Page 34 - Food Service τ. 116

FOOD
Service
34
Ο
πως είναι γνωστό, από την 1η
Αυγούστου η κυβέρνηση προ-
χώρησε στη μείωση του ΦΠΑ
στην εστίαση. Σύμφωνα με
την εγκύκλιο του Υπουργείου
ικονομικών, ο ΦΠΑ μειώθηκε στο 13%
στην εκμετάλλευση καφενείων, καφετεριών,
ζαχαροπλαστείων, εστιατορίων, ψητοπωλεί-
ων, οινομαγειρείων και λοιπών συναφών
επιχειρήσεων.
Ακόμη, στο ίδιο επίπεδο μειώθηκε ο φό-
ρος προστιθέμενης αξίας στα μη αλκοο-
λούχα ποτά, στα έτοιμα ροφήματα, στους
χυμούς και στα αναψυκτικά, εφόσον σερβί-
ρονται.
Από την άλλη, ο φόρος παραμένει στα-
θερός στο 23%, εάν τα ίδια προϊόντα πα-
ραδοθούν στο σπίτι (αποστολή αγαθών).
Επιπρόσθετα, τα αλκοολούχα ποτά, ανε-
ξαρτήτως του τρόπου διάθεσής τους, και
η πώληση αναψυκτικών και χυμών στα
σουπερμάρκετ παραμένουν στο 23%. Αυτή
η διαφορά στην κλίμακα οδήγησε τη
ΓΣΕΒΕΕ στο να ζητήσει από το Υπουργείο
Οικονομικών ενιαίο συντελεστή για κάθε
περίσταση.
Μέχρι σήμερα που γράφονται αυτές οι
γραμμές, το μέτρο έτυχε περιορισμένης
ανταπόκρισης από τους επιχειρηματίες
των χώρων εστίασης, δεδομένου ότι μόνο
το 15% (13.000) εξ αυτών έχουν υιοθετή-
σει και μειώσει τις τιμές βάσει των στοιχεί-
ων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελ-
ματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων.
Ακόμα, σύμφωνα με εκτιμήσεις της
ΓΣΕΒΕΕ, οι επιχειρήσεις που θα μειώσουν
τελικά τον ΦΠΑ θα φτάσουν εν καιρώ τις
30.000.
Υπονόμευση του μέτρου
Σε κάθε περίπτωση οι επιχειρήσεις που
μείωσαν τις τιμές είναι λίγες και έτσι υπο-
νομεύεται η αποτελεσματικότητα του μέ-
τρου, το οποίο στοχεύει να αυξηθεί η κα-
τανάλωση και κατά συνέπεια και τα έσοδα
του κράτους μέσω της μείωσης των τιμών.
Το μυστικό της επιτυχίας
Στον αντίποδα του νέου μέτρου, αρκετοί
επιχειρηματίες του κλάδου δεν κάνουν την
έκπτωση στους καταναλωτές, γιατί, όπως
υποστηρίζουν (όχι αδίκως), τα έξοδα έχουν
αυξηθεί και το +10% θα τους βοηθήσει αρ-
κετά στη ρευστότητά τους. Όμως το μυστι-
κό για να είναι κάποιος επιτυχημένος επιχει-
ρηματίας είναι να ελέγχει τα έξοδά του με
τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να φτιάξει μία
τιμολογιακή πολιτική που δεν θα είναι ορια-
κή. Μαθηματικά και μόνο, μία επιχείρηση
που περιμένει το +10% αύξηση στα έσοδα
(
όχι στα κέρδη) για να επιβιώσει δεν έχει με-
γάλη διάρκεια ζωής. Μην ξεχνάτε πως οι
επιχειρήσεις πρέπει να είναι βιώσιμες και
όχι απλά να κάνουν break-even στα έσοδα
και στα έξοδα (Σημ.: Όταν μία επιχείρηση
βρίσκεται στο break-even σημαίνει πως τα
έσοδά της ισούνται με τα έξοδα και κατά
συνέπεια έχει μηδενικό κέρδος).
Οι νικητές του ΦΠΑ
Όμως η άλλη όψη του νομίσματος μας
υποδεικνύει ότι οι επιχειρήσεις που προχώ-
ρησαν σε μειώσεις τιμών μπορούν να εκμε-
ταλλευτούν την κίνηση αυτή μέσω του μάρ-
κετινγκ και να κερδίσουν. Ο Έλληνας κατα-
ναλωτής έχει δει το διαθέσιμο εισόδημά του
να μειώνεται και τις τιμές των προϊόντων και
των υπηρεσιών που αγοράζει ή έχει ανάγκη
(
στην πλειονότητά τους) να μένουν σταθε-
ρές ή να αυξάνονται. Όλο αυτό δημιουργεί
αρνητικά συναισθήματα, άγχος και φυσικά
Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση
Η πλευρά του
μάρκετινγκ
Με το μέτρο της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση να έχει μόλις τεθεί σε εφαρμογή,
το μάρκετινγκ έρχεται να δώσει λύσεις προς όφελος των επαγγελματιών…
Γράφει ο
Θέμης Σαρανταένας, Σύμβουλος Μάρκετινγκ & Ανάπτυξης Μικρών Επιχειρήσεων
'
'
Oι επιχειρήσεις που
προχώρησαν σε μειώσεις
τιμών μπορούν να
εκμεταλλευτούν την κίνηση
αυτή μέσω του μάρκετινγκ
και να κερδίσουν.
θέμα