Page 28 - Food Service τ. 113

FOOD
Service
28
Γ
ια να μπορούμε να
ταιριάξουμε με επι-
τυχία το κρασί με το
φαγητό, χρειάζεται
να εξετάσουμε και
να θυμόμαστε τα ξεχωριστά
συστατικά του οίνου. Το γεγο-
νός ότι υποχρεωνόμαστε να εκ-
φράσουμε τις εντυπώσεις μας
με λέξεις, σημαίνει ότι η εντύ-
πωση από τον οίνο παραμένει
για μεγαλύτερο διάστημα στη
μνήμη μας. Η διαδικασία αυτή
μπορεί αρχικά να φαίνεται επα-
ναλαμβανόμενη, αλλά με την
εφαρμογή αυτή γίνεται μία
υποσυνείδητη συνήθεια.
Ο τρόπος γευστική δοκιμής
που αναλύεται παρακάτω απο-
τελεί μέρος της συστηματικής
προσέγγισης της δοκιμής, που
Η επιδεξιότητα στη γευστική δοκιμή των οίνων και η σωστή αξιολόγησή τους
αποτελεί βασική προϋπόθεση για οποιονδήποτε απασχολείται με την παραγω-
γή, τη διανομή ή την πώληση οίνου.
Γευσιγνωσία οίνου
το
κρασί
στο
εστιατόριο
Σκοπός της
δημιουργίας
γευστικών
σημειώσεων
είναι να μας
βοηθήσουν να
περιγράψουμε
έναν οίνο σε
κάποιον που
δεν τον έχει
δοκιμάσει ή
να θυμηθούμε
πώς ήταν ένα
συγκεκριμένο
κρασί μία
δεδομένη
χρονική στιγμή.
Οι δοκιμασίες
του κρασιού
Γράφει η
Μαριάννα
Μακρύγιαννη