Page 20 - ta249

Basic HTML Version

20
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Περί τουρισμού
Σ
ε λειτουργία τέθηκε το
Κέντρο Κινητικότητας
Αθηνών, μία νέα δομή
που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο
του Διακρατικού Προγράμματος
South East European Mobility
Management Scheme (SEE-
MMS), με συντονιστή εταίρο την
Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουρι-
στικής Προβολής του Δήμου
Αθηναίων (ΕΑΤΑ). Τα εγκαίνια
πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα
από το δημοτικό σύμβουλο Αθη-
ναίων και πρόεδρο της Εταιρεί-
ας Ανάπτυξης και Τουριστικής
Προβολής του Δήμου Αθηναίων
(ΕΑΤΑ), κ. Γιώργο Μπρούλια. Το
Κέντρο Κινητικότητας Αθηνών
σχεδιάστηκε με σκοπό να παρέ-
χει στους κατοίκους και τους
επισκέπτες της πόλης πλήρη
πληροφόρηση για την κινητικό-
τητα (παντός τύπου μετακινή-
σεις: πεζοί/μέσα μαζικής μετα-
φοράς/αυτοκίνητο/ταξί/ποδήλα-
το) και επιπλέον να προωθεί τις
οικολογικές μεταφορές (χρήση
ποδηλάτου/χρήση δικτύου πεζο-
δρόμων/car sharing κ.λπ.), να
παρέχει συμβουλευτικές υπηρε-
σίες αναφορικά με τις συνδυα-
στικές μεταφορές (επιλογή της
βέλτιστης διαδρομής), να παρέ-
χει ειδικές πληροφορίες για συ-
γκεκριμένες κατηγορίες επισκε-
πτών (τουρίστες/επαγγελμα-
τίες/καλλιτέχνες κ.λπ.), καθώς
και να προτείνει διαδρομές θε-
ματικού περιεχομένου (τουριστι-
κές διαδρομές/σημεία εμπορι-
κού ενδιαφέροντος κ.λπ.). Το
Κέντρο Κινητικότητας Αθηνών εί-
ναι εγκατεστημένο στο Σημείο
Πληροφόρησης Επισκεπτών (In-
fo Point) της Εταιρείας Ανάπτυ-
ξης και Τουριστικής Προβολής
του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ)
στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών
«Ελευθέριος Βενιζέλος».
Ξεκίνησε η λειτουργία του Κέντρου Κινητικότητας Αθηνών (Mobility
Center)
A
νοίγοντας για δεύτερη συνε-
χή χρονιά το διάλογο «Νέα
Ελληνική Κουζίνα», το Sani
Gourmet εστιάζει φέτος στην τά-
ση του 100 Mile Diet, δηλαδή γα-
στρονομία βασισμένη σε προϊό-
ντα που παράγονται σε ακτίνα 100
μιλίων από το σημείο της χρήσης
τους. Το Sani Gourmet, που έχει
καθιερωθεί ως θεσμός ευγενούς
άμιλλας και δημιουργικότητας,
λειτουργεί και πάλι καινοτόμα,
εξελίσσοντας τη συζήτηση περί
γαστρονομίας γενικότερα και ελ-
ληνικής γαστρονομικής σκηνής
ειδικότερα. Αποτελεί πλέον μία
πλατφόρμα ανταλλαγής ιδεών
και κατάθεσης προτάσεων που
μπορούν να οδηγήσουν την ελλη-
νική γαστρονομία στην επόμενη
εποχή της. Για δέκα ημέρες, στο
«Sani Resort», κορυφαίοι Έλλη-
νες chef, εγχώριοι και της δια-
σποράς, ανταποκρίθηκαν στο κά-
λεσμα του Sani Gourmet να κα-
ταθέσουν την έμπνευση και τη
δεξιοτεχνία τους σε ένα κοινό
που έχει εκπαιδευτεί όλα αυτά
τα χρόνια να περιμένει το καλύ-
τερο. Με χώρο δράσης τους τις
εγκαταστάσεις των «Water Re-
staurant», «Sea You Up», «Byb-
los», «Ντομάτα» και «Ουζερί», θα
συμμετάσχουν σε ένα παιχνίδι
με στόχο την τέρψη του ουρανί-
σκου. Οι Λευτέρης Λαζάρου,
Γιάννης Παρίκος, Κωνσταντίνος
Φιλίππου, Herve Pronzato, Γιώρ-
γος Χατζηγιαννάκης, Νίκος
Μπούκης, Πολυχρόνης Δαμαλάς,
Σωτήρης Ευαγγέλου, Νίκος Κα-
τσάνης, Δημήτρης Μαυρίκος,
Χρύσανθος Καραμολέγκος, Μιχά-
λης Λυτρίβης, Άρης Τσανακλίδης,
Νίκος Μιχαήλ, Ξενάκης Γκίκας
ακονίζουν τα μαχαίρια και τη φα-
ντασία τους για να εκπλήξουν.
Παράλληλα, ο sommelier Γιώργος
Λούκας θα ταξιδέψει τους επι-
σκέπτες στα μυστικά του κρασιού.
www.sanigourmet.gr
Sani Gourmet
Νέο δρομολόγιο Αθήνα–Σκύρος
M
ετά την επίσημη ανα-
κοίνωση των αποτε-
λεσμάτων του διαγω-
νισμού για τις γραμμές δημόσιας
υπηρεσίας, η Aegean, από την 1η
Μαΐου 2012, θα καλύπτει για τα
επόμενα τέσσερα χρόνια το δρο-
μολόγιο Αθήνα–Σκύρος–Αθήνα,
το μόνο που της κατοχυρώθηκε,
το οποίο θα εκτελείται με Airbus
A319/A320. O διευθύνων σύμβου-
λος της Aegean, κ. Δημήτρης Γε-
ρογιάννης, δήλωσε: «Κατά τη
διάρκεια των δύο τελευταίων
ετών συμβάλαμε στην ανάπτυξη
της κίνησης των δρομολογίων
Αθήνα–Σητεία, Θεσσαλονίκη–
Καλαμάτα, Θεσσαλονίκη–Σάμος
και Θεσσαλονίκη–Κέρκυρα κατά
70% και με μηδενικό κόστος για
το κράτος, αφού η εξυπηρέτησή
τους έγινε για πρώτη φορά με jet
αεροσκάφη και χωρίς καμία
απολύτως επιδότηση».