Food Service τ. 141

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΔΕΣΜΑ – NATARELE www.edesma.gr Η μεγάλη κατηγο- ρία των αλλαντικών Έδεσμα αποτελείται από προϊόντα υψη- λής γαστρονομίας, τα οποία εντάσσονται στην καθημερινή διατροφή της σύγ- χρονης οικογένειας. Τα αλλαντικά Έδεσμα παράγονται με απόλυτη προσήλωση στη διασφάλιση της ποιότητας αλλά και στην ανάδειξη των μοναδικών γευστικών τους χαρακτηριστικών. Ανάμεσα στα προϊόντα που προσφέ- ρει η εταιρεία είναι και τα αλλαντικά Natarele. Η σειρά προϊό- ντων Natarele αποτελεί μια πρωτοπόρο ιδέα για την ελληνική αγορά αλλαντικών. Η φιλοσοφία παραγωγής τους ακολουθεί τη μέθοδο του «clean labeling», όπου τα προϊόντα δεν περι- έχουν συντηρητικά και χημικά πρόσθετα. Ακόμη, τα αλλαντι- κά Natarele είναι με χαμηλά λιπαρά και χωρίς γλουτένη. Η επιλογή της καλύτερης ποιότητας κρεάτων, σε συνδυασμό με τον χυμό φρούτων και λαχανικών που περιέχουν, δίνουν στα προϊόντα Natarele εξαιρετική γεύση και πλήρη, υγιεινή διατροφική αξία. Τα προϊόντα υπόκεινται στη διαδικασία της υπερπίεσης για αυξημένη διάρκεια ζωής. ΜΟΥΛΚΙΩΤΗΣ - AGNUS GRECO www.kreopoleio-mandra.gr Βαθιά μέσα μας όλοι γνω- ρίζουμε ότι ο βασιλιάς του κρέατος είναι το αρ- νί. Πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξαιρετική γεύση και ποιότητα της ελληνικής προβατοτροφίας έχει η τε- ράστια ποικιλία μυρωδι- κών και βοτάνων που δια- θέτει η ελληνική ύπαιθρος, τα βουνά και τα νησιά μας. Η αγάπη για το ελληνικό αρνίσιο και πρόβειο κρέας και τα παράγωγά τους έγινε βίωμα στη Μουλκιώτης και προ- σέφερε έμπνευση για τη δημιουργία προϊόντων ιδιαίτερης σημασίας και γεύσης. Η εταιρεία δημιούργησε τη σειρά «AGNUS GRECO» , με βασικό σκοπό την ανάδειξη ιδιαίτερων παραδοσιακών προϊόντων από 100% ελληνικό αρνίσιο και πρόβειο κρέας, προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας, προορισμένα να αποκτήσουν παγκόσμια φήμη κι αναγνώριση. Η εταιρεία καινοτομεί, δημιουργεί, αναβιώνει γεύσεις του παρελθό- ντος, διδάσκει την απόλυτη γεύση του Agnus Greco και προτείνει το παγκοσμίως καινοτόμο προϊόν της «προσούτο πρόβειο», καθώς και το εκλεκτό πρόβειο λουκάνικο γεμιστό σε φυσικό έντερο με μυζήθρα, μάραθο κι αγριόχορτα. PROVENCE www.provence.gr Εξαίρεση στον κανόνα που θέλει τους κατα- ναλωτές να αποφεύ- γουν το χοιρινό είναι το guanciale (μάγου- λο), με το οποίο φτιά- χνεται η αυθεντική carbonara. Το Guanciale είναι το μάγουλο του χοιρινού. Αποτελεί το βασικό συστατικό της αυθεντικής carbonara και δεν είναι πανσέτα, όπως πολλοί πιστεύουν. Είναι κομμάτι πιο λιπαρό από την πανσέτα κι έχει επικάλυψη πιπεριού. Το Guanciale είναι ιδανικό, για να προσδώσετε νοστιμιά σε κρέατα, ζυμαρικά ή ακόμη και θαλασσινά. Μπορείτε να το βρείτε στο κατάστημα Provence deli στους Αμπελόκηπους ή και να το παραγγείλετε online στην ιστο- σελίδα του καταστήματος, το οποίο από το 2006 εξειδικεύ- εται στην επιλογή και διάθεση ανωτέρας ποιότητας artisanal τυριών κι αλλαντικών. Η γκάμα των τυριών κι αλλαντικών που προσφέρει το Provence Deli αριθμεί από 60 έως και 100 και πλέον δια- φορετικά είδη. Τα κατάστημα εμπιστεύονται για τις προμή- θειές τους βραβευμένα εστιατόρια, διακεκριμένα ξενοδο- χεία, δημοφιλή deli & wine bars κ.ά. ΠΙΝΔΟΣ www.pindos-apsi.gr Τα Κοτόπουλα Ελεύθερης Βοσκής ΠΙΝ- ΔΟΣ έχουν λάβει τη διάκριση του Βρα- βείου Ανώτερης Γεύσης από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης & Ποιότητας – iTQi στις Βρυξέλλες. Μεγαλώνουν με παρα- δοσιακό τρόπο εκτροφής, σε υψόμετρο άνω των 700μ. στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων. Έχουν φυτική διατροφή, από 100% πιστοποιημένες τροφές, πλού- σιες σε καλαμπόκι, γι’ αυτό κι έχουν έντονο κίτρινο χρώμα. Προέρχονται από κοπάδια πτηνών από φυλή βραδείας ανάπτυξης, με- γαλώνουν για πάνω από 65 ημέρες και δι- ατηρούν τα θρεπτικά του συστατικά και μετά το μαγείρεμα, λόγω της υφής του κρέατός τους. Από τα Κοτόπουλα Ελεύ- θερης Βοσκής ΠΙΝΔΟΣ έχει δημιουργηθεί μία ευρεία γκάμα προϊόντων όπως: • Αλλαντικά. Η σειρά αλλαντικών ΠΙΝΔΟΣ αποτελείται από το χωριάτικο λουκάνικο και το κοτοπαριζάκι, από τα λουκάνικα φρανκφούρτης, hot dog και κοκτέιλ και από το φιλέτο κοτό- πουλο καπνιστό. • Κιμάς άπαχος, παράγεται μόνο από φιλέτο κοτόπουλου κι είναι ιδανικός για διατροφή και δίαιτα. • Κοτόπιτα, με παραδοσιακό γιαννιώτικο φύλλο, φτιάχνεται επίσης με κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής. αλλαντικα 28

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=