Page 27 - Food Service τ. 112

Basic HTML Version

ξενοδοχείο και η μπλούζα που φοράω
είναι –ας μου επιτραπεί η έκφραση– ένα
με το πετσί μου! Η καθημερινότητα μέ-
σα σε ένα ξενοδοχείο μπορεί να σου
ανοίξει το μυαλό, να σε ταξιδέψει δια-
φορετικά, πέραν των σαφώς δύσκολων
συνθηκών. Σε όλες τις δουλειές υπάρ-
χουν.
Τι προσφέρει στον επισκέπτη ένα
από τα ιστορικότερα ξενοδοχεία
της Αθήνας;
Στο ξενοδοχείο υπάρχουν τρία εστια-
τόρια, των οποίων έχω την πλήρη επί-
βλεψη. Πέραν του room service, είναι το
Winter Garden, το οποίο λειτουργεί καθ’
όλη τη διάρκεια της ημέρας από τις 7 το
πρωί έως τη 1 το βράδυ και προσφέρει
καφέ, τσάι, σοκολάτα και άλλα ροφήμα-
τα, ενώ υπάρχει και μία κάρτα που υπο-
στηρίζει κανονικό γεύμα είτε για γεύμα,
είτε για δείπνο ή σνακ. Υπάρχει επίσης
το θρυλικό GB Corner, το οποίο πλέον
προσφέρει κλασική ελληνική κουζίνα,
και το Roof Garden, το οποίο λειτουργεί
στην ταράτσα του ξενοδοχείου και απο-
τελεί μία γνήσια μεσογειακή πρόταση.
Τα τρία εστιατόρια είναι τρεις διαφορε-
τικές προτάσεις, ώστε ένας πελάτης
που μένει στο ξενοδοχείο για μία εβδο-
μάδα να μπορεί να έχει εναλλακτικές
επιλογές.
Τι εννοείτε εσείς με τον όρο
«κλασική ελληνική κουζίνα»;
Όταν λέω κλασική, εννοώ καθαρά κλα-
σική ελληνική κουζίνα και όχι την «πειραγ-
μένη» ελληνική του νεωτερισμού. Μιλάω
για την ελληνική κουζίνα που όλοι έχουμε
στη μνήμη μας, τη γεύση που μας ακο-
λουθεί από τα παιδικά μας χρόνια. Είναι
απόφασή μας να προσφέρουμε καθαρά
ελληνική κουζίνα και, σε τελική ανάλυση,
είναι αυτό που θέλει ο πελάτης. Για παρά-
δειγμα, ένας ταξιδιώτης που θα επισκε-
φθεί την Αθήνα και θα έρθει να μείνει στο
ξενοδοχείο θέλει να γνωρίσει την κουλ-
τούρα του τόπου. Είναι σημαντικό το να
πας σε μία χώρα και να γνωρίσεις την
κουλτούρα μέσα από τους ανθρώπους,
το φαγητό και την καθημερινότητα. Το
θεωρώ άτοπο αυτό που γινόταν τόσα
χρόνια με εμάς τους Έλληνες μάγειρες,
που προσπαθούσαμε να μιμηθούμε διά-
φορες κουζίνες του εξωτερικού. Όλα αυ-
τά είναι χιλιοειπωμένα, αλλά δεν βλέπω
να γίνονται ουσιαστικά πράγματα, πέρα
από κάποιες μεμονωμένες προσπάθειες
ορισμένων ανθρώπων, οι οποίοι πράγματι
θέλουν να δείξουν αυτή τη γνήσια ελληνι-
κή κουζίνα. Αυτός ο εντυπωσιασμός νομί-
ζω τους έχει παρασύρει και ιδιαίτερα τα
νέα παιδιά.
Δηλαδή εναντιώνεστε στη νέα
ελληνική κουζίνα;
Όχι, δεν είμαι καθόλου αρνητικός με
τη νέα ελληνική κουζίνα. Πιστεύω ότι τα
πράγματα πρέπει να γυρίζουν, να προ-
χωρούν και να εξελίσσονται. Σαφώς και
η ελληνική κουζίνα πρέπει να εξελιχθεί.
Όμως, για να συμβεί αυτό, θα πρέπει
πρώτα ο κάθε ένας από εμάς να έχει ερ-
γαστεί ως μάγειρας και να γνωρίζει κα-
λά την κλασική κουζίνα, ώστε να μπορέ-
σει να τη μετατρέψει σε κάτι άλλο. Τώρα
είναι κάποια πράγματα που βλέπω και
τα οποία δεν θέλω ούτε να τα χαρακτη-
ρίσω. Δυστυχώς, όμως, αυτά χαρακτη-
ρίζουν εμάς.
Τι εννοείτε με αυτό;
Εγώ πιστεύω ότι τον καθέναν από μας
τον χαρακτηρίζει η δουλειά του και η
πορεία του μέσα στο χρόνο. Με άλλα
λόγια, το βιογραφικό μας, το πού έχου-
με δουλέψει, το τι έχουμε προσφέρει. Ο
καθρέφτης μας είναι η δουλειά μας.
Μήπως αυτό το κενό στη γνώση
είναι θέμα εκπαίδευσης;
Για μένα όλα ξεκινούν από την εκπαί-
δευση και από το τι γραμμή παίρνουν τα
παιδιά. Όταν ήμουν εγώ μαθητής στη
FOOD
Service
27
συνέντευξη
To GB Corner στο ξενοδοχείο Μ. Βρεταννία.
Το GB Corner προσφέρει πλέον κλασική ελληνική κουζίνα.