Page 30 - Food Service τ. 114

FOOD
Service
30
H
ελληνική γα-
στρονομία έχει
α κ ο λ ο υ θ ή σ ε ι
πλήθος διαδρο-
μών μέχρι να
βρει το χαρακτήρα της και να
είναι σε θέση να δώσει το στίγ-
μα της στις διεθνείς κουζίνες.
Συχνές είναι οι αναφορές επαγ-
γελματιών του κλάδου, οι οποί-
οι υποστηρίζουν ότι η ελληνική
κουζίνα μπορεί να διαφοροποι-
ηθεί, αρκεί τα θετικά στοιχεία
της να αξιοποιηθούν κατάλλη-
λα. Στο πλαίσιο αυτό, το τελευ-
ταίο χρονικό διάστημα η τοπική
γαστρονομία κερδίζει ένθερ-
μους υποστηρικτές τόσο στον
επισιτιστικό κλάδο όσο και στην
καταναλωτική αγορά. Η αδιαμ-
φισβήτητη σχέση τουρισμού και
γαστρονομίας την εποχή της οι-
κονομικής κρίσης γίνεται ακόμη
πιο ισχυρή, καθώς η πρόοδος
του ενός συμπαρασύρει την
εξέλιξη του άλλου. Τόσο οι εγ-
χώριοι όσο και οι διεθνείς του-
ρίστες επισκέπτονται την Ελλά-
δα με τη διάθεση να γνωρίσουν
την κουλτούρα της.
Κλειδί η δημιουργία
ταυτότητας
Κύριο συστατικό στοιχείο
της κουλτούρας κάθε χώρας
είναι η εθνική κουζίνα της. Η
Ελλάδα λόγω του κλίματός
της, της γεωγραφικής θέσης
της, αλλά και του εδάφους
της, διαθέτει εξαιρετικής ποιό-
τητας και μεγάλης ποικιλίας
ψάρια, λαχανικά, βότανα και
μυρωδικά. Επιπρόσθετα, κάθε
περιοχή της Ελλάδας διαθέτει
σε επίπεδο κουζίνας έναν μο-
ναδικό πλούτο γεύσεων χάρη
Σε ένα ορεινό χωριό της Αρκαδίας, μία πρότυπη αγροτουριστική μονάδα θέτει
στο επίκεντρο την τοπική κουζίνα απαντώντας δυναμικά στην κρίση. Το περιο-
δικό Food Service βρέθηκε στο Ψάρι Γορτυνίας και «μαγείρεψε» παραδοσιακά
προϊόντα της Αρκαδίας, με στόχο να αποδείξει ότι η τοπική γαστρονομία έχει
παρελθόν, παρόν και σίγουρα μέλλον!
Μαγειρεύοντας
την παράδοση
Τοπική γαστρονομία
έρευνα