Food Service τ. 134

37 ΑΦΙΕΡΩΜΑ Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, αποτελεί ένα ισχυρό και αξιόπιστο σχήμα στην εγχώρια αγορά μπίρας, που δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση των εταιρειών Μύθος Ζυθοποιία και Ολυμπιακή Ζυθοποιία. Συνδυάζοντας το ελληνικό DNA και το διεθνές αποτύπωμα της δυναμικής του ομίλου Carlsberg, συνιστά τον παίκτη που όχι μόνο ορα- ματίζεται, αλλά και μπορεί να αλλάξει τον χάρτη της μπίρας στην Ελλάδα Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία επιδιώκει την πε- ραιτέρω ενίσχυση της παρουσίας της τόσο στην ελληνική αγορά όσο και σε αγορές του εξωτερι- κού, ενώ την ίδια στιγμή εστιάζει στην υλοποίηση πρωτοβουλιών ουσιαστικής προσφοράς που δημιουργούν προστιθέμενη αξία στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. H Ολυμπιακή Ζυθοποιία διαθέτει 2 ιδιόκτητες μονάδες παραγωγής στη Σίνδο Θεσσαλονίκης και στη Ριτσώνα Ευβοίας, δυναμικότητας 2,2 εκατ. εκατόλιτρων ετησίως, στις οποίες παράγονται τα προϊόντα Μythos, Mythos Radler, FIX Hellas, FIX Dark, FIX Άνευ, Kaiser και Henninger. Παράλληλα, εισάγει και διανέμει στη χώρα μας διεθνώς αναγνωρισμένες μάρκες, όπως η δανέζικη Carlsberg, η μεξικάνικη Corona Extra, οι ιρλανδικές Guinness και Kilkenny, η βέλγικη Grimbergen, η βαυαρικής προέλευσης Weissbier Schneider Weisse, ο ιρλανδικός μηλίτη Magners και ο ανθρακούχος μηλίτης Somersby. Ταυτόχρο- να, η εταιρεία παράγει, διαθέτει και διανέμει στην ελληνική αγορά τα κορυφαία σήματα Tuborg Club Soda, Tuborg Tonic Water, Tuborg Lemon Soda, Tuborg Lime-Green Tea Soda & Tuborg Orange-Cinnamon Soda. ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΑΕ Ελαιών 59, Κηφισιά 14564 Τηλ.: 210 6675200 www.olympicbrewery.gr Η πρότυπη Μικροζυθοποιία δημιουρ- γήθηκε από τον χημικό-οινολόγο Σοφοκλή Παναγιώτου και τον οικονο- μολόγο Γεώργιο Παναγιώτου και τον Ιούνιο του 2009 ξεκίνησε τη διάθεση φρέσκιας, μη παστεριωμένης μπίρας. Η εταιρεία πήρε την ονομασία της από τη λατινική λέξη «Septem» που σημαίνει «επτά», τον αριθμό δηλαδή της δημιουργίας. Αυτή η πρωτοτυπία συνοδεύει την έμπνευ- ση και των τύπων μπίρας της εται- ρείας, καθώς κάθένας από αυτούς φέρει το όνομα μιας διαφορετικής ημέρας. Αποστολή της Septem είναι να παρέχει στους πελάτες της φρέσκα, υψηλής ποιότητας προϊόντα, μέσα από την αξι- οποίηση του αρωματικού και γευστικού πλούτου της βύνης και του λυκίσκου, και την αναζήτηση και δημιουρ- γία νέων διαφοροποιημένων γεύσεων. Στη Μικροζυθοποιία Septem, ο λυκίσκος είναι το «σταφύλι» της μπίρας και η ομάδα παραγωγής επιλέγει αποκλειστικά ολόκληρα άνθη μοναδι- κών ποικιλιών από όλο τον κόσμο. Η Septem παράγει αποκλειστικά μη παστεριωμένη μπίρα, καθώς στόχος της είναι να διατηρήσει αναλλοίωτα τα γευστικά χαρακτηριστικά της μπίρας με τη θερμική κατεργασία της παστερίωσης, ώστε ο καταναλωτής να την κατανα- λώνει φρέσκια και να απολαμβάνει τα αρώματα και τη γεύση του λυ- κίσκου. Όραμα της Septem είναι να γίνει η ελληνική μικροζυθοποιία τα προ- ϊόντα της οποίας θα είναι συνώνυ- μα της γαστρονομικής απόλαυσης και θα αποτελέσουν σημεία ανα- φοράς για τη διαφοροποιημένη ποιοτική μπίρα. Septem 8η Μέρα IPA Η Μικροζυθοποιία Septem αποκαλύπτει στη μοναδική India Pale Ale «Όγδοη Mέ- ρα», τα εκπληκτικά αρώμα- τα και την ιδιαίτερη γεύση των αμερικάνικων ποικιλιών λυκίσκου Mocaic, Citra και Simcoe. Πρόκειται για φρέσκια, μη παστεριωμένη, αφιλτράριστη μπίρα που χαρακτηρίζεται από εντυπωσιακά αρώ- ματα μανταρινιού, ροδάκινου, κίτρου, μάνγκο και λίτσι. Οι 7,0% αλκοολικοί βαθμοί και οι 65 βαθμοί πικράδας, καλύπτονται αριστουργηματικά από το πλούσιο αρωματικό στόμα και τη μεγάλης διάρκειας επίγευση, όπου κυ- ριαρχούν τα αρώματα εσπεριδοειδών, πεύκου και mango. Βύνη: Marris Otter Pale Malt, Munich Malt, Amber Malt & Aromatic Malt Λυκίσκος: Ολόκληρα άνθη των αμε- ρικάνικων ποικιλιών Mosaic, Citra & Simcoe Ζύμες: Αφροζύμωτες μαγιές, ζύμωση σε θερμοκρασία 18°C, ωρίμανση 6 εβδομάδων σε χαμηλές θερμοκρασίες. Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 10-12°C ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ Septem SEPTEM Ωρολόγιο Αυλωναρίου, Δήμος Κύμης-Αλιβερίου 34009 Τηλ.: 2222 770000 www.septem.gr

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=