Greek Vegan

79 αναμεικτη σαλατα με σπαράγγια, ντοματίνια και φινόκιο Για 2 μερίδες | χρόνος 45΄ ΕΚΤΕΛΕΣΗ Τοποθετούμε το μείγμα σαλατι- κών σε ένα μπολ, αλατίζουμε και προσθέτουμε 50γρ. βινεγκρέτ και ανακατεύουμε απαλά. Σε ένα δεύτερο μπολ τοποθε- τούμε τα λαχανικά, αλατίζουμε και προσθέτουμε την υπόλοιπη βινε- γκρέτ. Αναμειγνύουμε το μείγμα σα- λατικών με τα λαχανικά όσο πιο ανάλαφρα γίνεται και στο τέλος προσθέτουμε τα κρουτόν. Για ΤΗ βινΕΓΚρΕΤ ΛΕμόνι Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο και το νε- ρό στον κάδο του μπλέντερ. Ξεκινάμε το μπλέντερ και προ- σθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ, αραιώνουμε με νερό. Για Τα ΚρόυΤόν Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, στρώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180°C, μέχρι να γίνουν τραγανά. υΛιΚα • 350γρ. σαλατικά, διάφορα (λόλα κόκκινη, λόλα πράσινη, αντίδι τρυφερό, γαλλική σαλάτα) • 60γρ. βινεγκρέτ λεμόνι • 100γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση • 50γρ. σπαράγγια, βρασμένα και κομμένα • 50γρ. καρότο, χοντροτριμμένο • 30γρ. ραπανάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες • 90γρ. φινόκιο, κομμένο σε λεπτές φέτες • 15γρ. κρουτόν • αλάτι Για ΤΗ βινΕΓΚρΕΤ ΛΕμόνι • 10γρ. μουστάρδα Ντιζόν • 90γρ. χυμό λεμονιού • 5γρ. ζάχαρη • 360γρ. ελαιόλαδο • 45γρ. νερό • αλάτι Για Τα ΚρόυΤόν • 250γρ. ψωμί για τοστ, κομμένο σε κύβους • 10γρ. ελαιόλαδο • αλάτι

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=