Food Service τ. 149

25 με ταχύτατο ρυθμό δεν συνιστά παράγοντα επιτυχίας, αλλά μάλλον έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Μεγάλη σημασία για το brunch έχει η χαλαρή προσέγγιση, το comfortness, και η επιλογή γεύσεων ανάλογα με την ώρα και τη διάθεση, χωρίς να πρέπει τα πάντα να αντιπροσωπεύουν μια συγκεκριμένη κα- τηγορία φαγητού. Να τονίσουμε εδώ ότι το να σερβιριστεί μια τυρόπιτα ή ένα σά- ντουιτς στα γρήγορα δεν συνιστά brunch αλλά απλό δεκατιανό. Αν όμως η τυρόπιτα είναι με φύλλο που έχουμε ανοίξει εμείς και έχει υλικά του τόπου όπου σερβίρεται, λ.χ. κάποιο ΠΟΠ τυρί ή μυρωδικό, απευθείας περνάει σε άλλο επίπεδο και συνιστά μέρος ενός brunch menu που σέβεται τον πελάτη. Social Media Trend ή ευκαιρία; Το brunch τα τελευταία χρόνια έχει καθι- ερωθεί ως ένα trendy είδος εξόδου, χωρίς απαραιτήτως να ενδιαφέρει το πού και το πώς. Οι παρέες σταμάτησαν τις συναντήσεις για καφέ και ξεκίνησαν το brunch! Πλέον, αυτή η συνήθεια έχει υιοθετηθεί από το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού και απο- τελεί θα λέγαμε θεσμό. Τα εστιατόρια και τα all-day café bars, αντιλαμβανόμενα το κίνημα των brunchers και την επίδραση που ασκούν στην εξωστρέ- φειά τους, προτείνουν ειδικά διαμορφωμένα και ευφάνταστα brunch menus, επιστρα- τεύοντας όλη τη γνώση και τη δημιουργι- κότητα των σεφ τους. Με τον τρόπο αυ- τό και δίνοντας τόση έμφαση στο brunch, επενδύουν στη διαμόρφωση ενός σημείου συνάντησης για πολλούς influencers, food enthusiasts, food bloggers, αλλά και πιστούς φίλους του καλού φαγητού. Δημιουργούν instagrammable πιάτα, τα οποία θα φωτο- γραφηθούν και θα αναρτηθούν προτού καν καταναλωθούν και αφήσουν το γευστικό αποτύπωμά τους. Με γνώμονα τα παραπάνω και παρατηρώ- ντας τις τάσεις του 2022 στο φαγητό, δια- φαίνεται ότι τα εστιατόρια πλέον συστήνουν ένα ανανεωμένο μενού γεμάτο αντιθέσεις, νέες προτάσεις, εκρηκτικούς συνδυασμούς χρωμάτων και ατρόμητους συνδυασμούς υλικών. Το brunch είναι πλέον μια γευστική εμπειρία με μια νέα, lifestyle διάσταση. Οι comfort επιλογές αποτελούν φυ- σικά σημείο αναφοράς σε ένα κυριακάτι-

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=