Greek Vegan
77 γεμιστα Για 1 ταψί 30 x 25 εκ. | για 2 μερίδες | χρόνος 90΄ υΛιΚα • 20γρ. ελαιόλαδο • 1 μελιτζάνα • 1 ντομάτα μεγάλη • 1 πιπεριά πράσινη • 1 πιπεριά κόκκινη • 1 κολοκύθι στρογγυλό • γέμιση • σάλτσα ψησίματος • αλάτι • ζάχαρη • ελαιόλαδο Για ΤΗ ΓΕμιΣΗ x4 • 60γρ. ελαιόλαδο • 125γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο • 120γρ. ψίχα από μελιτζάνα • ψίχα από το κολοκύθι • 20γρ. πελτέ ντομάτας • 125γρ. ψίχα από τη ντομάτα (συμπληρώνουμε αν δεν είναι αρκετή) • 110γρ. σάλτσα ντομάτας • 100γρ. νερό • 140γρ. ρύζι Καρολίνα • 8γρ. φρέσκο δυόσμο • 3γρ. ξερό δυόσμο • 8γρ. ζάχαρη • 4γρ. αλάτι • πιπέρι Για ΤΗ ΣαΛΤΣα ψΗΣιμαΤόΣ • 150γρ. νερό • 25γρ. πελτέ ντομάτας • 20γρ. ελαιόλαδο • 4γρ. ζάχαρη • 1γρ. αλάτι • 1γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Κόβουμε στις μελιτζάνες μια λεπτή φέτα κατά μήκος και αφαιρούμε με προσοχή το εσω- τερικό τους, χωρίς να αφαιρέ- σουμε όλη την ψίχα τους. Βά- ζουμε την ψίχα σε ένα μπολ. Κόβουμε στις ντομάτες και το κολοκύθι ένα στρογγυλό κομμάτι από το πάνω μέρος τους και αφαιρούμε την ψί- χα και τη βάζουμε σε ένα μπολ χωριστά για το κάθε λαχανικό. Κόβουμε στις πιπεριές ένα στρογγυλό κομμάτι από το πάνω μέρος τους και αφαιρούμε τους σπόρους. Αλέθουμε την ψίχα από το κο- λοκύθι και τη μελιτζάνα και τη φυλάμε σε ένα μπολ. Αλατίζουμε τα λαχανικά και τα ραντίζουμε με λίγο λάδι. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις μελιτζάνες, τις ντομάτες, τις πιπεριές, χωρίς να τις πα- ραφουσκώσουμε. Σκεπάζουμε τα λαχανικά με το καπάκι τους και τα τοποθετούμε στο ταψί μας. Τα περιχύνουμε με τη σάλ- τσα ψησίματος, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε στους 160°C μέχρι να μαλα- κώσουν. Ανεβάζουμε τη θερ- μοκρασία στους 200°C, ξεσκε- πάζουμε και μαγειρεύουμε, για λίγα λεπτά ακόμη ώστε να πά- ρουν χρώμα τα λαχανικά και να κάνουν μια ελαφριά κρούστα. Για ΤΗ ΓΕμιΣΗ Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και το «ιδρώνουμε», μέχρι να μαλακώσει καλά. Προσθέτουμε την ψίχα της μελιτζάνας και του κολοκυθιού. Ρίχνουμε το ρύζι και συνεχί- ζουμε το ανακάτεμα. Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομά- τας, τον πελτέ ντομάτας, τη γέ- μιση της ντομάτας, τη ζάχαρη, τον ξερό δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι και σκεπάζουμε την κα- τσαρόλα. Αφήνουμε να σιγοβράσει και να πιει όλο το ζουμί του, για 10 λεπτά περίπου. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον φρέσκο δυόσμο. Για ΤΗ ΣαΛΤΣα ψΗΣιμαΤόΣ Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και ανακατεύ- ουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=