Page 20 - Food Service τ. 115

Κατάμεστο ήταν το αμφιθέα-
τρο του Χαροκόπειου Πανεπι-
στημίου, με 400 σύνεδρους, οι
οποίοι παρακολούθησαν την
ημερίδα με θέμα «Παρθένο
Ελαιόλαδο και Ελληνική Γα-
στρονομία», που πραγματοποι-
ήθηκε στις 30 Μαρτίου 2013
στο πλαίσιο του προγράμμα-
τος OMEGA (Olive oil and
Mediterranean Molecular
Molecular Gastronomy), που
υποστηρίζεται από το Διεθνές
Συμβούλιο Ελαίας. Την ημερί-
δα διοργάνωσαν ο αναπληρω-
τής καθηγητής Ν. Καλογερό-
πουλος, ο επίκουρος καθηγη-
τής του Τμήματος Επιστήμης
Διαιτολογίας Διατροφής, Γ.
Μπόσκου, και η καθηγήτρια
του Τμήματος Χημείας του Αρι-
στοτέλειου Πανεπιστημίου, Μ.
Τσιμίδου.
Την ημερίδα τίμησε με την πα-
ρουσία του ο Υπουργός Αγρο-
τικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Καθηγητής, κ. Αθανάσιος
Τσαυτάρης. Συμμετείχαν εξέ-
χοντα μέλη της ακαδημαϊκής
κοινότητας, επαγγελματίες
από το χώρο της παραγωγής
και τυποποίησης ελαιολάδου,
νέοι παραγωγοί και πλήθος
αποφοίτων, φοιτητών και
σπουδαστών του Χαροκοπείου
Πανεπιστημίου, άλλων Τμημά-
των της Ανώτερης και Ανώτα-
της Εκπαίδευσης, καθώς και
καταρτιζόμενοι της ειδικότητας
Μαγειρικής Τέχνης των σχο-
λών του Υπουργείου Τουριστι-
κής Ανάπτυξης.
Καινοτόμα χαρακτηρίστηκε
από το κοινό η παρουσίαση
των σνακ με παρθένο ελαιόλα-
δο, η οποία οργανώθηκε και
πραγματοποιήθηκε με την επί-
βλεψη του κ. Γ. Παλησίδη, υπο-
ψήφιου Διδάκτορα του Χαρο-
κοπείου Πανεπιστημίου, και
την υποστήριξη της κας Ε. Πα-
παδά, αποφοίτου του τμήμα-
τος. Εντύπωση δημιούργησε η
χρήση οσπρίων στα σάντουιτς
με παραδοσιακά ψωμιά για
σνακ της εταιρείας First Class,
όπως το χωριάτικο εμπλουτι-
σμένο με φυτικές ίνες και αυτό
που είναι πανομοιότυπο με το
κουλούρι Θεσσαλονίκης, κα-
θώς και η τοποθέτηση σαλι-
γκαριών και πολλών ελληνικών
προϊόντων, όπως οξύμελι και
γύρη.
Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με
τρία παράλληλα workshops, με
εξαιρετικά επίκαιρα θέματα συ-
ζήτησης για:
α) Το ελαιόλαδο ως έλαιο τη-
γανίσματος.
β) Νέα προϊόντα με βάση το
ελαιόλαδο (γαλακτώματα και
gourmet ελαιόλαδα).
γ) Το μάρκετινγκ του παρθένου
ελαιολάδου.
Η επιστημονική κοινότητα και
οι επαγγελματίες της εστίασης
και της γαστρονομίας ανανέω-
σαν το ραντεβού τους για νέες
δράσεις υπέρ της ελληνικής οι-
κονομίας, υγείας και γαστρο-
νομίας.
επικαιρότητα
Παρθένο Ελαιόλαδο και Ελληνική Γαστρονομία
Η 1η ελληνική εταιρεία τροφίμων στο διεθνές
δίκτυο της Endeavor
20
FOOD
Service
H Endeavor συνεχίζει να συμ-
βάλλει στη στήριξη της εγχώ-
ριας επιχειρηματικότητας ως
μοχλού για την αντιμετώπιση
της ανεργίας, αυξάνοντας τον
αριθμό των ελληνικών επιχει-
ρήσεων που υποστηρίζει μέσω
του διεθνούς δικτύου της. Η
εταιρεία Παπαδημητρίου Χ.Κ.
ΑΒΕΤ αποτελεί την πέμπτη ελ-
ληνική προσθήκη στο δίκτυο
της Endeavor και την πρώτη
από τον κλάδο τροφίμων και
αγροτικών προϊόντων, έναν
κλάδο που μπορεί να στηρίξει
τη δημιουργία θέσεων εργα-
σίας και να συμβάλει στην ευ-
ρύτερη οικονομική ανάπτυξη
της χώρας.
Η επιλογή έγινε στο 48ο διε-
θνές
πάνελ
επιλογής
(
International Selection Panel –
ISP) της Endeavor Global, που
πραγματοποιήθηκε στο Μπου-
ένος Άιρες στις 6-8 Μαΐου. Η
εταιρεία, που εκπροσωπήθηκε
από τον CEO, Χρήστο Παπαδη-
μητρίου, ιδρύθηκε το 1939 και
αποτελεί μία από τις μεγαλύτε-
ρες εταιρείες τροφίμων στη
Νότια Ελλάδα. Με μία σειρά
ποιοτικών και καινοτόμων με-
σογειακών προϊόντων, έχει κα-
ταφέρει να διακριθεί στην
Ελλάδα και διεθνώς σε 28 χώ-
ρες. Σήμερα, δίνει έμφαση στο
100%
φυσικό βαλσαμικό ξίδι,
που παράγεται αποκλειστικά
από ελληνική σταφίδα, καθώς
και τη νέα γενιά καινοτόμων
μεσογειακών προϊόντων με βά-
ση το ξίδι.
Ο κ. Χάρης Μακρυνιώτης,
Managing Director της
Endeavor Greece, δήλωσε με-
ταξύ άλλων: «Καλωσορίζουμε
την εταιρεία Παπαδημητρίου
και ευχόμαστε η ένταξή της να
αποτελέσει ακόμα την αφετη-
ρία στοχευμένης στήριξης
πολλών εταιρειών που δραστη-
ριοποιούνται στο συγκεκριμένο
κλάδο».
Ο κ. Χρήστος Παπαδημητρίου
δήλωσε σχετικά: «Είναι μεγάλη
τιμή για την εταιρεία μας να
αποτελεί μέλος του διεθνούς
δικτύου της Endeavor. Η εται-
ρεία μας από την ίδρυσή της,
πάντα αναζητούσε νέους και-
νοτόμους τρόπους αξιοποίη-
σης των προϊόντων μεσογεια-
κής διατροφής, με στόχο να
εξελίσσεται συνεχώς. Είμαστε
πεπεισμένοι ότι η Endeavor θα
δώσει σημαντική ώθηση στην
εγχώρια και διεθνή παρουσία
μας και θα μας βοηθήσει να
κατακτήσουμε τους στρατηγι-
κούς στόχους μας».
Συνολικά στο συγκεκριμένο
ISP, κορύφωση μίας πολυδιά-
στατης διαδικασίας επιλογής
επιχειρηματιών σε τοπικό και
διεθνές επίπεδο, αξιολογήθη-
καν και επιλέχθηκαν από 24
επιχειρηματικούς ηγέτες και
μέλη του δικτύου της Endeavor
17
επιχειρηματίες, εκπροσω-
πώντας 11 επιχειρήσεις από 8
χώρες. Οι επιλεγμένοι επιχει-
ρηματίες, που πλέον είναι 801
από 500 εταιρείες σε 15 χώ-
ρες, απολαμβάνουν μία σειρά
συμβουλευτικών και άλλων
υπηρεσιών παγκόσμιου βελη-
νεκούς, προσαρμοσμένων στις
ανάγκες τους από mentors και
advisors της Endeavor, ενώ
έχουν πρόσβαση στο διεθνές
δίκτυό της και σε επενδυτές.