Greek Vegan
76 Σούπα Σελινοριζα με κάστανο και πράσινο μήλο Για 4 μερίδες | χρόνος 45΄ ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζου- με όλα τα υλικά εκτός από το μή- λο, φέρνουμε σε βρασμό και μα- γειρεύουμε, μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά η σελινόριζα. Προσθέ- τουμε το μήλο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά ακόμα. Βάζουμε το μείγμα στο μπλέντερ και αλέθουμε. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι, αν χρειάζεται. Περνάμε από πολύ λεπτή σήτα, σερβίρουμε και γαρνίρουμε με τα φλέικς κάστανου και το μιξ από μήλο και σέλερι. Για Το πραΣινο μΗΛο ΣΕΛΕρι μιξ Φτιάχνουμε ένα σιρόπι, βράζο- ντας το νερό και τη ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί πολύ καλά η ζάχαρη και κρυώνουμε. Τοποθετούμε το μήλο μέσα στο κρύο σιρόπι και αφήνουμε να μαριναριστεί για 30 λεπτά. Αφαιρούμε από το σιρό- πι και τοποθετούμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. ΥΛιΚα • 200γρ. σελινόριζα, καρέ • 200γρ. γάλα σόγιας • 240γρ. νερό • 60γρ. κάστανο, προβρασμένο • 55γρ. πράσινο μήλο, σε φέτες • 30γρ. κάστανο προβρασμένο, σε φλέικς • 50γρ. πράσινο μήλο σέλερι μιξ • αλάτι Για Το πραΣινο μΗΛο ΣΕΛΕρι μιξ • 200γρ. νερό • 100γρ. ζάχαρη • 25γρ. μήλο πράσινο, κομμένο μπρουνουάζ • 6γρ. σέλερι, κομμένο μπρουνουάζ • 1,5γρ. χυμός λεμόνι • 0,60γρ. ξύσμα λεμόνι
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=