Page 72 - ta249

Basic HTML Version

72
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
ΜΑΖΙΚΗ ΕΣΤΙΑΣΗ
AΦΙΕΡΩΜΑ
θοδος ανακαλύφθηκε από τον Sir Benjamin
Thompson το 1799 και εξελίχθηκε τη δεκα-
ετία 1960 από Αμερικανούς και Γάλλους μη-
χανικούς τροφίμων στη βιομηχανία τροφί-
μων. Η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε η
μέθοδος σε εστιατόριο ήταν από τον chef
Georges Pralus το 1974 στο εστιατόριο των
αδελφών Troisgros στην Γαλλία. Αναλυτικά,
το τρόφιμο που θέλει κανείς να μαγειρέψει
κλείνεται αεροστεγώς σε ειδικό σακουλάκι
(vacuum bag) με το ειδικό μηχάνημα
(vacuum machine) και εν συνεχεία τοποθε-
τείται μέσα στο νερό το οποίο έχει τη θερ-
μοκρασία για να μαγειρευτεί. Με ένα ειδι-
κό θερμόμετρο ακίδα παρακολουθείται η
θερμοκρασία καρδιάς του τροφίμου, ώστε
να έχει το τέλειο αποτέλεσμα. Οι πρώτες
ύλες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν μπο-
ρεί να είναι από ψάρια, θαλασσινά, μοσχά-
ρι, πουλερικά, χοιρινά, λαχανικά, φρούτα,
αλλά και κάποιες συγκεκριμένες κρέμες
στη ζαχαροπλαστική. Χρησιμοποιώντας δε-
δομένα που αφορούν τη συμπεριφορά των
τροφίμων σε διαφορετικές θερμοκρασίες
και λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες που
σχετίζονται με την καταστροφή παθογόνων
μικροοργανισμών (θερμοκρασία και χρόνος
μαγειρέματος), μπορεί να φτάσει κανείς
σε εξαιρετικά αποτελέσματα όσον αφορά
στην υφή και τη γεύση του τροφίμου χωρίς
προβλήματα με μικροοργανισμούς (π.χ.
σαλμονέλα).
EQUIP HOTEL:
Μεγάλο ενδιαφέρον πα-
ρατηρείται για τις πιατέλες μελαμίνης για
τον μπουφέ. Η Equip Hotel, πρωτοπόρα και
πιστή σε αυτό το άθραυστο και ασφαλές
υλικό, προτείνει τα σκεύη σερβιρίσματος
από μελαμίνη υψηλής ποιότητας της σειράς
Balsam™, αποκλειστικό προϊόν της Carlisle
Αμερικής. Η εταιρεία προτείνει τις πιατέ-
λες και τα μπολ σερβιρίσματος Balsam, που
θεωρούνται, σύμφωνα με την εταιρεία, μο-
ναδικά στο είδος τους. Σχεδιασμένα για
την προστασία του περιβάλλοντος, είναι κα-
τασκευασμένα από 50% βιώσιμους φυσι-
κούς και βιοδιασπώμενους πόρους (Eco
Made), με 0% BPA. Είναι ασφαλή για τα
τρόφιμα, διαθέτουν πιστοποίηση από τον
οργανισμό NSF και έγκριση από το Ελληνι-
κό Χημείο του Κράτους. Επίσης, είναι πρα-
κτικά ανθεκτικά στο σπάσιμο, προσφέρο-
ντας ασφάλεια για εσάς και τους πελάτες
σας, σε αντίθεση με τα πορσελάνινα, που
φθείρονται με τη χρήση και όπου υπάρχει
κίνδυνος για υπολείμματα από τυχόν θραύ-
σματα μέσα στο φαγητό. Είναι εύκολα στη
χρήση για το προσωπικό, καθώς είναι πιο
ελαφριά από πορσελάνη, στοιβάζονται,
πλένονται στο πλυντήριο πιάτων και αντέ-
χουν σε θερμοκρασίες μέχρι 100
ο
C. Παράλ-
ληλα, εξοικονομούνται χρήματα, γιατί η βα-
ρέος τύπου μελαμίνη δίνει την όψη και την
υφή της πορσελάνης χωρίς όμως την ακρι-
βή τιμή αυτής.
ACRILIX:
Η νέα τάση στο χώρο των ξενο-
δοχείων σήμερα είναι το καλό service και η
παρουσίαση των προϊόντων τους.
Ειδικά στο χώρο της εστίασης είναι και
πρέπει να είναι η παρουσίαση του πρωινού
(breakfast), που συνήθως είναι self service,
με διάφορα σκεύη και διακόσμηση των πιά-
των του breakfast. Φυσικά, δεν πρέπει να
ξεχνάμε και τα υπόλοιπα γεύματα και ειδι-
κά τις διάφορες εκδηλώσεις που γίνονται
στο χώρο των εγκαταστάσεών τους.
Τα ξενοδοχεία είναι και αυτά επιχειρήσεις
και πρέπει να τα στηρίξουμε στην κρίση αυ-
τή, προμηθεύοντάς τα με καλά προϊόντα
και πολύ καλές τιμές.
ART ET LUMIERE TSAGALIDES:
Η εται-
ρεία ART ET LUMIERE TSAGALIDES
ιδρύθηκε το 1992 και καθιερώθηκε στην ελ-
ληνική αγορά χάρη στη συνεχή παρουσίαση
μοναδικών προϊόντων υψηλού design. Η
εταιρεία διαθέτει στην αγορά τις συλλογές:
HO.RE.CA. Equipment (Χρωματιστές, Πυ-
ράντοχες Πορσελάνες, Γυάλινα Χρωματι-
στά Ποτήρια, Πίνακες, Αγάλματα, Μαχαιρο-
πίρουνα, Διακοσμητικά), Φανάρια, Κηροπή-
για, Κεριά, Γυάλες, Ανθοδοχεία, Τεχνητά
Άνθη, Έπιπλα, Φωτιστικά, Δώρα.
Οι πρωτοποριακές προτάσεις HO.RE.CA.
Equipment μετατρέπουν το
σερβίρισμα–παρουσίαση σε πραγματική
απόλαυση. Τα Φανάρια, Κηροπήγια και Κε-
ριά συμπληρώνουν το σκηνικό που επιθυμεί
κάθε πελάτης. Οι Γυάλες, Ανθοδοχεία και
Τεχνητά Άνθη βοηθούν στην ανάδειξη κάθε
γωνιάς του χώρου, ενώ τα Έπιπλα και Φωτι-
στικά αναβαθμίζουν την καθημερινότητα
των πελατών.
AΡΖΙΝΟΣ:
Οι απαιτήσεις των σύγχρονων
ταξιδιωτών δεν έχουν αλλάξει ως προς τις
προτιμήσεις τους, αλλά ως προς τη συχνό-
τητα των παραγγελιών, διότι κανείς δεν μέ-
νει αλώβητος από την παρούσα κρίση.
Οι πελάτες απαιτούν καθαρούς και πλήρως
ανακαινισμένους χώρους στο χώρο της κου-
ζίνας και της τραπεζαρίας. Τα ξενοδοχεία
έχουν ανάγκη από μηχανήματα φιλικά στο
περιβάλλον και με εξοικονόμηση ενέργει-
ας, καθώς και να μη ρυπαίνουν τους χώ-
ρους με ήχους και οσμές. Τα μηχανήματα
πρέπει να είναι υψηλής τεχνολογίας, ταχύ-
τατα και με πιστοποιητικά υγιεινής. Επίσης,
απαιτούνται μηχανήματα ντελικάτα, που να
φτιάχνουν δροσερές γεύσεις, όπως γιαούρ-
τι, παγωτό, smoothies, κοκτέιλ, γρανίτα κ.ά.
EQUIP HOTEL
AΡΖΙΝΟΣ