Page 66 - Food Service τ. 118

FOOD
Service
66
gourmet
club
ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
ΓΙΑ THN ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑΣΗ KAI TH ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ
(015812)
Διευθύνων σύμβουλος:
Νίκος Μανούσος
Διεύθυνση marketing:
Λουκία Ταλιαδώρου
Διεύθυνση παραγωγής:
Ζοζέφ Φίλο
Νομικός σύμβουλος:
Γιάννης Τζίφας
Κυκλοφορία:
Χρύσανθος Μαντούβαλος
Συνδρομές:
Ιωάννα Σιμήρη
Γραμματεία:
Παυλίνα Μπεθάνη
Εκτύπωση - Βιβλιοδεσία:
M. ΣΠΥΡΟΥ
Kωδικός ΙSSN:
1108-9520
ΛΟΧΑΓΟΥ ΔΕΔΟΥΣΗ 1 & ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 304 - 155 62 ΧΟΛΑΡΓΟΣ
T:
210 9238672-5
-
F:
210 9216847
-
E:
-
W:
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική, περιληπτική, κατά παράφραση ή διασκευή/απόδοση του περιεχομένου του Food Service, με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της Compupress A.E., όπως ορίζει ο νόμος 2121/1993, η Διεθνής Σύμβαση της Βέρνης περί πνευματικής ιδιοκτησίας και οι κανόνες
Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Το σπιτικό φαγητό έχει την τιμητική του
Αυτό είναι το δέλεαρ του σπιτικού
εστιατορίου της Mama B, που προ-
σφέρει στους πελάτες παραδοσιακό
φαγητό του Νότου και πιάτα θαλασσι-
νών, που περιλαμβάνουν λαχανικά, ζυ-
μαρικά και τυρί, τηγανητό γατόψαρο
και τη σπεσιαλιτέ της, μία ευμεγέθη
χοιρινή μπριζόλα από το Tέξας. Υπάρ-
χει, επίσης, και το δημοφιλές πιάτο με
βάφλα και κοτόπουλο και για τους ει-
δήμονες του σπιτικού φαγητού μικρά
εντόσθια χοιρινού (chitlins). Επιπλέον,
το εστιατόριο προσφέρει τις λεγόμενες «στιγμές-δώρο» που η ίδια
η 72χρονη Audrey «Mama B» Bolton, η οποία έδωσε το όνομά της
στο εστιατόριο, βγαίνει από την κουζίνα στη σάλα και μιλάει με
τους πελάτες για να επιβεβαιώσει ότι οι ίδιοι νιώθουν άνετα. Την 1η
Οκτωβρίου, ο επιχειρηματίας David Bolton Jr. εγκαινίασε ένα μεγά-
λο εστιατόριο στην Ανατολική Πλευρά προς τιμήν της μητέρας του
και της μαγειρικής της. Συνδύασε την εμπειρία του στη διεύθυνση
εστιατορίων με τις γνώσεις που είχε σχετικά με τα πολυμέσα και το
μάρκετινγκ, για να υλοποιήσει μία μοναδική ιδέα που ελπίζει ότι για
τους πελάτες θα είναι μία πρωτόγνωρη εμπειρία. «Αγαπώ τη μαμά
μου», είπε ο 33χρονος Bolton. «Θέλουμε οι πελάτες να δοκιμάζουν
το φαγητό της και να παίρνουν μία γεύση από τη λαμπερή προσω-
πικότητά της. Το Mama B είναι ένα μέρος που μπορείς να απολαύ-
σεις ένα πιάτο φαγητό και λίγο γέλιο». Ο ξάδερφός του και γενικός
διευθυντής, Eartis Eaglin, ανέφερε ότι σκοπός τους είναι να έχουν
ένα χορταστικό γεύμα οι πελάτες. Το μενού απαρτίζεται από 10
ορεκτικά, 10 συνοδευτικά και 4 επι-
δόρπια. O David λέει ότι λατρεύει όλα
της τα φαγητά, αλλά ένα από τα αγα-
πημένα του είναι τα μικρά εντόσθια
χοίρων (chitlins), ένα παραδοσιακό
φαγητό και βασικό κομμάτι της δια-
τροφής του Νότου, που μοιράζεται με
τους πελάτες του. «Δεν προλαβαίνου-
με τις παραγγελίες για τα μικρά εντό-
σθια χοίρων (chitlins)», ανέφερε ο
David Bolton. «Οι άνθρωποι μπορεί να
λένε “δεν μου αρέσει αυτό το πράγ-
μα”, αλλά το τρώνε όλο. Φροντίζουμε να τα καθαρίζουμε πολύ κα-
λά, όπως ακριβώς και στο σπίτι». Ο Bolton σημείωσε ότι σκοπός
του είναι να δημιουργήσει θέσεις εργασίας για να βοηθήσει στην
ανάπτυξη της περιοχής και να προσφέρει στους κατοίκους εκπαί-
δευση για να μπορούν να αντεπεξέλθουν στην καθημερινότητα.
Όταν άρχισε να σχεδιάζει το επιχειρηματικό αυτό εγχείρημα, ζήτη-
σε τη συμβουλή του Συνταγματάρχη του Στρατού και οικογενεια-
κού φίλου, W.C. Garrison, με τον οποίον μοιράζονταν το ίδιο όρα-
μα, να εκπαιδεύσουν, δηλαδή, υπαλλήλους στην ανάπτυξη υπολο-
γιστικών και οικονομικών δεξιοτήτων. Προσπαθεί να δημιουργήσει
«
ένα περιβάλλον που να νιώθεις όπως στο σπίτι σου αλλά με πολλά
περισσότερα ψάρια», σχολίασε. «Κάνοντας έρευνα διαπίστωσα ότι
το παραδοσιακό φαγητό του Νότου είναι μία τάση, είναι της μόδας
και κατάλαβα τι ζητάει ο κόσμος», είπε. «Ο βραχυπρόθεσμος στό-
χος μας είναι να εμπλουτίσουμε το μενού που ήδη υπάρχει με πιά-
τα βασισμένα στην υγιεινή διατροφή».
Σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας San Antonio Express-News, σε κεντρικό
δρόμο της πόλης San Antonio υπάρχει μία μεγάλη, λευκή και κόκκινη, ταμπέλα που προσελ-
κύει τους περαστικούς να σταματήσουν και να δειπνήσουν, απολαμβάνοντας σπιτικό παραδο-
σιακό φαγητό του Νότου.
Νέα τάση για την εστίαση στις ΗΠΑ
Εκδότης:
Νίκος Μανούσος
Αρχισυντάκτης:
Μάγδα Πειστικού
Επιστημονικός συνεργάτης:
Γιώργος Παλησίδης
Ειδικοί συνεργάτες:
Νίκος Κρινής, Μαριάννα Μακρύγιαννη,
Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος
Συνεργάτες:
Χρίστινα Λαφιατή, Δημήτρης Μελένιος
Υπεύθυνη Διαφήμισης:
Δέσποινα Προβιδάκη
Διαφήμιση:
Κατερίνα Βόμβα
Art director:
Μαίρη Λυμπέρη
Υπεύθυνος D.T.P.:
Βασίλης Ευσταθίου
D.T.P.:
Νατάσσα Αντωνιάδου, Θεοδώρα Λαμπρινού
Διόρθωση:
Ελένη Μπολοβίνου, Μαρία Μέλλου