Page 49 - Food Service τ. 114

ρυζόγαλο, τα αμυγδαλωτά, οι
γκιουσλεμέδες και το μανταρι-
νάτο. Άλλες προτάσεις των Επι-
μελητηρίων περιελάμβαναν την
Τηνιακή Λούζα, το Σαν Μιχάλη
της Σύρου, Σφουγγάτο Λαχανι-
κών, Σαντορινιό Λουκάνικο, Βο-
λάκι Τήνου, Αρσενικό Νάξου,
Στραπατσάδα Πηλίου κ.ά.
Η επανάσταση του
προφανούς
O επικεφαλής του προγράμ-
ματος Ελληνικό Πρωινό, κ. Γιώρ-
γος Πίττας, μιλώντας παλαιότε-
ρα στο περιοδικό «Food Servi-
ce», είχε χαρακτηρίσει την εν λό-
γω πρωτοβουλία ως «επανάστα-
ση του προφανούς». Όπως είχε
αναφέρει χαρακτηριστικά: «To
Ελληνικό Πρωινό είναι μία προ-
σπάθεια του ΞΕΕ, που αποσκο-
πεί στο να εντάξει στις υπηρε-
σίες των ξενοδοχείων την ελληνι-
κή γαστρονομία. Το σκεπτικό
μας είναι να εμπλουτίσουμε το
ξενοδοχειακό πρωινό με προϊό-
ντα κάθε τόπου. Θέλουμε η πρω-
ινή εμπειρία κάθε ξένου επισκέ-
πτη να έχει σχέση με την Ελλά-
δα. Μιλάμε για νούμερα αφίξε-
ων, διανυκτερεύσεων, εσόδων.
Πρέπει, κάποια στιγμή, να ανα-
ρωτηθούμε και για το πόση...
Ελλάδα παίρνουν μαζί τους οι
άνθρωποι που έρχονται για δια-
κοπές στον τόπο μας».
<
FOOD
Service
49
θέμα
Info: Η διαδικασία ένταξης στο πρόγραμμα του Ελληνικού Πρωινού περιγράφεται αναλυτικά στην ιστοσελίδα του Ξενοδοχειακού Επιμελη-
τηρίου Ελλάδας - http:www.greekbreakfast.gr.
Οι προτάσεις της Σαντορίνης για το Ελληνικό Πρωινό.
Το Ελληνικό Πρωινό της Λέσβου.
Από την παρουσίαση του Νομού Χαλκιδικής για το Ελληνικό Πρωινό στην
έκθεση HO.RE.CA.
Η συμμετοχή της Νάξου στην παρουσίαση για το Ελληνικό Πρωινό.