Page 50 - Food Service τ. 112

Basic HTML Version

FOOD
Service
50
E
να πρώτο καίριο ζήτημα είναι
η διαδικασία που ακολουθεί-
ται προκειμένου να πιστοποιη-
θεί μία επιχείρηση. Ο κ. Τηλέ-
μαχος Αγγελίτσας, διευθυ-
ντής πιστοποίησης της εταιρείας BQC,
εξηγεί στο «Food Service»: «Για να πιστο-
ποιηθεί μία επιχείρηση με το διεθνές πρό-
τυπο EN ISO 22000:2005 “Συστήματα Δια-
χείρισης Ασφάλειας Τροφίμων”, θα πρέπει,
κατ’ αρχάς, να έχει κατανοήσει πλήρως ότι
τα προϊόντα ή/και οι υπηρεσίες που προ-
σφέρει ενέχουν κίνδυνο για τη δημόσια
υγιεινή και ασφάλεια, εάν δεν προσφέρο-
νται βάσει διεθνών κανόνων, συνθηκών και
πρακτικών παραγωγής και διάθεσης τροφί-
μων και σχετικών με αυτά προϊόντων. Δεν
πρέπει, βεβαίως, να παραβλέπουμε ότι η
απόφαση αυτή συνοδεύεται από την απαι-
τούμενη διάθεση πόρων από την πλευρά
της επιχείρησης, τόσο οικονομικών όσο και
ανθρώπινων, γεγονός που στις μέρες μας
για την ελληνική επιχειρηματική πραγματι-
κότητα είναι αρκετά δύσκολο. Μόλις η επι-
χείρηση πραγματοποιήσει το παραπάνω
βήμα, που είναι και το πιο σημαντικό στη
διαδικασία πιστοποίησης, τότε είναι σχετι-
κά εύκολο να προχωρήσει σε όλα τα υπό-
λοιπα στάδια.
Κατ’ αρχάς, θα πρέπει να απευθυνθεί σε
κάποιον έμπειρο σύμβουλο ποιότητας ή να
προσλάβει κάποιον εργαζόμενο σχετικό με
τα διεθνή πρότυπα που αφορούν στα τρό-
φιμα και στο συγκεκριμένο επαγγελματικό
κλάδο. Το άτομο αυτό θα οδηγήσει με
ασφάλεια την επιχείρηση τόσο στην ικανο-
ποίηση όλων των σχετικών απαιτήσεων
υποδομής (κτηριακών, μηχανημάτων, εξο-
πλισμού κ.λπ.) όσο και στη συγγραφή της
απαιτούμενης μελέτης και εφαρμογής αυ-
τής, σύμφωνα με όλες τις απαιτήσεις του
προτύπου. Με την εφαρμογή του Συστή-
ματος Διασφάλισης Ασφάλειας Τροφίμων
για μικρό χρονικό διάστημα, η επιχείρηση
θα μπορεί να εντοπίσει τις αδυναμίες της
και να διορθώσει όλα εκείνα που χρειάζε-
ται, ώστε να ικανοποιεί τις απαιτήσεις του
προτύπου σε όλα τα επίπεδα. Αφού ολο-
κληρωθούν όλα τα παραπάνω, η επιχείρη-
ση θα πρέπει να απευθυνθεί σε κάποιον
Διαπιστευμένο Φορέα Πιστοποίησης, ο
οποίος μετά από επιτόπια επιθεώρηση που
θα διενεργήσει στις εγκαταστάσεις της, θα
αποφασίσει για το αν πληροί τις κατάλλη-
λες προϋποθέσεις ώστε να πιστοποιηθεί.
Αν ο φορέας εντοπίσει σημεία στα οποία η
επιχείρηση δεν ασκεί ικανοποιητικό έλεγ-
χο, δίνεται αρκετός χρόνος για την αντιμε-
τώπιση και διόρθωσή τους από την πλευρά
της. Μόλις ο φορέας βεβαιωθεί για τη
διόρθωσή τους, εκδίδει σχετικό πιστοποιη-
τικό τριετούς διάρκειας υπό τον όρο συνε-
χούς συμμόρφωσης της επιχείρησης με το
πρότυπο και ετήσιας επιθεώρησης επιτή-
ρησης».
Για τη διαδικασία της πιστοποίησης μιλά
και η κα Uxue Azpiroz, διευθύντρια Γραφεί-
ου Κρήτης και Επικεφαλής Αγροδιατροφι-
κού Τομέα της TÜV Hellas: «Βασική προϋ-
πόθεση για την πιστοποίηση μιας εταιρείας
αποτελεί η ανάπτυξη ενός αποτελεσματι-
κού Συστήματος Διαχείρισης της Ασφάλει-
ας των Τροφίμων, το οποίο ενσωματώνει
τις απαιτήσεις της κείμενης νομοθεσίας
(Ευρωπαϊκός Κανονισμός 852/2004) για
την εφαρμογή μελέτης HACCP. Είναι απα-
ραίτητο η διοίκηση να γνωρίζει εξαρχής
και να διαθέσει πόρους για επενδύσεις σε
εγκαταστάσεις, εξοπλισμό και εκπαίδευση
Πιστοποίηση–Έλεγχος
Μία προστιθέμενη
αξία για το εστιατόριο
Η ποιότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες πιστοποιείται, καθορίζοντας την ανταγω-
νιστική θέση της επισιτιστικής επιχείρησης, αλλά και τις επιλογές των πελατών.
'
'
Είναι σημαντική η
συμμετοχή του
προσωπικού στην
ανάπτυξη και εφαρμογή
ενός Συστήματος
Διαχείρισης της
Ασφάλειας των Τροφίμων.
θέμα