Food Service τ. 142

34 Την τελευταία δεκαετία, η επιρροή της Ασιατικής κουζίνας στις επιχει- ρήσεις εστίασης είναι το λιγότερο εντυπωσιακή. Παράλληλα, έχουν αυ- ξηθεί κατακόρυφα τα εστιατόρια που προσφέρουν αποκλειστικά πιάτα και γεύσεις από την Κίνα, την Ταϊλάνδη, την Ιαπωνία, την Ινδία ή και από άλλες χώ- ρες της Εγγύς ή Άπω Ανατολής. Σημα- ντική άνοδος έχει παρατηρηθεί και σε delivery εστιατόρια με Ασιατική κουζίνα. Το σημαντικό είναι πως το ενδιαφέρον του κοινού γύρω από τις εξωτικές αυ- τές κουζίνες είναι διαρκώς αυξανόμε- νο, πολλά εστιατόρια εμπλουτίζουν τα μενού τους με πιάτα από την Ασία και οι πελάτες δείχνουν πρόθυμοι να δοκι- μάσουν όλο και περισσότερες γεύσεις. Το συγκεκριμένο φαινόμενο δεν αφορά σε καμία περίπτωση μόνο την Ελλάδα. Για παράδειγμα, έρευνα που έγινε στη Βρετανία έδειξε πως η κατανάλωση ασι- ατικών φαγητών έχει ραγδαία άνοδο, με το 90% των Βρετανών να έχει δοκιμάσει πιάτα από την Κίνα, το 56% από την Τα- ϊλάνδη, το 35% από την Ιαπωνία και σε ποσοστά άνω του 10% έχουν γευτεί δη- μιουργίες από το Βιετνάμ, τη Μαλαισία, την Ινδονησία και την Κορέα. Στην Ελλά- δα, το σούσι και γενικότερα η Ιαπωνική κουζίνα έχει γνωρίσει σημαντική άνθηση κι έχει μεταβληθεί σε ένα ισχυρό trend ΓΑΣΤΡΙΜΑΡΓΙΑ ΠΟΥ... ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΙΣΚΟ! «ΧΡΥΣΕΣ» ΓΕΥΣΕΙΣ ΕΞ ΑΝΑΤΟΛΩΝ Το ασιατικό φαγητό γνωρίζει μεγάλη άνθηση τα τελευταία χρόνια. Η ένταξη συνταγών από τις χώρες της Ανατολής στο μενού μπορεί να αποδώσει σημαντικά οφέλη σε προσέλκυση νέας πελατείας και φυσικά έσοδα. του Γεράσιμου Φωκά AΣΙΑΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=