Food Service τ. 145

Σε μια δύσκολη εκ των πραγμάτων περίοδο λόγω εορτών, οι προμήθει- ες, πρώτων υλών, η πρόσληψη προ- σωπικού και η προετοιμασία των εγκαταστάσεων αποτέλεσαν γρίφο που έως και σήμερα δεν έχει απόλυ- τα λυθεί. Καφετέριες και εστιατόρια στην Ελλά- δα είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους πε- λάτες τους. Αποστάσεις, μάσκες και αντι- σηπτικά παραμένουν πολύτιμα όπλα στην προσπάθεια μη εξάπλωσης της Covid-19. Ας δούμε όμως πώς ξεκίνησε η επανα- λειτουργία του κλάδου από τις 3 Μαΐου… Οι πρώτες ανακοινώσεις επέτρεπαν στους πολίτες να μετακινούνται από τις 5 το πρωί έως τις 11 το βράδυ, πάντα με την αποστολή του γνωστού SMS στο επίσης γνωστό πενταψήφιο. Επιπλέον, επετρά- πησαν και οι διαδημοτικές μετακινήσεις εντός κάθε περιφερειακής ενότητας. Ένα σημείο ιδιαίτερης τριβής με την κυβέρ- νηση ήταν η απαγόρευση της μουσικής στα καφέ και στα εστιατόρια, όπου οι αντιδράσεις των καταστηματαρχών ήταν αρκετά έντονες. Σε ό,τι αφορά τα εστιατόρια και τα ανα- ψυκτήρια εντός των ξενοδοχείων, η λει- τουργία τους επετράπη αλλά μόνο για τους διαμένοντες και υπό την προϋπόθε- ση ότι θα λαμβάνονταν μέτρα αποφυγής συνωστισμού. Επίσης, θα έπρεπε να τη- ρούνται οι αποστάσεις μεταξύ των τρα- πεζοκαθισμάτων, όπως και οι κανόνες υγιεινής. Το πρώτο διάστημα, η ΚΥΑ που εκδόθη- κε με ισχύ έως και τη Δευτέρα 10 Μαΐου όριζε τις ακόλουθες προϋποθέσεις, ειδικά για τις επιχειρήσεις που διαθέτουν άδεια λειτουργίας για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και παρέχουν υπηρεσίες εστίασης: α) αποκλειστικά σε ανοικτό υπαίθριο χώρο, 25 4 Η νέα κανονικότητα στις κουζίνες 4 Πώς διαμορφώ- νονται τα εστιατοριακά μενού ανά την Ελλάδα; Το πολυαναμενόμενο άνοιγμα της εστίασης πραγματοποιήθηκε στις 3 Μαϊου, με εργαζομένους και επιχειρήσεις να σπεύδουν να προετοιμαστούν. Πολλά τα ζητήματα που οι ίδιοι κλήθηκαν να διαχειριστούν τη δεδομένη χρονική στιγμή, καθώς η ημερομηνία έναρξης ήταν αμέσως μετά το Πάσχα.

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=