαιο-
λάδου. Παράλληλα, στη διορ-
γάνωση θα λάβουν μέρος εκ-
πρόσωποι των καλύτερων
εστιατορίων και ξενοδοχείων
της Κροατίας.
Οι επισκέπτες της πρώτης έκ-
θεσης τροφίμων και ποτών στο
Ζάγκρεμπ θα έχουν την ευκαι-
ρία να δοκιμάσουν παραδοσια-
κά προϊόντα και κρασιά, όπως
είναι τα cullens και τα rakijas.
Ακόμη, κατά τη διάρκεια της
διοργάνωσης οι παραγωγοί θα
διαθέτουν τα προϊόντα τους
προς πώληση σε ειδικές τιμές.
Επιπλέον, οι διοργανωτές, θέ-
λοντας να προσελκύσουν με-
γάλο αριθμό επισκεπτών, σχε-
δίασαν ειδικά προγράμματα
διασκέδασης, τα οποία απευ-
θύνονται σε όλα τα μέλη της
οικογένειας.
Παράλληλα, στο πλαίσιο της
διοργάνωσης ξεκινά το ίδρυμα
για νέους chef, το οποίο έχει
ως στόχο τη συγκέντρωση πό-
ρων για τη χρηματοδότηση τα-
λαντούχων σπουδαστών μαγει-
ρικής που επιθυμούν να παρα-
κολουθήσουν σχετικά σεμινά-
ρια επιμόρφωσης ή να συμμε-
τέχουν σε τοπικούς ή εθνικούς
διαγωνισμούς γαστρονομίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκθε-
ση διεξάγεται σε μία κρίσιμη
περίοδο για τον κροατικό κλά-
δο του επισιτισμού, καθώς οι
επιχειρήσεις της χώρας εκ-
φράζουν έντονη ανησυχία για
το μέλλον τους, δεδομένης της
εισόδου της Κροατίας στην ευ-
ρωζώνη.
Όπως, μάλιστα, επισημαίνουν
εκπρόσωποι των επιχειρήσεων
του κλάδου, εκτιμούν ότι θα
αυξηθούν οι εισαγωγές προϊό-
ντων λόγω των χαμηλότερων
τιμών.
n
ΚΡΟΑΤΙΑ
1η Έκθεση Τροφίμων και Ποτών
Αναμένεται
μεγάλη
προσέλευση
επισκεπτών.
Μεγάλος
νικητής των
βραβείων ο chef
Dominic Jack.
Ο chef Dominic Jack
απέσπασε δύο από
τα σημαντικότερα
βραβεία για το
εστιατόριό του.