Food Service τ. 136

Μ αθημένοι στο μέτρο και όχι στη δική μας υπερβολή, οι επισκέπτες τουρίστες που φτάνουν στην Ελλάδα, για να πε- ράσουν τις διακοπές τους, θέλουν μεν να δοκιμάσουν την τοπική κουζίνα, αλλά περισσότερο θα προτιμήσουν να γευτούν τα εκλεκτά προϊόντα της ελληνικής γης. Σίγουρα το σουβλάκι και ο μουσακάς ως πιο trademarked ελληνικά πιάτα θα είναι στις επιλογές τους, αλλά δεν θα πουν όχι στο φρέσκο ψάρι ούτε στην κα- θαρότητα των λαχανικών. Ένα από αυτά τα λαχα- νικά είναι και τα σπαράγγια, που, αν και είναι ένα φίνο έδεσμα, δεν εκτιμάται όσο πρέπει στη χώρα μας. Ευτυχώς, όμως, για τους επαγγελματίες της εστίασης, οι τουρίστες το λατρεύουν. Ιστορικό λαχανικό με ωφέλιμες ιδιότητες για τον οργανισμό Το σπαράγγι ήταν γνωστό στην αρχαία Αίγυπτο, καθώς έχει βρεθεί σε τοιχογραφίες στις πυραμίδες που χρονολογούνται γύρω στο 5000 π.Χ., ενώ υπάρχουν καταγραφές για καλλιέργειά του στη Μικρά Ασία 2.000 χρόνια πριν από την εποχή των Ρωμαίων. Από τη Μεσόγειο διαδόθηκε στη Β. Ευρώπη και από εκεί στη Β. Αμερική. Τα σπαράγγια αναφέρονται και στην ελληνική τιps & tricks Οι διακοπές μπορεί –για τους Έλληνες τουλάχιστον– να σημαίνουν άφθονο, πρόχειρο φαγητό και ποτό, οι τουρίστες, ωστόσο, που έρχονται στη χώρα μας έχουν άλλη άποψη. ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ Τρόποι μαγειρέματος από την κορυφή μέχρι τη βάση! 64 Από τη Στέλλα Αυγουστάκη

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=