Food Service τ. 138

22 ΡΕΠΟΡΤΑΖ τροφίμων και ποτών σε αυτήν. Οι δυνατότητες που αφορούν την εμπο- ρική συνεργασία των δύο χωρών, μέσα από τις εξαγωγές ελληνικών τροφίμων και ποτών, παρουσία του πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, Yasuhiro Shimizu, ξετυλίχθηκαν στο Food Stage του Hall 2. Σημειώνεται ότι το slot της ημερίδας σχετικά με την εξαγωγική προοπτική των ελληνικών προϊόντων στην Ιαπωνία παρακολούθησαν 10 σημαντικοί αγοραστές από την χώρα του Ανα- τέλλοντος Ηλίου. Επιμορφωτικές παράλληλες εκδηλώσεις Στο πλαίσιο της 6ης Food Expo, πραγματοποιήθηκε και μια σειρά εκδηλώσεων επιμορφωτικού χα- ρακτήρα, παρουσία σημαντικών εκπροσώπων του κλάδου των τροφίμων και ποτών, που ενίσχυσε συνολικά τον ποιοτικό χαρακτήρα της έκθεσης. Mediterranean Gastronomy Forum Η γαστρονομική και διατροφική αξία των τοπικών προϊόντων από 12 περιφέρειες της Ελλάδας, η τέχνη της μαγειρικής του Λιβάνου, η συγγένεια των κουζινών των χωρών της Μεσογείου, όπως της Τουρκί- ας, του Μαρόκου, της Τυνησίας, της Κύπρου, της Ιταλίας κ.ά., κι οι νέες τάσεις πρωταγωνίστησαν στο Mediterranean Gastronomy Forum. Executive chefs, διαιτολόγοι κι άλλοι καταξιωμένοι επαγγελματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό έδωσαν το «παρών» στο φόρουμ Μεσογειακής Γαστρονομίας, ενώ μέσα από μία σειρά επιδείξεων κι ομιλιών παρου- σιάστηκε ο διατροφικός πλούτος των μεσογειακών χωρών. Food Expo Restaurant Awards Οι πρεσβευτές της Ελληνικής Γαστρο- νομίας στο εξωτερικό έδωσαν ηχηρό «παρών» στην έκθεση και τιμήθηκαν για τη συμβολή τους στη διάδοση των ελληνικών τροφίμων και ποτών. Στην ειδική εκδήλωση που πραγ- ματοποιήθηκε το πρωί της πρώτης μέρας, έξι σπουδαίοι σεφ κι επιχει- ρηματίες που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ και την Ευρώπη ταξίδεψαν στην Ελλάδα, για να μοιραστούν την εμπειρία και τη γνώση τους για την ελληνική γαστρονομία και τη θέση της στο εξωτερικό. Ελληνικό Πρωινό Το «Ελληνικό Πρωινό», μία από τις πιο ση- μαντικές πρωτοβουλίες του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, όσον αφορά την ανάδειξη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς και την προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, φιλοξενήθηκε για πρώτη χρονιά στην έκθεση, στο Hall 2, Stand C27 – D34, του Metropolitan Expo. Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να γευτούν γνήσια ελληνικά προϊόντα στο ειδικά διαμορ- φωμένο περίπτερο του Ελληνικού Πρωινού και να ταξιδέψουν τις αισθήσεις τους, μέσα από μια μεγάλη συμμετοχή παραγωγών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Το γαστρονομικό ταξίδι ολοκληρώθηκε με το πρόγραμμα live cooking actions από τον chef Στράτο Ιωσηφέλλη. Workshops & Seminars Stage Η υψηλή ποιότητα των ελληνικών προϊόντων, η ενδυνάμωση των εμπορικών σχέσεων με αγορές του εξωτερικού αλλά κι η εξαγωγική δυ- νατότητα και προοπτική διείσδυσης σε νέες, αναπτυσσόμενες αγορές συζητήθηκαν στο Workshops & Seminars Stage.

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=