Greek Vegan

74 Ριγκατόνι με vegan σάλτσα Bolognese Για 6 μερίδες | χρόνος 60΄ ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κα- ρότο και το σέλερι, στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα, μέχρι να πάρουν ένα ξανθό χρώμα. Στη συνέχεια, προ- σθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και το σκόρδο, ανακατεύοντας συνε- χώς. Σβήνουμε με το κόκκινο κρα- σί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστεί. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την ντομάτα κονκα- σέ, το νερό, τις φακές και το μπού- κοβο, αλατίζουμε και, μόλις αρ- χίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε με καπάκι για 45 λεπτά περίπου. Όταν η σάλ- τσα είναι έτοιμη, την αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά χοντροκομμέ- να, καθώς επίσης και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Βράζουμε σε κοχλάζον αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέ- σα στη σάλτσα με τις φακές. Για ΤΗν παρμΕζανα από ΚαΣιόυΣ Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε καλά τα κάσιους, το ελαιόλαδο και το αλάτι μέχρι να αποκτήσουν την υφή της παρμεζάνας. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τη vegan σάλτσα σε βαθύ μπολ και ρίχνουμε από πάνω την παρμεζάνα κάσιους. TIP: Για να εμπλουτίσουμε τη γεύση της σάλτσας, μπορούμε να αντικα- ταστήσουμε το νερό με ζωμό λαχα- νικών ή με το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά. υΛιΚα • 60γρ. ελαιόλαδο • 120γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένo • 70γρ. σέλερι, κομμένο σε μικρό καρέ • 140γρ. καρότο, κομμένο σε μικρό καρέ • 100γρ. μανιτάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες • 50γρ. πελτέ ντομάτας • 10γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο • 90γρ. κόκκινο κρασί • 450γρ. ντομάτα κονκασέ σε κονσέρβα • 180γρ. καφέ φακές • 520γρ. νερό • 1γρ. μπούκοβο • 3γρ. δεντρολίβανο • 2γρ. θυμάρι • 2γρ. ρίγανη • 3γρ. βασιλικό • 350γρ. ριγκατόνι αλάτι παρμΕζανα από ΚαΣιόυΣ • 130γρ. κάσιους • 2γρ. αλάτι • 3γρ. ελαιόλαδο

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=