Greek Vegan
81 ΥΛΙΚΑ • 40γρ. ελαιόλαδο • 800γρ. κουνουπίδι ωμό, σε φέτες 1 εκ. • 60γρ. πιπεριά κόκκινη, κομμένη ζουλιέν • 40γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο • 20γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο • 800γρ. ζωμός κάρι • 40γρ. σταφίδες • χυμός λάιμ • ξύσμα λάιμ • 5γρ. βασιλικός • αλάτι ΓΙΑ τον ζωμο ΚΑρΙ • 40γρ. ελαιόλαδο • 250γρ. κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες • 25γρ. σκόρδο, σκελίδες • 10γρ. κάρι • 1,3 κ. ζωμός λαχανικών (ή νερό) • 25γρ. χυμός λάιμ • 150γρ. ντομάτα, σε χοντρά κομμάτια • 160γρ. γάλα καρύδας ΕΚτΕΛΕΣΗ Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυ- νατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κουνουπίδι μέχρι να αρχίσει να παίρνει ένα χρυσαφένιο χρώμα και αλατί- ζουμε.* Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, την πιπεριά, το τζί- ντζερ και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τον ζωμό κάρι, τις σταφίδες, το ξύσμα λάιμ και τον χυμό και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Τέλος, αλατίζουμε, προσθέτουμε τον βασιλικό και σερβίρουμε. * Εναλλακτικά, ψήνουμε το κουνουπίδι στον φούρνο σε δυνατή φωτιά και το ενώνουμε στη συνέχεια με τα υπόλοιπα λαχανικά στο τηγάνι. ΓΙΑ τον ζωμο ΚΑρΙ Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και «ιδρώνουμε» το κρεμμύδι, μέχρι να μαλα- κώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κάρι, αλατίζουμε και συνε- χίζουμε το μαγείρεμα για 4 λε- πτά. Ρίχνουμε τον ζωμό λαχανι- κών, (ή το νερό) προσθέτουμε τον χυμό λάιμ και την ντομάτα και φέρνουμε σε βρασμό. Χα- μηλώνουμε τη φωτιά και σιγο- βράζουμε για άλλα 45 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα καρύδας και σιγοβρά- ζουμε για άλλα 5 λεπτά. Δοκιμάζουμε και σουρώνου- με στη σήτα. Κουνουπίδί με κάρι και σταφίδες Για 4 μερίδες | χρόνος 45΄
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=