Page 22 - Food Service τ. 116

FOOD
Service
22
Τα στελέχη της Β.Σ. Καρούλιας,
κ. Ανδρέας Ματθίδης και κ.
Γιάννης Αποστολόπουλος, απο-
τελούν πλέον δύο από τα συνο-
λικά έξι μέλη στην Ελλάδα που
έχουν αποκτήσει τη διεθνή πι-
στοποίηση Q Grader του Coffee
Quality Institute (Ινστιτούτο Ποι-
ότητας Καφέ).
Με την απονομή του τίτλου του
Q Grader στα δύο καταξιωμένα
στελέχη με σημαντική διαδρο-
μή στο χώρο, η εταιρεία ενδυ-
ναμώνει ακόμη περισσότερο
τον τομέα του καφέ με το ιταλι-
κό brand Cortese Caffé & την
εταιρεία μηχανών Nuova Simo -
nelli. Επισημαίνεται ότι το Cof -
fee Quality Institute αποτελεί
έναν διεθνή μη κερδοσκοπικό
οργανισμό που έχει ως στόχο
τη συνεχή και μέγιστη βελτίωση
της ποιότητας του καφέ και της
ζωής όσων ασχολούνται με το
συγκεκριμένο προϊόν. Μεταξύ
άλλων, το CQI παρέχει επιμόρ-
φωση και τεχνική βοήθεια σε
παραγωγούς καφέ αλλά και σε
όσους εμπλέκονται στην εφο-
διαστική αλυσίδα με στόχο την
εξέλιξη της ποιότητας, της πο-
σότητας αλλά και της αξίας του
αγαπημένου ροφήματος. Ειδι-
κότερα, το Q Coffee System του
CQI εντοπίζει ιδιαίτερες ποικι-
λίες καφέ στον τόπο καλλιέρ-
γειάς τους και βοηθάει στην
εξέλιξή τους, ώστε να πετύχουν
τις προδιαγραφές ποιότητας
που απαιτούνται. Το αποτέλε-
σμα είναι μία κοινή «γλώσσα»
ανάμεσα στους αγοραστές και
τους παραγωγούς/πωλητές
που προσελκύει το ενδιαφέρον
σε περισσότερες ιδιαίτερες ποι-
κιλίες καφέ. Συγχρόνως, δημι-
ουργεί τις υποδομές δίνοντας
στους παραγωγούς περισσότε-
ρες ευκαιρίες να διεισδύσουν
σε νέες αγορές και να αυξή-
σουν την οικονομική τους βιω-
σιμότητα. Ο κ. Ματθίδης Ανδρέ-
ας είναι AIWS (Associate
Member of Institute of Wines &
Spirits) και από το 2008 αποτε-
λεί Wine & Spirits Education
and Development Consultant
στη ΒΣΚ. Επίσης, από το 2005
έως σήμερα ο κ. Ματθίδης είναι
ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας
Ένωσης Οινοχόων.
Ο κ. Αποστολόπουλος Γιάννης
κατέχει τη θέση του Business
and Sales Development Mana-
ger στη ΒΣΚ από το 2009, έχει
σπουδάσει Χημικός Μηχανικός
στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτε-
χνείο και είναι απόφοιτος του
Harvard Business School.
Τα στελέχη της Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ μεταξύ
των 6 Q Graders
Η διεθνής αλυσίδα ξενοδοχεί-
ων Sofitel διοργανώνει στα 120
ξενοδοχεία της Εβδομάδα Γαλ-
λικού Κρασιού Sofitel, μία πρω-
τοβουλία που εντάσσεται στο
πλαίσιο του διεθνούς προ-
γράμματος οινογνωσίας που
εγκαινίασε φέτος η εταιρεία.
Ειδικότερα, καθώς ο τρύγος
στο Β' Ημισφαίριο πραγματο-
ποιείται παραδοσιακά τον Σε-
πτέμβριο, η εβδομάδα 23-30
Σεπτεμβρίου 2013 θα είναι
αποκλειστικά αφιερωμένη στα
γαλλικά κρασιά. Οι επισκέπτες
των Sofitel σε όλο τον κόσμο
θα έχουν την ευκαιρία να πά-
ρουν μία γεύση από το γαλλικό
τρόπο ζωής –του οποίου η
αλυσίδα Sofitel είναι ένθερμος
πρεσβευτής– να ανακαλύψουν
νέους οινοπαραγωγούς, να
επιλέξουν και να δοκιμάσουν
μία μεγάλη γκάμα γαλλικών
κρασιών a la carte, μεταξύ των
οποίων Bordeaux, Bourgogne,
Languedoc, Loire, Rhone. Η φι-
λοξενία των Γάλλων οινοπαρα-
γωγών και των κρασιών τους
συνάδει απόλυτα με την από-
φαση της εταιρείας να ενισχύει
τις πολιτιστικές και γαστρονο-
μικές εκδηλώσεις στις ξενοδο-
χειακές μονάδες της διεθνώς.
Θέτοντας πάντα τη γαλλική
κομψότητα ως προτεραιότητά
της, η Sofitel αναδεικνύει τα
καλύτερα πολιτισμικά στοιχεία
κάθε χώρας και η Εβδομάδα
Γαλλικού Κρασιού εναρμονίζε-
ται απόλυτα με αυτή την προ-
σέγγιση: τα γαλλικά κρασιά
που αποτελούν μέρος της πο-
λιτιστικής κληρονομιάς της
Γαλλίας γιορτάζουν τον τρύγο
με την Sofitel, τη μοναδική γαλ-
λική αλυσίδα πολυτελών ξενο-
δοχείων διεθνώς.
*
Το Πρόγραμμα Οινογνωσίας
της Sofitel εγκαινιάστηκε στις
αρχές του έτους με μία απο-
κλειστική συλλογή γαλλικών
Coup de Cur (αγαπημένων)
κρασιών, που επέλεξαν οι κριτι-
κοί Bettane & Desseauve στα
25
ξενοδοχεία της αλυσίδας
Sofitel ανά τον κόσμο
.
Τα SOFITEL γιορτάζουν τον τρύγο
επικαιρότητα