Food Service τ. 142

DESSERTS & MORE 48 Lazaris Distillery and Artisan Sweets www.lazarisproducts.com H κερκυραϊκή ποτοποιία Lazaris Distillery and Artisan Sweets έχει στην γκάμα της πολλά παραδοσιακά γλυ- κίσματα εμπνευσμένα από την τοπική παράδοση, ανά- μεσα στα οποία είναι: z z LAZARIS ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ Το μικροσκοπικό κι έντονα αρωματικό Κουμκουάτ μέσα σε ένα ελαφρύ σιρόπι ζάχαρης! Ένα υπέροχο παραδοσι- ακό γλύκισµα από κερκυραϊκά φρούτα Κουµκουάτ, τον καρπό - σήμα κατατεθέν της Κέρκυρας. z z LAZARIS ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ (ΜΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ) Πλούσια, γεμάτη γεύση κι αληθινό άρωμα. Χωρίς συντη- ρητικά και χρωστικές ουσίες, η μαρμελάδα κουμκουάτ συνοδεύει το πρωινό, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις μαγειρικές και ζαχαροπλαστικές σας δημιουργίες. z z LAZARIS ΜΑΝΤΟΛΑΤΟ Το μαντολάτο είναι ένα παραδοσιακό χειροποί- ητο γλύκισµα που παρά- γεται µε καβουρδισμένα αμύγδαλα, λίγη ζάχαρη και ασπράδια αυγών χτυ- πημένα σε μαρέγκα. Αγνό Κατερίνης – Δ. Χατζηγιαννίδης www.agnokat.gr Για περισσότερο από 35 χρόνια η εταιρεία «Αγνό Κατερίνης - Δ. Χατζηγιαννίδης» συνοδεύει το κα- θημερινό καφεδάκι με το τσουρέκι, τα κουλουρά- κια και τα πτι-φουρ της. Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση που συνεχί- ζει μοναδικές παραδοσιακές συνταγές, με αγνά υλικά και σύγχρονα μέσα, προσφέροντας υψηλής ποιότητας προϊό- ντα στους πελάτες της. Η επιτυχημένη πορεία της Αγνό Κατερίνης στο τσουρέ- κι και τα βουτήματα έγινε έμπνευση για την επέκταση των συνταγών της. Έτσι, στις αρχές της δεκαετίας του 2000, προστέθηκαν κι οι πρώτες ποικιλίες πτι-φουρ, πέραν των βασικών βουτημάτων και τσουρεκιού, κι επέκτειναν τον κατάλογο της Αγνό με περισσότερο από 30 ποικιλίες πτι-φουρ και 40 ποικιλίες κουλουριών, με γνώμονα τις ακόλουθες αξίες: αγνά υλικά, ποιότητα, δεξιοτεχνία, πα- ράδοση στη γεύση, εκσυγχρονισμό στην παραγωγή. Από το 2011, η εταιρεία παρουσιάζει τη δουλειά της σε διεθνείς εκθέσεις αρτοποιίας-ζαχαροπλαστικής (Αrtoza, Food Expo κ.ά.) όπου δημιουργεί γόνιμες συνεργασίες σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ www.makedoniki.gr Ο θεός της φιλοξενίας στην αρχαία Ελλάδα ήταν ο Ξένιος Ζευς. Η παρακαταθήκη που άφησε στον λαό μας κρατά χιλιετηρίδες. Η ελληνική φιλοξενία είναι γνωστό ότι είναι μοναδική στον πλανήτη μας. Ο Ξένιος Ζευς δεν κρατούσε στο χέρι ούτε σπαθί, ούτε κεραυνούς, ούτε τρίαινες. Κρατούσε ένα γλυκό κουταλιού που μ’ αυτό κερνούσε τους επισκέπτες του. Ακολουθώντας την παράδοση του θεού της φιλοξενίας, η Χαλβατζής Μακεδονική παρασκευάζει και διαθέτει από το 1972 τα γλυκά κουταλιού Μακεδονική, φτιαγμένα με παραδοσιακό, πατροπαράδοτο τρόπο, αλλά με σύγχρονα μέσα, με φρούτα από τη φημισμένη γη της Μακεδονίας. Τα επιλέγουν με προσοχή και τα επεξεργάζονται με μαε- στρία, για να βγάλουν τη μοναδική γεύση τους. Αυτή που τα κάνει περιζήτητα σε τουρίστες, πελάτες ξενοδοχείων κι Έλληνες μερακλήδες. Γιατί η απαράμιλλη ελληνική φιλοξενία έχει γεύση γλυ- κιά, παραδοσιακή κι ελληνική. Στη Χαλβατζής Μακεδονική την ακολουθούν πιστά!

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=