Food Service τ. 145

14 1.600.000 νέες θέσεις εργασίας αναμένονται να δημιουργηθούν στον κλάδο της εστίασης έως το 2028. 30% των εστιατορίων στις ΗΠΑ θεωρούν ότι η προσέλκυση προσωπικού είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για τους ίδιους. H επόμενη μέρα της Ελληνικής Ποτοποιίας Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων στην ανοιχτή Ημερίδα του Συνδέσμου Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων Αλκο- ολούχων Ποτών (ΣΕΑΟΠ), που πραγματοποιήθηκε στις 14 Ιουνίου, με τίτλο «Ελληνική Ποτοποιία Αποσταγματοποιία: Διαμορφώνοντας τις προϋποθέσεις για την επόμενη μέρα». Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά λόγω των συνθηκών της πανδημίας στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης του συνδέσμου. Στόχος της ημερίδας ήταν να αναδείξει, μέσα από εποικοδομητικό διάλογο με εκπρο- σώπους της πολιτείας, τις λύσεις διεξόδου από την κρίση της παν- δημίας όσο και τις προϋποθέσεις για την υπεύθυνη ανάπτυξη των επιχειρήσεων στον κλάδο της παραγωγής των ελληνικών αποσταγμά- των. Κατά την έναρξη της ημερίδας, ο πρόεδρος του ΣΕΑΟΠ κ. Νίκος Καλογιάννης, αναφέρθηκε στον ρόλο του συνδέσμου, που αποτελεί τον φορέα εκπροσώπησης των μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων του κλάδου παραγωγής αλκοολούχων ποτών: έναν κλάδο από τους πιο εξωστρεφείς, καθώς πάνω από το 70% της παραγωγής αλκοο- λούχων ποτών και αποσταγμάτων εξάγεται σε άλλες χώρες. Τόνισε την επιτακτική ανάγκη υποστήριξης των εξαγωγικών επιχειρήσεων, ώστε να αποτελέσουν τον κινητήριο μοχλό στη μετά Covid-19 εποχή. Χαιρετισμό απηύθυνε η γενική γραμματέας Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κα Αθηνά Καλύβα. Κλείνοντας την ημερίδα, ο κος Νίκος Καλογιάννης, αφού ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες, τόνισε ότι είναι σημαντικό να συνεχισθεί η αγαστή συνεργασία με όλους τους φορείς του κλάδου για την ανάπτυξή του, την ενίσχυση του εξαγωγικού προσανατολισμού αλλά και την υποστήριξη της οι- κονομίας και της περιφέρειας της χώρας, καθώς σχεδόν όλα τα απο- στακτήρια δραστηριοποιούνται στις περιοχές παραγωγής αγροτικών προϊόντων, που αποτελούν τις πρώτες ύλες τους. Η έζα Alcohol Free μαζί με τους πρωταθλητές Η έζα Alcohol Free σε συνεργασία με την UPGR8 προχωρά στη χο- ρηγία της αποστολής της πρωταθλήτριας στο άλμα επί κοντώ, Νικόλ Κυριακοπούλου, στους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Η αθλήτρια, που θα εκπροσωπήσει φέτος την Ελλάδα, ολοκληρώνοντας την αθλητική της διαδρομή, έχει ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία της, ενώ στόχο έχει να φέρει το όνομα της χώρας στις πρώτες θέσεις της διοργάνω- σης. Η εταιρεία EZA, ως η μεγαλύτερη ανεξάρτητη ελληνική ζυθο- ποιία, υποστηρίζει με την έζα Alcohol Free τη Νικόλ Κυριακοπούλου και ενισχύει τη συμμετοχή της διακεκριμένης πρωταθλήτριας. Με καθημερινό πρόγραμμα απαιτητικών προπονήσεων, στοχεύει φέτος στη μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας της, θέτοντας τον πήχη ψη- λά και επιδιώκοντας μία μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα. Σε αυτή την πορεία συνοδοιπόρος σε κάθε στάδιο είναι η έζα Alcohol Free. Έρχονται τα covid-free εστιατόρια; Η πρόσφατη δήλωση του πρωθυπουργού, στο πλαίσιο της ομιλίας του στη Βουλή, άφησε νύξεις σχετικά με το ενδεχόμενο να επιτρέ- πεται στα εστιατόρια αλλά και σε άλλες επιχειρήσεις να δέχονται ως πελάτες μόνο όσους έχουν εμβολιαστεί. Τα προνόμια για τους εμβολιασμένους είναι μια συζήτηση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη χωρίς να έχει καθοριστεί με σαφήνεια το πλαίσιο. Εστιατόρια, κι- νηματογράφοι, καφέ, γήπεδα αλλά και άλλοι χώροι διασκέδασης ή αναψυχής είναι σε πρώτη προτεραιότητα στη συζήτηση των προνομίων. Βέβαια, συζητείται και το ενδεχόμενο η είσοδος να εί- ναι ελεύθερη για όσους έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα, αλλά και σε όσους θα επιδεικνύουν αρνητικό τεστ ανίχνευσης του ιού. Η πρωταθλήτρια στο άλμα επί κοντώ Νικόλ Κυριακοπούλου

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=