Food Service τ. 142

94 Πρόκειται για έναν ιδανικό τρόπο, ώστε φίλοι και γνωστοί, που είτε κα- νονίζουν είτε βρίσκονται τυχαία σε ένα μπαρ ή ένα night-club για να δι- ασκεδάσουν, να γνωριστούν ακόμη καλύτερα και να έρθουν πιο κοντά, απολαμβάνοντας μια κοινή εμπει- ρία διαμοιρασμού. Οι δε επιχειρήσεις φαίνεται πως τάσσονται αναφανδόν υπέρ των shareable cocktails, καθώς αποτε- λούν μια αρκούντως αποδοτική επιλογή στον κατάλογό τους, αποφέροντας ικανο- ποιητικά έσοδα. Από τι, όμως, αποτελείται το new age cocktail; Κατ’ αρχάς, ο… θεμέλιος λίθος του όλου εγχειρήματος δεν είναι άλλος από το ευμέγεθες δοχείο (μπορείτε να το χαρακτηρίσετε και ως «βάζο») στο οποίο τοποθετείται το κοκτέιλ, καθώς επίσης και τα μεταλλικά καλαμάκια, μήκους έως και 40 εκατοστών. Με αυτό τον τρόπο, οι φίλοι και συμμετέχοντες στα shareable cocktails έχουν τη δυνατότητα να μοιρα- στούν ένα γευστικό ποτό, διασκεδάζο- ντας ανέμελα με έναν πρωτότυπο τρόπο. Ο τρόπος σερβιρίσματος κερδίζει! Η αναφορά του όρου «πρωτοτυπία» μόνο ως ξένη δεν θεωρείται για τους πά- σης φύσεως επαγγελματίες που δραστη- ριοποιούνται στον κόσμο της νυχτερινής διασκέδασης. Μάλιστα, αποτελεί μια από τις πλέον αποδοτικές μεθόδους, ώστε κά- θε επιχείρηση να διαφοροποιείται έναντι του ανταγωνισμού. Για παράδειγμα, ως δοχείο στο οποίο προσφέρονται τα shareable cocktails, μπορεί να αξιοποιηθεί κάθε ευμέγεθες σχετικό αντικείμενο, αρκεί να πληρούνται οι υγειονομικές απαιτήσεις κι οι αντίστοι- χες συνθήκες. Εξυπακούεται πως όσο πιο διαφορετική, πρωτότυπη, καινοτόμος, ακόμη και… τρελή είναι μια μορφή πα- ρουσίασης, τόσο πιο ελκυστική φαντάζει Εδώ κι ορισμένους μήνες, μια από τις πλέον «hot» τάσεις στις ΗΠΑ και την Αγγλία σε ότι αφορά τα μπαρ και τα εν γένει clubs έχει να κάνει με τα shareable κοκτέιλ. Μια win-win προσέγγιση, τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους πελάτες. BOOMING ΤΑΣΗ του Διονύσιου Μενάγια το… next big thing για τα μπαρ; shareable cocktails! Και Και

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=