Food Service τ. 150

51 λου του. Σε έρευνα που διεξήχθη τον Αύ- γουστο σε δείγμα χιλίων εργαζομένων, τα άτομα μεταξύ 25 και 34 ετών δήλωσαν ότι κάνουν το ελάχιστο στην εργασία τους σε ποσοστό 30%. Αντίθετα, το ποσοστό αυτό πέφτει στο 8% για άτομα της ηλικίας των 54 ετών. Σε ακόμα μεγαλύτερες ηλικίες, τα ποσοστά αυτά δείχνουν να μηδενίζουν. Το σημαντικότερο ίσως εύρημα της έρευ- νας είναι το ότι το 80% των εργαζομένων που δήλωσαν πως κάνουν τα απολύτως απαραίτητα ήταν άτομα με burn out και άτομα που δουλεύουν σε τοξική εργασια- κή κουλτούρα, κάνοντας ίσως τη σιωπηλή παραίτηση όχι και τόσο άγνωστη ή κάτι τόσο καινούριο τελικά (trend), δείχνοντάς μας τον ελέφαντα στο δωμάτιο. Παρ’ όλα αυτά, οι γενιές παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ύπαρξη του φαινομένου ή ακόμα και την κατάδειξή του. Οι νεότερες γενιές βλέ- πουν την εργασία υπό διαφορετικότερο πρίσμα, καθώς τους παρέχει ουσιαστικά μόνο την επιβίωση και δεν νιώθουν δέ- σμευση με την εταιρεία που εργάζονται, καθώς την αντιμετωπίζουν πιο αποστασι- οποιημένα. Η επόμενη ημέρα για τους εργαζόμενους Όπως διαφαίνεται, η νέα χρονιά θα είναι αρκετά απαιτητική. Από τη μία η παγκόσμια ύφεση, που σύμφωνα με τους ειδικούς θα φέρει συνεχείς ανατιμήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες, και στον αντίποδα η μεγάλη ζήτηση και η έλλει- ψη επαγγελματιών στον χώρο της εστί- ασης και της φιλοξενίας. Για την εύρεση προσωπικού, το βάρος έχει κληθεί να επωμιστεί κάθε αρμόδιο τμήμα Ανθρώπι- νου Δυναμικού, ιδιοκτήτης ή διευθυντής,

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=