Food Service τ. 144

6 H εστίαση περνάει την πιο δύσκολη περίοδο της ιστορίας της. Μετά το lockdown της άνοιξης, που προκάλεσε μεγάλη οικονομική «αιμορραγία» στα εστιατόρια, ήρθε και το δεύτερο λουκέτο του φθινοπώρου, προξενώντας νέα, μεγάλη απώλεια εσόδων στα καταστήματα της εστίασης. Από τη μια, το ευχάριστο είναι πως έχει ήδη προχωρήσει αρκετά το θέμα των εμ- βολίων ενάντια στον κορωνοϊό. Από την άλλη, το ανησυχητικό είναι πως κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με βεβαιότητα ότι δεν θα υπάρξει κι ένα τρίτο lockdown, έως ότου γίνουν οι μαζικοί εμβολιασμοί κι αποδώσουν καρπούς. Το σίγουρο είναι πως όλη αυτή η δυσάρεστη περιπέτεια της πανδημίας θα αφήσει «σημάδια» πίσω της. Η εστίαση σε όλο τον πλανήτη καταγράφει σημαντικές απώλειες. Στο παρόν τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας, επιχειρήσαμε να καταγράψουμε τους «κραδασμούς» που προκάλεσε η πανδημία ανά τον κόσμο, αλλά και τους τρό- πους που διαχειρίστηκαν την κρίση οι επαγγελματίες. Το βασικό είναι ότι επιδιώξαμε να αφουγκραστούμε την αγορά εντός της χώρας, να παρουσιάσουμε τα μέτρα ενίσχυσης που ήδη έχουν εξαγγελθεί και πραγματοποι- ηθεί, αλλά και τα μέτρα που οι φορείς της εστίασης ζητούν, προκειμένου να βοηθη- θούν οι επιχειρήσεις. Επίσης, παρουσιάζουμε το πώς η πανδημία έχει επηρεάσει το design των εστιατο- ρίων, ενώ φιλοξενούμε κι αφιέρωμα για τις νέες μορφές ψηφιακής παραγγελιοληψί- ας, που είναι βέβαιο πως ήρθαν για να μείνουν. Βεβαίως, δεν παραλείπουμε τις νέες τάσεις που υπάρχουν στον καφέ και το γάλα, αλλά και στα θαλασσινά. Ευελπιστούμε τα θέματα του περιοδικού μας να αποδειχθούν διαφωτιστικά, να σας δώσουν ιδέες και να σας βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της δύσκολης, ομο- λογουμένως, κατάστασης για τον κλάδο. Ευχόμαστε σε όλους το νέο έτος να είναι καλύτερο, χωρίς άλλα απρόοπτα, να φέρει οικονομική ανάταση, υψηλές πωλήσεις και πάνω από όλα Υγεία! Η κανονικότητα, και στην αγορά της εστίασης, θα αργήσει να επιστρέψει, αλλά ακόμα και όταν το κάνει, θα είναι μια κανονικότητα εντελώς διαφορετική από αυτή που γνωρίζαμε. ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ Compupress A.E. ΚΕΝΤΡΙΚΆ ΓΡΑΦΕΊΑ: 2 ο χλμ. Λεωφ. Μαρκοπούλου, 19400 Κορωπί, τηλ.: 210 9238672, fax: 210 9216847 ΚΩΔΙΚΟΣ: 015812 ΕΚΔΟΤΗΣ: Nίκος Μανούσος ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: Γιάννης Πατρίκος ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ MARKETING: Λουκία Ταλιαδώρου ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΥΛΗΣ: Γιάννης Αποστολόπουλος ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ: Βάγια Μπιζιλιώτη ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ: Δέσποινα Προβιδάκη ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ DTP: Δημήτρης Μελένιος DTP: Αδάμ Σάμιος ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ: Αρτεμησία Παπαδάκη ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ: Παυλίνα Μπεθάνη ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: Iωάννης Τζίφας ΕΚΤΥΠΩΣΗ-ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ: Μ. ΣΠΥΡΟΥ ΔΙΑΘΕΣΗ-ΔΙΑΝΟΜΗ: ΑΡΓΟΣ A.E.-Πρακτορείο Διανομής Τύπου ΚΩΔΙΚΟΣ ISSN: 1108-9520 Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική, περιληπτική, κατά παράφραση ή διασκευή/απόδοση του περιεχομένου του Food Service, με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της Compupress A.E., όπως ορίζει ο νόμος 2121/1993, η Διεθνής Σύμβαση της Βέρνης περί πνευματικής ιδιοκτησίας και οι κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα. Από τη Σύνταξη

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=