Page 18 - Food Service τ. 115

18
FOOD
Service
επικαιρότητα
Σε μία βραδιά που έφερε την
Καθαρά Δευτέρα… πιο νωρίς,
μοναδικές γεύσεις, εμπνευσμέ-
νες από την παράδοση της ημέ-
ρας και με πρωταγωνιστή τον
Μακεδονικό Χαλβά, έκλεψαν τις
εντυπώσεις όσων παραβρέθη-
καν στο bar restaurant Shamo-
ne στις 13 Φεβρουαρίου, αντα-
ποκρινόμενοι στο κάλεσμα του
Μακεδονικού Χαλβά.
Στο κοκτέιλ πάρτι με άρωμα
Καθαράς Δευτέρας οι παρευ-
ρισκόμενοι γνώρισαν την ανε-
πανάληπτη γεύση του Μακεδο-
νικού Χαλβά και δοκίμασαν
πιάτα ενός απολαυστικού με-
νού με ιδιαίτερους συνδυα-
σμούς γεύσεων, με την υπο-
γραφή του chef Νίκου Κατσά-
νη. Με ιστορία που μετρά σχε-
δόν έναν αιώνα, ο Μακεδονι-
κός Χαλβάς αποτελεί μέρος
της παράδοσης, που θέλει όλη
την οικογένεια μαζί την Καθα-
ρά Δευτέρα, γύρω από το γε-
μάτο με νηστήσιμα εδέσματα
τραπέζι.
Μία παράδοση που οι Έλληνες
συνεχίζουν να τηρούν με κέφι
και μεράκι σε κάθε γωνιά της
Ελλάδας, σε τραπέζια που
στρώνονται σε κήπους, σε
μπαλκόνια, στο σπίτι ή στην
εξοχή. Φτιαγμένος χειροποίητα
με τον παραδοσιακό τρόπο και
διατηρώντας στο ακέραιο την
αυθεντική γεύση του, ο Μακε-
δονικός Χαλβάς παρασκευάζε-
ται από τη βιομηχανία τροφί-
μων Αφοί Χαΐτογλου χρησιμο-
ποιώντας ταχίνι από διαλεχτό
σησάμι, που εξακολουθεί να
αλέθεται σε πέτρινους μύλους,
χωρίς τη χρήση χημικών ή άλ-
λων ουσιών. Ο πατροπαράδο-
τος αυτός τρόπος παραγωγής
σε συνδυασμό με την άριστη
ποιότητα των πρώτων υλών
προσφέρουν τη μοναδική γεύ-
ση που έχει φέρει τον Μακεδο-
νικό Χαλβά πρώτο στις καρδιές
των καταναλωτών.
donianhalva
Φέτος η Καθαρά Δευτέρα έπεσε… Τετάρτη
Καθήκοντα Οικονομικού Διευ-
θυντή-Finance Manager της
Kraft Foods Ελλάδας, εταιρεί-
ας-μέλους του ομίλου της
Mondelêz International, έχει
αναλάβει ο κ. Κωνσταντίνος
Ανδρέου από τις 18 Φεβρουα-
ρίου. Ο κ. Ανδρέου έχει μακρά
εμπειρία στο Finance και Bu-
siness Strategy, έχοντας διατε-
λέσει στέλεχος σε μεγάλες πο-
λυεθνικές εταιρείες, όπως η
Novartis ως Head of Financial
Reporting & Accounting, η Nike
ως Financial Controller και η
Ελαΐς-Unilever ως Business U -
nit Finance Manager.
Με την ευκαιρία ανάληψης των
νέων καθηκόντων του στην
εταιρεία, ο Area Finance
Director Southern Europe της
Mondelêz International, Massi -
mo Estrinelli, δήλωσε: «Ο Κων-
σταντίνος εντάσσεται στο δυ-
ναμικό της Mondelêz Interna -
tional στην Ελλάδα, έχοντας
διαγράψει μία επιτυχημένη
σταδιοδρομία σε εταιρείες
όπως η Unilever και η Novartis,
κατά την οποία, μέσα από ρό-
λους αυξανόμενης ευθύνης,
έχει αναπτύξει βαθιά γνώση
για όλες τις διαδικασίες του
Finance».
Νέος οικονομικός
διευθυντής της
Mondelêz International
Έχοντας ήδη παρουσία σε 15
σύγχρονες και δυναμικές αγο-
ρές του εξωτερικού, από τις
αρχές του 2012, η Ολυμπιακή
Ζυθοποιία συνεχίζει την επέν-
δυση στην εξωστρέφεια, επε-
κτείνοντας την εξαγωγική δρα-
στηριότητά της και στην αγορά
της Κίνας. Στο πλαίσιο αυτό, τα
στελέχη της Διεύθυνσης Εξα-
γωγών της Ολυμπιακής Ζυθο-
ποιίας υποδέχτηκαν ένθερμα
τους επικεφαλής της ομάδας
πωλήσεων του συνεργάτη-ει-
σαγωγέα της από την Κίνα. Συ-
γκεκριμένα, η κινεζική αντιπρο-
σωπία ξεναγήθηκε στο υπερ-
σύγχρονο ζυθοποιείο της εται-
ρείας, ενημερώθηκε αναλυτικά
για τα προϊόντα και πραγματο-
ποίησε γευστικές δοκιμές. Η
Ολυμπιακή Ζυθοποιία, θεωρώ-
ντας ιδιαίτερα σημαντική την εν
λόγω αγορά, ανέλυσε και υπο-
στήριξε πλήρως το πλάνο δι-
είσδυσής της σε αυτήν, όπως
της παρουσιάστηκε, δίνοντας
αρχικά έμφαση στο κομμάτι
της νοτιοδυτικής Κίνας, με κέ-
ντρο τη Σαγκάη, προς το λιμάνι
της οποίας ταξιδεύουν ήδη τα
πρώτα κοντέινερ με τα προϊό-
ντα της εταιρείας. Παράλληλα,
ως στόχος για την επόμενη
τριετία, συμφωνήθηκε η στα-
διακή επέκταση της διανομής
των FIX Hellas και FIX Dark, στο
σύνολο της τεράστιας κινεζικής
αγοράς. Ενδυναμώνοντας την
ελληνική παρουσία σε μία ακό-
μη ήπειρο, η Ολυμπιακή Ζυθο-
ποιία έχει αποδείξει από πολύ
νωρίς ότι εκπροσωπεί την υγιή
επιχειρηματικότητα, που προσ-
βλέπει στην ανάκαμψη και την
εθνική προοπτική.
Η Ολυμπιακή
Ζυθοποιία στην Κίνα
Ο chef Νίκος Κατσάνης.
Ο κ. Κωνσταντίνος Ανδρέου.