Food Service τ. 148

52 ΟΙ ΓΟΥΜΈΝΙΣΣΕΣ oigoumenisses.gr Η Δήμητρα Δάρτση δημιούργησε τις «Γουμένισσες» το 2000, ξεκινώντας από ένα μικρό εργαστήριο τη χειρο- ποίητη παρασκευή τροφίμων. Τα επόμενα χρόνια τη δυναμική ομάδα των Γουμενισσών συμπλήρωσαν η Άννα Κέζου και η Μαρία Κοσματοπούλου, που έδωσαν νέα πνοή, αναδιοργανώνοντας την επιχείρηση και δη- μιουργώντας τη νέα μονάδα στη ΒΙ.ΠΕ . Σίνδου. Παράγουν χειροποίητα περισσότερα από 160 είδη, με δημοφιλέστερα τη βελούδινη μαγιονέζα, τη μουσταρ- δομαγιονέζα, τις chutney, την barbeque sauce, τις μου- στάρδες Θεσσαλονίκης, τις pesto, τα dips, καθώς και δεκάδες άλλα προϊόντα, ενώ διαθέτουν πιστοποιημένα προϊόντα vegan και βιολογικά. ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟ ΦΊΛΕΜΑ ΤΗΣ ΛΈΛΑΣ tofilematislelas.gr Εξαιρετικά νόστιμες κρέμες βαλ- σαμικού ξιδιού, με φυσικό χυμό φρούτου σε ποσοστό 28%, με γλυκόξινη και φρουτώδη γεύση. Αποτελεί ιδανική επιλογή σε ψη- τά λαχανικά, πράσινες σαλάτες με ξηρούς καρπούς και αποξη- ραμένα φρούτα. Φρουτοσαλά- τες, γιαούρτι, παγωτά, ακόμα και τα γλυκά αποτελούν αγαπημέ- νη της συντροφιά. 100% από ελληνικούς χυμούς φρούτων, φυσικό προϊόν, κατάλληλο για χορτοφάγους και vegan, χωρίς γλουτένη, χωρίς συντηρητικά, χωρίς χρωστικές, χωρίς τεχνητά αρώματα. SIMPLY GREEK www.simplygreek.gr Η σειρά Simply Greek ξεκίνησε το 2012. Σκοπός της εταιρείας ήταν να δημιουργήσει μία σει- ρά με άρωμα και γεύση Ελλά- δας – μια δυνατή γαστρονομική εμπειρία, με μεγάλο ποσοστό πρώτων υλών, ώστε η γεύση τους να διακρίνεται καθαρά σε κάθε μπουκιά. Οι σάλτσες μπο- ρούν να μετατραπούν σε αλείμ- ματα και τα πατέ να μετατρα- πούν σε σάλτσες. Τομάτα & Μαυροδάφνη Με 21% μαυροδάφνη να δίνει απίστευτο άρωμα στην τομά- τα, που μαζί δημιουργούν μια σάλτσα, ένα άλειμμα ή ένα πατέ που χαρίζει γεύση σε λαδερά, μαγειρευτά, ζυμαρικά, πίτσες, σάντουιτς. Φλογερή Πιπεριά Με πιπεριά Φλωρίνης ως βάση, γίνεται σάλτσα, άλειμμα, βάση πίτσας, dressing για σαλάτες. PAPADIMITRIOU papadim.com Αντλώντας έμπνευση από τις πρώτες ύλες, η εταιρεία εφαρμόζει με πάθος πρωτοποριακές ιδέες. Κάπως έτσι, καταφέρνει να σχε- διάζει και να παράγει προϊόντα μοναδικά στα ποιοτικά χαρακτη- ριστικά τους. Βαλσαμικό ξίδι και κρέμα βαλσαμικού Το 2000 η εταιρεία ξεκίνησε την παραγωγή και διάθεση βαλσα- μικού ξιδιού στην Ελλάδα. Τόσο η αποδοχή των προϊόντων από το καταναλωτικό κοινό όσο και η ανάγκη της αγοράς για νέες, καινοτόμες ιδέες οδήγησε την εταιρεία στο να αναπτύξει σταδι- ακά και την παραγωγή κρέμας βαλσαμικού ξιδιού, γεγονός που κατάφερε να σηματοδοτήσει μια ολόκληρη κατηγορία. Μουστάρδες με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και βαλσαμικό ξίδι Με έμπνευση τις γεύσεις και τα αρώματα της Μεσογείου, δημιουργήθηκε μια σειρά από μουστάρδες, με προσθήκη εξαιρετικού παρθένου ελαιολά- δου. Ο αρμονικός συνδυασμός σιναπόσπορου, ελαιόλαδου και βαλσαμικού ξιδιού αποτέλεσε το μυστικό της επιτυχίας. Ατομικές συσκευασίες Αφουγκραζόμενη τις νέες πρω- τοποριακές εφαρμογές και με ευθύνη απέναντι στις ανάγκες των καταναλωτών, η εταιρεία σχεδίασε μια σειρά ατομικών συσκευασιών εξαιρετικού παρ- θένου ελαιόλαδου, βαλσαμικού ξιδιού και αρτυμάτων. Με στό- χο να ικανοποιηθεί κάθε ανάγκη των καταναλωτών, δημιουργή- θηκε η ατομική συσκευασία κρέ- μας βαλσαμικού σε φακελάκι.

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=