Food Service τ. 148

78 Με απλά λόγια, ο specialty coffee είναι ο καφές ο οποίος προκύπτει από κόκκους εξαιρετικής ποιότητας, που καλλιεργούνται στις τέλειες συνθήκες και ουσιαστικά παρέχουν μοναδικές γεύσεις χάρη στα κλιμα- τολογικά δεδομένα και στο έδαφος όπου μεγαλώνουν. Έτσι, η ποιότητα του καφέ μπαίνει στο μικροσκόπιο, ώστε στο φλιτζάνι μας να φτάνει η καλύτερη δυνατή γεύση, και αυτό εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως από το φυ- τό, τον αγρότη, το έδαφος, το κλίμα και, φυσικά, τον barista. Η πρόκληση του barista Έτσι, λοιπόν, ο barista καλείται με τις γνώσεις και τις δεξιότητές του να αναδεί- ξει όλη αυτή τη σκληρή δουλειά που έχει γίνει από τον αγρότη μέχρι να φτάσει ο καφές στον τελικό του προορισμό, ο οποί- ος δεν είναι άλλος από τον καταναλωτή. ΕΚΧΥΛΙΣΗ ΚΑΦΕ ΟΤΑΝ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Τα τελευταία χρόνια μπαίνει ολοένα και περισσότερο στη ζωή μας ο όρος “specialty coffee”, που δεν αφορά πλέον μόνο τους λάτρεις του καφέ... TRENDS Του Νίκου Φωτόπουλου, co-owner Lit Athens

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=