Page 12 - Food Service τ. 114

FOOD
Service
12
πρώτο
πλάνο
Στα τέλη Μαρτίου περισσότε-
ροι από 80 «ακαδημαϊκοί» της
γαστρονομίας θα λάβουν μέ-
ρος στο Πανεπιστήμιο Γαστρο-
νομίας που πραγματοποιείται
στο Λας Βέγκας.
Οι συμμετέχοντες δεν απαι-
τείται να έχουν κάποια εξειδί-
κευση στον τομέα ή προηγού-
μενη εκπαίδευση στη μαγειρι-
κή, αλλά να ενδιαφέρονται για
την τέχνη.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνω-
ση του νέου τύπου Πανεπιστη-
μίου: «Η διοργάνωση αποσκο-
πεί στο να μεταμορφώσει τους
λάτρεις του φαγητού από όλη
τη χώρα σε επαγγελματίες chef
σε μόλις 72 ώρες. Στο τέλος
του σεμιναρίου οι συμμετέχο-
ντες θα διαγωνιστούν σε ζεύγη
με γνωστούς επαγγελματίες
chef».
Το Πανεπιστήμιο Γαστρονομίας
θα διεξαχθεί στο γνωστό ξενο-
δοχείο Caesars Palace του Λας
Βέγκας, σε συνεργασία με τον
Larry Ruvo, τον Robin Leach
και τον Richard Gore.
Στην πρωτότυπη αυτή ακαδη-
μία θα συμμετέχουν γνωστοί
εκπρόσωποι της αμερικανικής
μαγειρικής κοινότητας, όπως ο
chef Alex Stratta, που έχει δια-
κριθεί με το βραβείο James
Beard, η γευσιγνώστης τυριών
Laura Werlin, ο chef Claudine
Pepin και ο διευθυντής σύντα-
ξης της ιστοσελίδας The Daily
Meal, Colman Andrews.
Στους προσκεκλημένους chef,
που θα λάβουν μέρος στο Πα-
νεπιστήμιο Γαστρονομίας πε-
ριλαμβάνονται ο Duff Gold-
man, η Christina Wilson, ο Fra -
n çois Payard και ο Frank Pelle-
grino. Το πρώτο μέρος των σε-
μιναρίων έχει προγραμματιστεί
να ξεκινήσει στις 27 Μαρτίου.
Το τριήμερο πρόγραμμα περι-
λαμβάνει μαθήματα συνδυα-
σμού κρασιών και τυριών, ιταλι-
κή κουζίνα και παρασκευή κο-
κτέιλ.
n
ΗΠΑ
Πανεπιστήμιο Γαστρονομίας
Για έβδομη φορά η Γαλλία ση-
μειώνει ρεκόρ διακρίσεων στο
διεθνή διαγωνισμό μαγειρικής
Bocuse d’Or, ο οποίος διεξάγε-
ται κάθε δύο χρόνια. Ο εν λό-
γω διαγωνισμός, που θεωρεί-
ται από πολλούς η Ολυμπιάδα
της γαστρονομίας, πραγματο-
ποιείται προς τιμήν του κατα-
ξιωμένου chef Paul Bocuse. O
διαγωνισμός διεξάγεται μπρο-
στά σε κοινό και διαρκεί περί-
που 5,5 ώρες. Οι ομάδες των
χωρών αποτελούνται από έναν
chef, έναν βοηθό chef και τον
προπονητή, ενώ η προετοιμα-
σία τους μπορεί να διαρκεί μή-
νες. Φέτος την αμερικανική
ομάδα εκπροσώπησαν οι γνω-
στοί chefs Daniel Boulud και
Thomas Keller, οι οποίοι δεν
κατάφεραν να κερδίσουν κά-
ποιο μετάλλιο, κάτι που συνέβη
για πρώτη φορά στα 26 χρόνια
του διαγωνισμού. Με το χρυσό
μετάλλιο διακρίθηκε ο Thibaut
Ruggeri του Maison Lenôtre,
βραβευμένου με τρία αστέρια
Michelin.
Το ασημένιο μετάλλιο έλαβε ο
μόλις 27 ετών Jeppe Foldager
από τη Δανία, ενώ η Ιαπωνία
κέρδισε το πρώτο της μετάλλιο
στο διαγωνισμό, με τον Nori-
yuki Hamada.
Σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός
Bocuse D’Or πήρε το όνομά
του από τον διεθνούς φήμης
Γάλλο chef, Paul Bocuse. O 87
ετών σήμερα chef έδωσε πρό-
σφατα μία μεγάλη διάλεξη στις
ΗΠΑ, στην καταξιωμένη σχολή
μαγειρικής Culinary Institute of
America, όπου έτυχε θερμής
υποδοχής. Αφορμή για την πα-
ρουσία του στις ΗΠΑ ήταν τα
εγκαίνια του νέου εστιατορίου
του με το όνομα The Bocuse
Restaurant. Το εστιατόριο βρί-
σκεται στο εσωτερικό της σχο-
λής όπου βρισκόταν το Escof-
fier Restaurant, το οποίο πήρε
το όνομά του από τον επίσης
διεθνούς φήμης Auguste Es -
coffier.
n
ΓΑΛΛΙΑ
Διεθνείς μαγειρικές επιδόσεις
Οι Ολυμπιακοί
της
γαστρονομίας.
Chef
στα θρανία.
Το ξενοδοχείο Caesars
Palace στο Λας Βέγκας, όπου
θα διεξαχθεί το Πανεπιστήμιο
Γαστρονομίας.