Food Service τ. 140

30 νησο. Πρόκειται για έναν πλούσιο σε γεύση κι άρωμα καφέ υψη- λής ποιότητας. Η απαλή φρουτώδης γεύση του έχει καταστήσει τον Arabica πρώτο στις προτιμήσεις των καταναλωτών. Η δεύτερη πιο γνωστή ποικιλία καφέ, που αποτελεί περίπου το 25% της παγκόσμιας παραγωγής, είναι η Robusta. Είναι μια ποικιλία με χαμηλό κόστος καλλιέργειας και συντήρησης που έχει τις ρίζες της στο Κονγκό. Το όνομά της προέρχεται από το αγγλικό «robust» που σημαίνει «εύρωστος», καθώς η συγκε- κριμένη ποικιλία είναι ανθεκτική κι ευδοκιμεί πιο εύκολα στις περιοχές που δεν ευδοκιμεί η Arabica. Τα ροφήματα με βάση τη Robusta έχουν πλουσιότερη κρέμα, περισσότερα αντιοξειδωτι- κά και μεγαλύτερη ένταση. Τέλος, η Liberica (δεν ξεπερνά το 3% της παγκόσμιας παρα- γωγής) αποτελεί ένα είδος καφέ εντελώς διαφορετικό από τις δύο πιο διαδεδομένες ποικιλίες. Καλλιεργείται κυρίως στη Δυ- τική Αφρική και τη Λιβερία, από όπου πήρε και το όνομά της. Η συγκεκριμένη ποικιλία προέρχεται από μεγάλους καρπούς που, όταν καβουρδιστούν, απελευθερώνουν νότες καπνιστού, γεύ- σεις ξηρών καρπών και μαύρης σοκολάτας. Τα ευεργετικά οφέλη του καφέ Σε κάθε μορφή του, αλλά όχι με υπερβολή, ο καφές έχει αποδειχθεί ότι έχει ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο πρώτος καφές της ημέρας προσφέρει ενέργεια, ενώ η κατανάλωσή του γενικότερα έχει συνδεθεί με την πρόληψη αρκετών ασθενειών, όπως του Διαβήτη, της νόσου του Πάρκινσον και του καρκίνου του ήπα- τος, και προφυλάσσει και την υγεία της καρδιάς. Συγκεκριμένα, αμερικανική έρευνα αποκάλυψε πως η μεγα- λύτερη κατανάλωση καφεΐνης μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου του Πάρκινσον. Σε άλλη περίπτωση, Ιταλοί επιστή- μονες του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας του Μιλάνου κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η κατανάλωση καφέ μπορεί να περιορίσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του ήπατος κατά 40%. Ακόμα, μελέτη του Χάρβαρντ υποστήριξε ότι η κατανάλω- ση καφέ σε μέτριες ποσότητες (δυο κούπες καφέ ημερησίως) μπορεί να λειτουργήσει ως προστασία απέναντι στην καρδιακή ανεπάρκεια. ΚΑΦΕΣ + ΓΑΛΑ ΜΕΒΓΑΛ www.mevgal.gr Η ΜΕΒΓΑΛ με τ η σε ι ρά Specialistas μεγαλώνει και πρωτοπορεί, παρουσιάζοντας στους επαγγελματίες του κα- φέ το νέο γάλα Specialistas Lactose free με μόνο 1,5% λι- παρά. Είναι ιδανικό για όσους επιθυμούν γάλα στον καφέ ή το ρόφημά τους, αλλά αποφεύγουν τη λακτόζη. Το Specialistas Lactose free γάλα κυκλοφορεί σε πρακτική συσκευασία του ενός λίτρου κι εί- ναι κατάλληλο για χρήση σε κάθε είδος καφέ αλλά και σε όλα τα ζε- στά και κρύα ροφήματα. FRIESLAND CAMPINA www.frieslandcampina.com Η εταιρεία Friesland Campina, έχοντας επεκταθεί στα προϊ- όντα επαγγελματικής χρήσης, προτείνει στα καταστήματα καφεστίασης το γάλα NOYNOY Barista’s Gold. Παράγεται από άριστης ποιότητας αγελαδινό γά- λα και προσφέρει την εξειδίκευση που αναζητά κάθε επαγγελματίας barista. Διαθέτει προηγμένη σύνθε- ση, που περιέχει βέλτιστη αναλο- γία πρωτεΐνης και λιπαρών, δημι- ουργώντας ένα εξαιρετικά πυκνό, βελούδινο αφρόγαλα, με υψηλή σταθερότητα που διαρκεί. Έχει πλούσια γεύση, με αποτέλεσμα να αναδεικνύει τα ροφήματα, χωρίς να επισκιάζει το αρωματικό τους προ- φίλ. Το NOYNOY Barista’s Gold, που διατίθεται σε πλήρες και με 0% λιπαρά, εγγυάται ένα ομοιογενές αφρόγαλα με συμπαγή, κρεμώδη υφή και μεταξένια επιφάνεια, ενώ δεν περιέχει συντηρητικά. ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΓΑΛΑ ΓΙΑ ΚΑΦΕ

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=