Food Service τ. 137

24 ΕΚΘΕΣΗ όπως ανέφερε στην ομώνυμη ενότητα ο κ. Σκουλάς, ιδιοκτήτης του Food Mafia, τονίζοντας ότι πρέπει να προτιμηθεί και να προβληθεί η ποιοτική πρώτη ύλη, καθώς στόχος είναι η καλύτερη ποιότητα στο Street Food που αφήνει αποτύπωμα. Στο πλαίσιο του Gastronomy Forum παρουσιά- στηκαν οι νέες τάσεις που αφορούν τον veganismo και την ωμοφαγία, με ομιλήτριες την Άλκηστη Αλεξανδράτου και τη Ντέμμυ Γεωργίου από το Λάιμ Bistro, οι οποίες εξήγησαν πως η αυστηρή χορτοφαγία έχει βρει τη θέση της στην κοινωνία και πως πρόκειται για φιλοσοφία που αποτελεί ηθική αξία και πεποίθηση. Δυναμική παρουσία για το Ελληνικό Πρωινό στο Gastronomy Forum Στο πλαίσιο του Special Event Gastronomy Forum, στην ενότητα «Γαστρονομική ταυτότητα – Το Ελλη- νικό πρωινό του Ξ.Ε.Ε», παρουσιάστηκε το project Ελληνικό Πρωινό και υπογραμμίστηκε πως αποτελεί ιδανικό τρόπο κι ευκαιρία για κάθε ξενοδόχο, ώστε να καταφέρει ο επισκέπτης του να αγγίξει, να μυρίσει, να γευτεί και να δει εικόνες τις πατρίδας μας. Φέτος, έμφαση δόθηκε από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος στο “ανοιγμα” του γευστικού καμβά, ανεξαρτήτως γεωγραφικού προσδιορισμού. < Δήλωσαν στο Food Service Η κυρία Λία Παναγούλια, βοηθός και συνεργάτιδα του γνωστού Ιτα- λού chef, Πίνο Σακέρι , μίλησε στο Food Service για τις υπηρεσίες Consulting που προσφέρει ο Σακέρι στους επαγγελματίες του κλάδου. Όπως ανέφερε η Λία Παναγούλια, ο chef αναλαμβάνει «from Α to Ζ» μια κουζίνα: «Αναλαμβάνει να επανδρώσει την κου- ζίνα από την αρχή. Αυτό σημαίνει ότι αναλαμβάνει όλη τη διαδικασία, από το να την κτίσει μέχρι να τη στελεχώσει με αξιόλογο προσωπικό, ενώ, φυσικά, επιμελείται και το μενού. Αυτό γίνεται στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι έχει επεκταθεί και στο εξωτερικό» . Δημήτρης Ε. Πολλάλης : Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας, Μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλά- δος (ΞΕΕ), Εκλεγμένος Σύμβουλος της Διοικούσας Επιτροπής, Ταμίας και Μέλος στο Διοικητικό Συμβού- λιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων. «Η Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος αποτέλεσε την καλύτερη των τελευταίων ετών, καθώς οι επαγγελματίες ξενοδόχοι αποφάσισαν πως έφτασε η στιγμή κατά την οποία «χόρτασαν» από… κούφια λόγια κι ανέξοδες υποσχέ- σεις, δίχως ωστόσο κάποιο ουσιαστικό αντίκρισμα, κι έφτασε η στιγμή να αφήσουν το στίγμα τους και να τα πούν… έξω από τα δόντια! Ο κλάδος των ξενοδόχων βρίσκεται υπό διαρκή πίεση, με τα προβλήματα να σωρεύονται και τις απαιτήσεις να τρέχουν» . Σίσσυ Αγγελοπούλου , Υπεύθυνη Προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό» του ΞΕΕ. «Το «Ελληνικό Πρωινό» εισέρχεται στην καρδιά και τη λογική ολοένα και περισσότερων ξενοδόχων. Σκοπός του «Ελληνικού Πρωινού» είναι να αποτελέσει ένα μοναδικό βιώσιμο γαστρονομικό προϊόν πολιτι- σμικού ενδιαφέροντος, που συνδέει τον γαστρονομικό πολιτισμό της χώρας μας με την εμπειρία του επισκέπτη των ξενοδοχειακών καταλυμάτων» . Γεράσιμος Τιμοθεάτος , Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλληνίας και Ιθάκης. «Τα μηνύματα που λαμ- βάνουμε για τη νέα χρονιά είναι άκρως θετικά και θεωρώ πως για ακόμη μια χρονιά θα κινηθούμε σε ανοδικούς ρυθμούς σε ό,τι αφορά το πλήθος των αφίξεων στα νησιά μας» .

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=