Page 34 - Food Service τ. 114

FOOD
Service
34
έρευνα
Η επιστημονική ομάδα του
Food Service, κατά τη διάρκεια
της επίσκεψής της στην Αρκα-
διανή, πραγματοποίησε εκτενή
έρευνα αναφορικά με τα προϊό-
ντα τα οποία παράγονται στην
περιοχή.
Παράλληλα, συνέλεξε πληρο-
φορίες σχετικές με τους τρό-
πους παρασκευής των πιάτων
της τοπικής κουζίνας. Μετά την
επεξεργασία των πληροφοριών
και τη μελέτη των χαρακτηριστι-
κών των επισκεπτών στην περιο-
χή, η ομάδα του περιοδικού
προχώρησε στο σχεδιασμό ενός
πρότυπου εδεσματολογίου, το
οποίο θα μπορεί να προσφέρε-
ται στον εν λόγω προορισμό.
Σκοπός αυτής της ενέργειας
είναι η αξιοποίηση των τοπικών
προϊόντων με τέτοιο τρόπο ώστε
να προσελκύουν τους τουρίστες
της περιοχής να την επισκε-
φθούν, δημιουργώντας τους μία
ξεχωριστή γευστική εμπειρία.
Παράλληλα, η εν λόγω πρόταση
στοχεύει στο να αποτυπώσει
έμπρακτα το πώς η αξιοποίηση
ντόπιων πρώτων υλών μέσα από
μία σύγχρονη προσέγγιση μπο-
ρεί να συντελέσει στη δημιουρ-
γία τοπικής ταυτότητας σε έναν
προορισμό. Επισημαίνεται ότι η
πρόταση που παρουσιάζεται εί-
ναι καθαρά ενδεικτική.
Γαστρονομικές προτάσεις
Πιάτα με προϊόντα από την Αρκαδία
Δημιουργία-Επιμέλεια
Μενού: Exec.Chef
Χρήστος Ξεροβάσιλας
Φωτογραφίες:
Θάνος Ντούκας
Info: Όλα τα υλικά που
χρησιμοποιήθηκαν για την
παρασκευή του μενού είναι
από την Αρκαδιανή.
Η φωτογράφιση
πραγματοποιήθηκε στις
εγκαταστάσεις της μονάδας
στο Ψάρι Γορτυνίας.
Τιμπάλ από
ανθούς
λαχανικών,
τσιπς
παντζαριού,
flakes
γραβιέρας και
βινεγκρέτ
παλαιωμένου
ξιδιού.
Γλυκιά κρέμα τραχανά αρωματισμένη με τσάι βουνού
και αρμπαρόριζα, χειροποίητο παστέλι και περγαμόντο
και κουλί πορτοκαλιού.
Καρέ αρνιού
με καραμελω-
μένους
βολβούς,
αρωματισμένους
με δεντρολί-
βανο, κενέλ
παντρεμένης
φάβας και
σάλτσα κόκκινου
κρασιού.
Επιδόρπιο
Kυρίως
πιάτο
Υλικά:
Καρέ
αρνιού, βολβοί,
φάβα, ζάχαρη,
δεντρολίβανο,
μαυροδάφνη,
κόκκινο κρασί.
Σαλάτα
Υλικά:
Κουνουπίδι,
μπρόκολο,
παντζάρι,
γραβιέρα,
παλαιωμένο
ξίδι.
'
'
Η ομάδα του
περιοδικού Food
Service κατά τη
διάρκεια της
επίσκεψής της
στην Αρκαδιανή,
προχώρησε στο
σχεδιασμό ενός
πρότυπου
εδεσματολογίου,
το οποίο θα
μπορεί να
προσφέρεται
στον εν λόγω
προορισμό.
Υλικά:
Γλυκός τραχανάς, γάλα, ζάχαρη, πορτοκάλι,
αρμπαρόριζα, τσάι βουνού, παστέλι, περγαμόντο.