Food Service τ. 149

81 COMAL ΑΘΗΝΑ Δίπλα στο διαχρονικό Ψωμί & Αλάτι, ο chef Γιάννης Λουκάκος δημιουργεί το COMAL, εμπνευσμένο από το Μεξικό και την ξεχωριστή κουζίνα του. Το νέο εστιατόριο-μπαρ του chef υπηρετεί και μεταδίδει τη φιλοσοφία του «μοιράζεσθαι» μεταξύ των μελών της παρέας. Το tex-mex τίθεται στο επίκεντρο του μενού του COMAL, με τον Γιάννη Λουκάκο να το αποδίδει με δημιουργική διάθεση. Μαργαρίτα παντζάρι, νε- γκρόνι comal και μοβ παλόμα είναι μόνο ορισμένες από τις προτάσεις κοκτέιλ που μπορούν να συνοδεύ- σουν τα πιάτα του μενού. Μεταξύ των πιάτων, τις εντυπώσεις δείχνουν να κερδίζουν το καλαμάρι σε καλαμάκι ψημένο στη σχάρα, το μαριναρισμένο λα- βράκι με adobo, η τορτίγια καλαμποκιού με σπανάκι και ρύζι, τα μοσχαρίσια μάγουλα σιγομαγειρεμένα σε mole poblano και το cremeux σοκολάτας και passion fruit. Πλ. Ελευθερωτών 8, Χαλάνδρι 152 32 Τηλ. 211 7508216 RESPECTEAT ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Μια νέα άφιξη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης απο- τελεί το RESPECTEAT, θέτοντας ως στόχο του να επανασυστήσει το σάντουιτς. Όπως υποδηλώνει και το όνομά του, ο σεβασμός στο φαγητό είναι η βασική του αρχή και το «ταπεινό» σάντουιτς μετατρέπεται σε μια σύγχρονη γαστρονομική πρόταση. Club σάντου- ιτς, veggie επιλογές και panini με θαλασσινά βρίσκο- νται ήδη στον κατάλογο του RESPECTEAT, ο οποίος συνεχώς εμπλουτίζεται. Κούσκουρα 3, Κέντρο Τηλ. 2310 220400 IL CAPITANO ΑΘΗΝΑ Στην οδό Βεΐκου στον αριθμό 107, βρίσκεται από τις αρχές Σεπτεμβρίου το Il Capitano. Η ένωση Ελλάδας-Ιταλίας βρίσκει φιλοξενία στο Κουκάκι, με τους επισκέπτες του εστιατορίου να ταξιδεύ- ουν γευστικά στις δύο χώρες με τη βοήθεια του πρωτότυπου μενού του. Aν και αυτοπροσδιορί- ζεται ως «small plates restaurant», τα πιάτα του έχουν μια σύγχρονη απλότητα που δημιουργεί στον επισκέπτη του μια αίσθηση μεσογειακής φι- λοξενίας. Η ατμόσφαιρα στη σάλα συνεπικουρεί στο ταξίδι της γεύσης και η λίστα των κρασιών και των ροφημάτων αποδεικνύεται πολύτιμος αρωγός. Βεΐκου 107, Κουκάκι Τηλ. 210 9245645

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=