Page 55 - Linux_7

Basic HTML Version

FOOD
Service
k
ΜΑΡΤΙΟΣ - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2012
55
πρώτο μου συγγραφικό εγχείρημα, ενώ
πρόσφατα κυκλοφόρησε και το πρώτο
μου ηλεκτρονικό βιβλίο (e–book) με τίτ-
λο A Greekalicious Feast (Μία Greek-
alicious γιορτή).
Στο My Greek Family Table περιλαμ-
βάνω συνταγές οι οποίες έχουν περάσει
από γενιά σε γενιά, αλλά και τα πάντα
τιμημένα παραδοσιακά πιάτα, όπως το
σουβλάκι και ο μουσακάς. Ακόμη έχω
συμπεριλάβει παραλλαγές παραδοσια-
κών συνταγών, όπως είναι, για παρά-
δειγμα, οι πικάντικοι κεφτέδες με ούζο
και πίτσα με αρνάκι σε παραδοσιακό
φύλλο. Παράλληλα με τις συνταγές, το
βιβλίο περιλαμβάνει ιστορίες από την
ελληνική οικογενειακή καθημερινότητα,
όπως την παρασκευή πασχαλιάτικου
ψωμιού.
Σε πολλές χώρες σε όλο τον κό-
σμο Έλληνες chef εργάζονται
στην κατεύθυνση της προβολής
της Ελλάδας ως τουριστικού προ-
ορισμού μέσω της γαστρονομικής
της παράδοσης. Ποια είναι η ει-
κόνα που έχετε για αυτό;
Δεν γνωρίζω κάτι σχετικό. Θα ήθελα
πολύ να συνεργαστώ με ανθρώπους οι
οποίοι μοιράζονται τη φιλοσοφία μου
και ειδικά την οικολογική και όχι εγωιστι-
κή προσέγγιση στη ζωή.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του
αυστραλιανού Τύπου, έχετε μία
πολύ επιτυχημένη τηλεοπτική πο-
ρεία στη χώρα. Μπορείτε να μας
μιλήσετε για αυτό;
Πραγματοποιώ συχνά εμφανίσεις
στην τηλεόραση της Αυστραλίας για να
μιλήσω για την Ελλάδα και την ελληνική
κουζίνα. Επίσης, έχω μία εβδομαδιαία
εκπομπή στο κανάλι SBS, όπου μιλάω
για την ελληνική κουζίνα, την ιστορία, τη
μυθολογία, τις πρώτες ύλες κ.λπ. Το εν
λόγω πρόγραμμα μεταδίδεται στην ελ-
ληνική και στην αγγλική γλώσσα. Αυτό
που θα ήθελα όμως περισσότερο από
όλα είναι να δημιουργήσω και να παρου-
σιάζω ντοκιμαντέρ για την Ελλάδα και
την ελληνική κουζίνα.
Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας;
Προγραμματίζω να επισκεφθώ την
Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2012. Επί-
σης, σχεδιάζω να επεκτείνω το Greekali-
cious στις ΗΠΑ, όπου και επιθυμώ να
μείνω μόνιμα για κάποιο χρονικό διάστη-
μα. Τέλος, θα ήθελα να ιδρύσω μία σχο-
λή τουρισμού και μαγειρικής στην Ελλά-
δα, με σκοπό να διαμένω και εκεί μόνιμα
για κάποιο διάστημα.
<
Με την ολοκλήρωση κάθε μαθήματος στην κουζίνα της Benardis, οι σπουδαστές γευματίζουν και
διασκεδάζουν με ελληνική μουσική.
Το βιβλίο Greekalicious Feast.
Το βιβλίο My Greek Family Table.
info
Μaria Benardis
Η Μaria Benardis είχε μία αξιοσημείωτη
καριέρα ως υπεύθυνη οικονομικών και
διαχείρισης μεγάλων επιχειρήσεων και
οργανισμών της Αυστραλίας, ενώ συμ-
μετείχε σε πλήθος γνωμοδοτικών επι-
τροπών για φορολογικά ζητήματα. Το
2007 αποφάσισε να εγκαταλείψει την
καριέρα της στις επιχειρήσεις και να
αλλάξει προσανατολισμό, εστιάζοντας
πλέον στη γαστρονομία.
Η Maria Benardis ίδρυσε τη δική της
σχολή μαγειρικής ελληνικής κουζίνας
στο Σίντνεϊ, η οποία βρίσκει μεγάλη
απήχηση στη χώρα.