Food Service τ. 136

40 Η «Οικογένεια Πορτοκαλίδη» ιδρύθηκε το 2011 και δραστηριοποιείται, εκτός από τη βι­ ομηχανική παραγωγή, στη διάθεση κι εμπορία ειδών αρτοποιίας και σφολιάτας, στις εξαγωγές ανάλογων προϊόντων και τροφίμων, αλλά και στην τροφοδοσία καταστημάτων, μεγάλων μονάδων ξενοδοχείων, κυλικείων, αλυσίδων μαζικής εστίασης κ.ά. Τα νέα προϊόντα που παρουσιάζει στους επαγγελματίες της φιλοξενίας είναι το λουκάνι­ κο «Americano» κι η χειροποίητη σφολιάτα με τυρί κρέμα. Η «Ευβοϊκή Ζύμη» ιδρύθηκε το 1984 με την εμπορική ονομασία «Ζυμαρικά Ψαχνών», με βασικό στόχο τη δημιουργία παραδοσιακών προϊόντων ζύμης και ζυμαρικών, και το 1996 μετατράπηκε σε ΑΒΕΕ. Σήμερα, μια μεγάλη γκάμα προϊόντων που φέρουν την υπογραφή «Ζυμαρικά Ψαχνών» και «Ζύμη Ψαχνών» βρίσκονται στα ράφια όλων των μεγάλων αλυσίδων Σούπερ Μάρκετ πανελλαδικά, αλλά και σε αγορές του εξωτερικού. Η «Ευβοϊκή Ζύμη» έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στον απαιτητικό κι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό χώρο της επαγγελματικής εστίασης, με στόχο να παράγει και να προσφέρει στους επαγγελ­ ματίες του συγκεκριμένου χώρου, σε Ελλάδα κι εξωτερικό, προϊόντα υψηλής ποιότητας, σε ανταγωνιστικές τιμές. Στο παρόν αφιέρωμα, παρουσιάζει δύο προϊόντα που κυκλοφορούν σε επαγγελματικές συσκευασίες, το Φύλλο Βηρυτού και το Κανταΐφι. Φύλλο Βηρυτού Το Φύλλο Βηρυτού είναι ένα λεπτό, φίνο και μαλακό φύλλο, που παράγεται από εκλεκτό αλεύρι πρώτης ποιότητας. Το λεπτό του πάχος το καθιστά ιδανικό για την παρασκευή σιροπιαστών γλυκών, όπως γαλακτομπούρεκο, μπακλαβά, σαραγλάκια, φωλιές και γενικά όλων των ειδών τα σιροπιαστά γλυκά ταψιού. Το Φύλλο Βηρυτού της «Ζύμης Ψαχνών» είναι ένα προϊόν που, καθώς απορροφά το σιρόπι, δίνει στα σιροπιαστά γλυκά «χρυσαφένιο» χρώμα και κρατσανιστό αποτέλεσμα. Κυκλοφορεί σε επαγγελματική συσκευασία των δώδεκα κιλών (12kg), καθώς επίσης και σε μικρότερες συσκευασίες του ενός (1kg) και δύο (2kg) κιλών. Λουκάνικο Americano Πρόκειται για λουκάνικο Φρανκφούρτης, τυλιγ­ μένο σε αφράτη αρτοζύμη, μαζί με pickle sauce. Χειροποίητη σφολιάτα με Cream Cheese Χειροποίητη σφολιάτα με γέμιση κρέμας τυριού κι επικάλυψη νιφάδων καλαμποκιού. Οικογένεια Πορτοκαλίδη O.T. 49/ ΔΑ 9 ΒΙ. ΠΕ. Σίνδου, TK 570 22, Θεσσαλονίκη Τηλ.: 2310 797797 www.portokalidis- family.com ΕΥΒΟΙΚΗ ΖΥΜΗ ΑΒΕΕ 14 ο χλμ. Εθνικής Οδού Χαλκίδας Αιδηψού, Καστέλλα Ευβοίας, Τ.Κ. 344 00 Τηλ.: 22280 23700 www.evoiki-zimi.gr Οικογένεια Πορτοκαλίδη Ευβοϊκή Ζύμη ΑΦΙΕΡΩΜΑ Κανταΐφι Το Κανταΐφι από την «Ευβοϊκή Ζύμη» είναι φτιαγμένο από τα εκλεκτά υλικά και την ιδιαίτερη συνταγή της «Ζύμης Ψαχνών» κι ενδείκνυται για μαγειρική και ζαχαροπλαστική. Είναι ανθεκτικό κι ελαστικό, οι ίνες του δεν κολλάνε μεταξύ τους, καθιστώντας το έτσι εύκο­ λο στη χρήση, κι απορροφά ιδανικά το σιρόπι. Παράλληλα, έπειτα από το ψήσιμο, προσφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα σε χρώμα κι εμφάνιση. Διατίθεται σε επαγγελματική συσκευασία των πέντε κιλών (5kg) με διάρκεια ζωής στη συντήρη­ ση 30 μέρες. Υπάρχουν, επίσης, και μικρότερες συσκευασίες ενός κιλού (1kg) και 500 γραμμα­ ρίων (500g).

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=