Greek Vegan

Για τη σάλτσα: 4 ντομάτες λιωμένες στο μπλέντερ, 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας, 1/3 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 σκελίδα σκόρδο, 2 κλαδάκια φρέσκο δυόσμο, 1 πρέζα ζάχαρη, Αλάτι/πιπέρι Για τα κεφτεδάκια: 2 πατάτες βρασμένες και λιωμένες, 2 κολοκυθάκια τριμμένα στον τρίφτη, 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε κύβους, 2 κ.σ. ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες, 2 φλιτζάνια ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ λευκό τριμμένο, 1 σκελίδα σκόρδο, 1 κρεμμύδι, 1 φλιτζ. τριμμένη φρυγανιά, 1/2 φλιτζ. αλεύρι, 10 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα, 1 φλιτζ. ψιλοκομ- μένο μαϊντανό, 1/2 κ.γ. ρίγανη, 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο, 1 πρέζα πιπέρι, 1 κ.γ. αλάτι, Λάδι για τηγάνισμα Σάλτσα: Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το ελαιόλαδο. Παράλληλα, διαλύουμε με ένα κουτάλι τον πελτέ ντομάτας, προσθέτουμε ολόκληρη τη σκελίδα σκόρδο, τη σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα και την αφαιρούμε. Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, τα κλαδάκια δυόσμου, ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε το μείγμα να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα και μόλις αποσύρουμε από την φωτιά αφαιρούμε το δυόσμο. Κεφτεδάκια: Στύβουμε καλά τα κολοκυθάκια να φύγουν τα νερά. Στο μπλέντερ αναμιγνύουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον δυόσμο και τον μαϊντανό και χτυπάμε. Σε ένα μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια μαζί με το ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ λευκό . Ελέγχουμε αν το μείγμα κολλάει στα χέρια μας και αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο παραπάνω αλεύρι. Πλάθουμε σε κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Σερβίρουμε βουτώντας τα κεφτεδάκια στη σάλτσα. Υλικά Εκτέλεση Κεφτεδάκια λαχανικών με ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ λευκό σε σάλτσα δυόσμου Πρόταση από τον Green Chef Νίκο Γαϊτάνο

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=