Food Service τ. 142

8 στις 10 καφετέριες διεθνώς έχουν ήδη υιοθετήσει στρατηγικές κι εν γένει μεθόδους μείωσης της κατανάλωσης πλαστικού μιας χρήσης. ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΙΡΑ IMPERIAL STOUT H Ιmperial Stout «Σκοτίδι» της Κρητικής μικροζυθοποιίας Σόλο που εδρεύει στο Ηράκλειο της Κρήτης ανακηρύχτηκε η καλύτερη ελλη- νική μπίρα για το 2019 από τους χρήστες της παγκόσμιας πλατφόρ- μας βαθμολόγησης του RateBeer. Η διάκριση έρχεται να προστεθεί σε αυτή του ασημένιου μεταλλίου από το International beer cup του 2017 στην Ιαπωνία! Την ίδια ώρα, η Imperial Stout της μικροζυ- θοποιίας Σόλο που ακούει στο όνομα «Πρωταγωνιστής» παραμένει για 3η χρονιά η κορυφαία ελληνική μπίρα, σύμφωνα με την άλλη κορυφαία, παγκόσμια πλατφόρμα βαθμολόγησης του Untappd. To στυλ μπίρας Stout έρχεται κατά βάση από την Ιρλανδία. Ο όρος Stout χρησιμοποιήθηκε αρχικά για να περιγράψει μια ισχυρή μπί- ρα, προτού συνδεθεί με τις δυνατές, μαύρες μπίρες τύπου Porter, για να καταστεί εν τέλει ξεχωριστό είδος από μόνη της. Η Σόλο «Σκοτίδι» είναι μια κατάμαυρη, εύσωμη κι υψηλών αλκοολικών βαθμών μπίρα ισχυρού, γλυκόπικρου χαρακτήρα, με αρώματα κα- φέ, καλοκαβουρδισμένων βυνών και μαύρης σοκολάτας. C M Y CM MY CY CMY K ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟ SWISS EDUCATION GROUP Με δύο νέα εκπαιδευτικά προγράμ- ματα εμπλουτίζει φέτος την γκάμα του το Swiss Education Group (SEG), το ελβετικό δίκτυο παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών Hotel Management. Πρόκειται για το «Diploma in Vegetarian Culinary Arts», ένα πρόγραμμα με ειδίκευση στη χορτοφαγική μαγειρική τέχνη, και το «Certificate in Wine Business Management», ένα σύντομο πρό- γραμμα διάρκειας 2 εβδομάδων, με έμφαση στην επιχειρηματικότητα στον χώρο της οινοποιίας. Για την απόκτηση του διπλώματος χορτοφαγικής μαγειρικής τέ- χνης απαιτείται η παρακολούθηση και των δύο περιόδων του προ- γράμματος, συνολικής διάρκειας 22 εβδομάδων. Το «Certificate in Wine Business Management» φιλοξενείται στο κολέγιο César Ritz στο Brig campus, στην καρδιά της περιοχής Valais, στην Ελβετία.

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=