Page 43 - Food Service τ. 115

FOOD
Service
43
cover
story
τα cocktails-διαχρονικές αξίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το μα-
στιχίτο, για την παρασκευή του οποίου χρησιμοποιείται λικέρ σκί-
νος, σιρόπι ζάχαρης, φρέσκος βασιλικός και σόδα, και το mojito
royal, με μαύρο ρούμι, σαμπάνια, λάιμ, σιρόπι, πάγο και μέντα.
Επίσης, ως «εμπνευσμένα» μπορούν να θεωρηθούν τα cocktails με
ελληνικές αναφορές. Ως τέτοια μπορούν να χαρακτηριστούν το
oujito και το tsiqoudito με ξεκάθαρη την πρώτη ύλη βάσει ονομα-
σίας. Όμοιας λογικής είναι και το Bloody Mary Greek style, με τσί-
πουρο, ντομάτα, σέλινο, καυτερή πιπεριά, αλάτι και ελαιόλαδο, το
Rouge de la Grece, με λικέρ φραγκοστάφυλλο, φυσικό χυμό ρόδι,
σιρόπι μελιού από άνθη πορτοκαλιάς και φυσικό χυμό λεμόνι, αλ-
λά και το Butterfly Mediterranean, με τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο,
σιρόπι κουφοξυλιάς, φυσικό χυμό λεμόνι, λευκό σταφύλι, φύλλα
βασιλικού και δυόσμου. Ακόμη, στη λίστα των cocktails περιλαμβά-
νονται τα cocktails-μπουκιές, όπως τα ανθρακούχα σταφύλια μο-
σχάτου macerated με vodka και το λουκούμι από ζελέ ροδάκινου
και φρέσκια βανίλια τυλιγμένο με πούδρα γιαουρτιού. Τέλος, ως
έκπληξη χαρακτηρίζουν οι ειδικοί του χώρου την είσοδο του
sorbet ξανθιάς μπίρας, με μπίρα, σιρόπι, χυμό λεμόνι και πάγο.
Οι προτάσεις του καλοκαιριού
Στις επόμενες σελίδες, κατηγοριοποιημένες στο μέτρο του δυ-
νατού, παρουσιάζονται τα πιάτα των chef εστιατορίων απ’ όλη την
Ελλάδα με στόχο την ανταλλαγή ιδεών μεταξύ των επαγγελμα-
τιών. Καλή ανάγνωση και καλές δημιουργίες.
Πινακασ 2
Oι δημοφιλέστερες ποικιλίες
οίνου για το καλοκαίρι 2013
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
%
ασΥΡΤικΟ
40
ΞινΟΜαΥΡΟ
33,3
MαΛαΓΟΥΖια
20
ΜΟσΧαΤΟ
13,3
SAUVIGNON BLANC
10
ΜΟσΧΟΦιΛΕΡΟ
10
αΓιΩΡΓιΤικΟ
10
κΥΔΩνιΤσα
10
ΜαΥΡΟΤΡαΓανΟ
6,6
ΜανΤινΕια
3,3
αΘΗΡι
3,3
ΔαΦνΗ
3,3
ΠΡΕκνιαΡικΟ
3,3
νΥΧΤΕΡι
3,3
σαΓκΡια
3,3