Food Service τ. 141

68 inside story νοι που παρήχθησαν είναι αρωματικοί και τυπικοί της κάθε ποικιλίας. Στην Πελοπόννησο, αρχικά στη Νε- μέα, οι αποδόσεις κυμάνθηκαν στα συ- νηθισμένα για την περιοχή επίπεδα, με μέσο όρο τα 800 κιλά ανά στρέμμα. Τα δε σταφύλια κρίνονται ως υγιή και γευ- στικά, με χαρακτηριστικό της χρονιάς τις υψηλές οξύτητες. Αποτέλεσμα; Μέ- χρι στιγμής, να έχουν δώσει λευκούς νέους οίνους αρωματικούς, πλούσιους, με πολύ καλή έκφραση του ποικιλιακού χαρακτήρα. Ο τρυγητός του Μοσχοφίλερου στη Μαντίνεια, χάρις στις ιδανικές συνθήκες που ακολούθησαν μέχρι και σήμερα, δείχνει εξαιρετική ωρίμανση των στα- φυλιών και τη βεβαιότητα για την πα- ραγωγή άριστων οίνων Μοσχοφίλερου. Στη Σάμο, τα ξηρά παραγόμενα κρα- σιά έχουν ικανοποιητική οξύτητα και πλούσιο αρωματικό χαρακτήρα, ενώ η οινική παραγωγή προδιαγράφεται ως πολύ καλή ποιοτικά κι ικανή να καλύψει τις υφιστάμενες ανάγκες της αγοράς. Σε ό,τι αφορά τη Σαντορίνη, η σοδειά, παρά τα προβλήματα που παρουσίασε από άποψη πρωιμότητας και ποσότη- τας, κρίνεται ως εξόχως ποιοτική! Όσο για την Πάρο, η ποιότητα των σταφυλιών ήταν εξαιρετική και έδωσε κρασιά με υψηλούς αλκοολικούς τίτ- λους σε λευκές κι ερυθρές ποικιλίες, υψηλές οξύτητες και πλούσιο άρωμα. < “Η διαφαινόμενη ποιοτική υπεροχή της φετινής σοδειάς βασίζεται εν πολλοίς στην ικανή οξύτητα που διασφαλίζει εξαιρετικά φρέσκα αρώματα, δροσερότητα κι ικανότητα παλαίωσης!”

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=