Page 60 - Food Service τ. 118

FOOD
Service
60
Το τσίπουρο κάνει
τη διαφορά!
Η γενικότερη φιλοσοφία του
εστιατορίου βασίζεται στην
έρευνα που πραγματοποιήθηκε
πάνω στο τσίπουρο και τα χα-
ρακτηριστικά του, στην γκάμα
των αποσταγμάτων (πάνω απο
40
ετικέτες από όλη την Ελλά-
δα), στα προγραμματισμένα
γαστρονομικά events με γνω-
στούς chef και γενικότερα στη
σοβαρότερη ματιά του πάνω
στο θέμα τσίπουρο-μεζές. Οι
τιμές κυμαίνονται στα ίδια επί-
πεδα με τα υπόλοιπα τσιπου-
ράδικα στις βασικές του ετικέ-
τες, δηλαδή στο χύμα και το
εμφιαλωμένο (
3,00
και
4,00
αντίστοιχα). Από εκεί και πέρα,
στα παλαιωμένα, ανάλογα με
την ετικέτα, μπορεί να φτάσει
μέχρι και τα 10 ευρώ η μερίδα
στα τσίπουρα 10ετίας και άνω.
Κριτήρια επιλογής
Οι πρώτες ύλες που χρησι-
μοποιεί η κουζίνα προέρχονται
από μικρούς συνεταιρισμούς,
καΐκια και επιλεγμένους συνερ-
γάτες, με έμφαση στην τοπικό-
τητα. Επίσης, έχει ξεκινήσει μία
επένδυση και συνεργασία με
τοπικό παραγωγό, ξεκινώντας
από τα κλασικά κηπευτικά,
φτάνοντας μέχρι επιλεγμένα
ιδιαίτερα λαχανικά, μανιτάρια
και μυρωδικά, τα οποία καλ-
λιεργούνται μόλις 10 χιλιόμε-
τρα από το Βόλο. Τα υπόλοιπα
τα αναλαμβάνουν τα καΐκια και
οι συνεργαζόμενοι βουτηχτές
και ψαράδες.
Χωρίς Με Ζεν…
Αυτό που δεν θα πρέπει να
παραλείψει ένας πελάτης του
Με Ζεν να δοκιμάσει είναι τα
παλαιωμένα τσίπουρα, τα οποία
ξεκινούν από χύμα 1 έτους και
επεκτείνονται μέχρι και 10ετίας.
Και αυτά συνοδεύονται επίσης
με «μεζέ», μία μικρή «τάπα»
επάνω στο ποτήρι (κατά τα
πρότυπα των ισπανικών tapas),
η οποία στις περισσότερες πε-
ριπτώσεις είναι 1-2 γλυκές
μπουκιές.
Info:
έρευνα
'
Η γενικότερη
φιλοσοφία του
εστιατορίου
βασίζεται στην
έρευνα που
πραγματοποιήθηκε
πάνω στο τσίπουρο
και στα
χαρακτηριστικά
του.