Mini Market & Μικρή Λιανική Νο 19

53 ρεπορτάζ H Ελλάδα ισχυροποίησε την παρου- σία της στη Sial 2018, καθώς το πρώτο βραβείο του θεσμού Sial 2018 Innovation απέσπασε το ελληνικό προϊόν Namaste kefir (αναψυκτικό με κεφίρ), από το Δρυμό Θεσσαλονί- κης μεταξύ 800 προϊόντων, που είχαν προκριθεί στην τελική διαδικασία αξιολόγησης. Τι κάνει ωστόσο το Namaste κεφίρ να ξεχωρίζει; Ο παραγωγός του Ιορδάνης Παπαδό- πουλος πρόσθεσε το μύκητα κεφίρ, σε φρέσκο χυμό τζίντζερ και λεμο- νιού, δημιουργώντας ένα προϊόν που δεν περιέχει λακτόζη, συντηρητικά, γλουτένη και λοιπά τεχνητά στοιχεία. Σημειώνεται ότι το Namaste κεφίρ απέ- σπασε το πρώτο βραβείο, το ασημένιο έλαβε το Pesticide Free Frozen Vegetables In Paper-Based και το χάλκινο το προϊόν Bekids. Από τη Sial 2018 στην… Anuga 2019 Η Sial 2018 κατάφερε να συγκεντρώσει την προσοχή όλης της βιομηχανίας τροφί- μων, καθώς για μία ακόμα χρονιά αποτέλεσε μια μοναδική πλατφόρμα για τη δοκιμή νέων αγορών, τη δρομολόγηση νέων προϊόντων και τη συνάντηση με τους κυριότερους επαγγελματίες του κλάδου, ώστε να συζητήσουν τις νέες προκλήσεις της αγοράς. Καθ’όλη τη διάρκειά της η Sial 2018 αποτέλεσε ένα πραγματικό εργαστήριο με τμήματα Ε&Α από όλο τον κόσμο με σκοπό την τελειοποίηση των καινοτομιών και την παρουσίασή τους κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Όπως ανέφερε ο Διευθυντής του δικτύου SIAL 2018, Nicolas Trentesaux: «Ας μην ξεχνάμε ότι η βιομηχανία τροφίμων είναι μια από τις πιο δυναμικές βιομηχανίες στις περισσότερες χώρες της ομάδας των G20. Η συμμετοχή στη Sial 2018 είναι για να ανακαλύψει κανείς νέες αναπτυξιακές ευκαιρίες και νέες τάσεις και κυρίως για να επωφεληθεί από ένα εξαιρετικό εφαλ- τήριο, κάνοντας μια εξαιρετική αρχή στην επίτευξη των στόχων της βιομηχανίας τροφίμων». Ραντεβού τον Οκτώβριο του 2019 στην Anuga! Οι εξαγωγείς που βρέθηκαν στην έκθεση είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της αγοράς τροφίμων και ποτών ανά γεωγραφική περιοχή ανακαλύπτοντας παράλληλα τα best selling προϊόντα. Το «Χρυσό» πήρε η Ελλάδα στο Sial 2018 Innovation Σημειώνεται ότι οι συνολικές συμμετοχές προϊόντων στην Sial 2018 ανήλθαν στις 2.355 ενώ από αυτά, οι διοργανωτές παρουσίασαν προς δοκιμή στα media μόλις δέκα, ένα εκ των οποίων ήταν ελλη- νικό, ο καπνιστός τόνος της Κονσερβοποιίας Βορείου Αιγαίου, σε πέντε παραλλαγές. Τα προϊόντα αναλυτικά είναι: 1 Ατομικά Ψωμάκια – Eatthball της ομώνυμης αυστριακής εταιρείας Εat the Ball, που ψήνονται σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Για την παρασκευή τους δεν χρησιμοποιείται φοινικέλαιο ή γενετικά τροποποιημένες ουσίες και πωλούνται σε συσκευασία των τεσσάρων τεμαχίων. 2 Βρώσιμα πλακίδια με λαχανικά – Co Casse από τη γαλλική εταιρεία Co Casse Food . Τα πλακίδια κυκλοφορούν σε τρεις παραλλαγές γεύσεων με καρότο, με ντομάτα και με παντζάρι και είναι ιδα- νικά για μαγειρική. 3 Μαρμέλαδα με ολόκληρα κομμάτια φρούτων - Bonne Maman από την ομώνυμη γαλλική εταιρεία. Ο συγκεκρι- μένος τύπος μαρμελάδας κυκλοφορεί σε γεύσεις νεκταρίνι – βερίκοκο, σε φράουλα και σε βατόμουρο. Έχει μειωμένη περιε- κτικότητα ζάχαρης κατά 30%, ενώ το βαζάκι είναι διαφοροποιημένο σε σχέση με το κλασικό της μαρμελάδας, καθώς αυτό έχει διαφορετικό σχήμα και διάφανη επιγραφή. 4 Μαύρη τρούφα σε σκόνη - Spolverato De Tartufo, από την ιταλική εταιρεία Guliano Tartufi. Πρό- κειται για σκόνη μαύρης καλοκαιρινής τρούφας σε συσκευασία των 30gr, προϊόν που προέρχεται από την περιοχή της Pietralunga με συστατικά αλάτι, άμυλο πατάτας, αλεύρι ρυζιού, αφυδα- τωμένη καλοκαιρινή τρούφα 5% και αφυδατωμένα μανιτάρια. 5 Καπνιστός τόνος Trata από την ελληνική κονσερβοποιία βορείου Αιγαίου που διατίθεται σε πέντε παραλ- λαγές με καυτερή γεύση τσίλι, με κινόα, με φακές - καλαμπόκι- τσίλι, με λεμόνι - ρίγανη, καθώς και με φυτικό λάδι. 6 Γλυκά σε βαζάκι -Rudolph’s Jars από την ολλανδική de Dessert Meesters BV. Πρόκειται για κομμάτια κέικ με τρεις στρώσεις παγωτού, που κυκλοφορούν σε τρεις γεύσεις: Cheese Cake, Strawberry και Going Bananas 7 Μπισκότα με υπερτραφές - green up’ από την Biscuiterie DeL’ Abbaye. 8 Μίνι συσκευασίες - Βubbles με ελαι- όλαδο και βαλσάμικο ξύδι –Minioliva, από την Ισπανική Αlcala Oliva χώρα . Τα bubbles περιέχουν εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο κλασικό ή σε γεύσεις και βαλ- σάμικο ξίδι κλασικό ή με βατόμουρο. 9 Άλειμμα μαύρου σκόρδου – Allioli από την ισπανική Chovi. 10 Mοjito Bio σε ασκό 3L από την γαλλική Les Fees Biο που διατη- ρείται για έξι εβδομάδες μετά το άνοιγμα και ανήκει στην κατηγορία των vegan προϊόντων, περιέχοντας φυσικό χυμό λεμονιού. 9+1 καινοτόμα προϊόντα στη Sial

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=