Page 64 - Food Service τ. 115

FOOD
Service
64
νέα
προϊόντα
Νέα μπίρα Delphi
Δύο ενθουσιώδεις λάτρεις της μπίρας από την
Ελλάδα, η Ντία Παπανικολάου και ο Γιώργος Κω-
στόπουλος, καθώς και ένας βραβευμένος επαγ-
γελματίας ζυθοποιός από την Ιταλία, ο Davide
Zingareli, βρέθηκαν μαζί κάποια τυχαία στιγμή και
αποφάσισαν να φτιάξουν στην Ελλάδα μία τελείως
καινούργια μπίρα, την Delphi. Έψησαν την πρώτη
τους παρτίδα στο ιδιόκτητο ζυθοποιείο του
Davide, στην Ιταλία, και το γευστικό αποτέλεσμα
θα κάνει την εμφάνισή του στην ελληνική αγορά
στις αρχές Ιουνίου 2013. Mία μεσογειακή μπίρα,
ανοιχτόχρωμη και λαμπερή, ιδιαίτερα αρωματική
και με χαρακτηριστική τόσο γεύση όσο και επί-
γευση. Μία μη παστεριωμένη μπίρα που ζυμώνεται με τον παραδοσιακό
τρόπο στο μπουκάλι. Από τον Σεπτέμβριο η Delphi Beer θα διατίθεται σε όλη
την Ελλάδα αποκλειστικά και μόνο από την παραγωγή της στο νέο υπερσύγ-
χρονο ζυθοποιείο της ΕΛΙΞΗ Α.Ε. στη Χαλκίδα. Πρόκειται για μία νέα
premium μπίρα που φιλοδοξεί να κατακτήσει το ελληνικό απαιτητικό κοινό –
και όχι μόνο, αφού οι εμπνευστές της προσβλέπουν και στην ανταπόκριση
των ξένων αγορών. H Delphi Beer κυκλοφορεί σε μη επιστρεφόμενες φιάλες
των 750ml και σερβίρεται στους 7°C. Τα κύρια συστατικά της είναι το νερό,
η βύνη, το κριθάρι, η μαγιά και ο λυκίσκος, ενώ το αλκοόλ που περιέχει
ανέρχεται σε ποσοστό 4,5%.
Ribot: Παγκόσμια
πατέντα!
Η Α. & Δ. Βαρανάκης με υπερηφάνεια πα-
ρουσιάζει την παγκόσμια πατέντα Ribot. Το
επαναστατικό μηχάνημα του ιταλικού οίκου
TELME είναι το απόλυτο μηχάνημα που
καλύπτει όλες τις ανάγκες κάθε είδους
επαγγελματικής κουζίνας. Γαστρονομία,
αρτοποιία-ζαχαροπλαστική, παγωτό και σο-
κολάτα, μία πλειάδα προγραμμάτων και αξε-
σουάρ με δυνατότητα να φτιάξουμε ζύμη για
ψωμί, ζυμαρικά, πίτσα, σάλτσες, μους, πατέ,
μπεσαμέλ, μαγιονέζα, γιαούρτι, σούπες, ριζό-
το, κρέας, ψάρι, vacuum, βραστά, πουρέ, μπισκό-
τα, σου, μακαρόν, σιρόπια, παντεσπάνι, μαρέγκα, κρέμα
ζαχαροπλαστικής, γκανάς, σαντιγί, μαρμελάδες, γλάσο σοκολά-
τας, λιώσιμο σοκολάτας, μαντολάτο, tartufo, sorbet μέχρι και πα-
ρασκευή παγωτού, παγωτό γιαούρτι, μιλκ-σέικ και γρανίτες. Είναι
εξ ολοκλήρου ανοξείδωτο, με πιστοποίηση CE, και εξοπλισμένο
με Inverter με έως 500 ρυθμιζόμενες στροφές. Διατίθεται σε τρία
υδρόψυκτα μοντέλα των 10, 18 και 30lt.
Status: Η πρώτη ελληνική
μπίρα Deluxe
Γέννημα θρέμμα… Θεσσαλονίκης, η Status Beer, η πρώ-
τη ελληνική μπίρα Deluxe, έρχεται για να δώσει άλλη
γεύση στα καλοκαίρια μας και να αναδείξει το... status
που όλοι έχουμε μέσα μας. Η νέα ελληνική μπίρα Status
είναι γι’ αυτούς που ανακαλύπτουν και δημιουργούν. Που
κλείνουν το μάτι στη ζωή, γιατί ξέρουν πως κάθε τους
μέρα μπορεί να γίνει ξεχωριστή, να ζουν με το status
που πραγματικά τους αξίζει! Από μία ομάδα νέων ανθρώ-
πων, με δημιουργό και επικεφαλής το ζυθολόγο Βασίλη
Στεργίου, με σπουδές στο Πολυτεχνείο του Μονάχου, η
Status έρχεται να δημιουργήσει μία νέα κατηγορία μπί-
ρας Deluxe, καθώς παράγεται με δύο είδη βύνης (κριθα-
ριού και σιταριού) και με τη μέθοδο της τριπλής έγχυσης
στο ζυθοβραστήριο. Είναι βυθοζυμωτή, αλλά υφίσταται
θερμοκρασία κύριας ζύμωσης κάτω των 4°C, όταν οι
κλασικές μπίρες ζυμώνονται στους 7-13°C.
Η θερμοκρασία έχει μεγάλη σημασία στην ωρίμανση της
νέας μπίρας Status Deluxe. Με αυτές τις χαμηλές θερ-
μοκρασίες, ακόμη και στην κύρια ζύμωση, αυξάνεται ο χρόνος διατηρησι-
μότητας και δημιουργείται σταθερός αφρός κατά το σερβίρισμα, εντείνο-
ντας την αίσθηση της απόλυτης μοναδικής γεύσης Status Deluxe. Με τη
μοναδική συνταγή του Έλληνα ζυθολόγου, η Status ξεκινάει το ταξίδι της
από τη Θεσσαλονίκη, τόπο γέννησης του δημιουργού της, και θα διατίθε-
ται αρχικά σε επιλεγμένα ξενοδοχεία πέντε αστέρων σε Θεσσαλονίκη,
Αθήνα, Μύκονο, Σαντορίνη, Κέρκυρα, Ρόδο, Κρήτη, καθώς και σε επι-
λεγμένους high class προορισμούς, αλλά και στα καλύτερα hype bars και
restaurants.
Amstel Radler: Νέα
μπίρα με χυμό λεμόνι
Μία νέα διάσταση στην απόλαυση μπίρας φέρνει η Amstel Radler, η
νέα μπίρα με χυμό λεμόνι, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από την Αθη-
ναϊκή Ζυθοποιία. Συνεχίζοντας την επένδυση στην καινοτομία και δεί-
χνοντας έμπρακτα τη στήριξή της στην ελληνική αγορά, η Αθηναϊκή
Ζυθοποιία εμπλουτίζει περαιτέρω τη μεγάλη γκάμα μαρκών της και
δημιουργεί μία νέα κατηγορία μπίρας, διευρύνοντας τις επιλογές του
Έλληνα καταναλωτή.
Η Amstel Radler γεννήθηκε μέσα από τη δίψα για νέες γεύσεις και
εμπειρίες! Αποτέλεσμα του συνδυασμού της αξεπέραστης γεύσης
της Amstel με τη δροσιά του χυμού λεμονιού, η Amstel Radler πίνεται
παγωμένη, περιέχει 2% αλκοόλ και έχει, φυσικά, θολή όψη λόγω της
ανάμειξης της μπίρας Amstel με το χυμό λεμονιού. Με κύρια χαρα-
κτηριστικά τη φρεσκάδα
και τη δροσιά, η νέα μπίρα
έρχεται να ξεδιψάσει ευ-
χάριστα τους καταναλω-
τές, χαρίζοντάς τους μία
διπλά δροσιστική, διπλά
απολαυστική γεύση, που
δεν έχουν δοκιμάσει ξανά!
Η νέα πρόταση της Αθη-
ναϊκής Ζυθοποιίας, Amstel
Radler, παράγεται στην
Ελλάδα.