Greek Vegan

82 υΛιΚα • 100γρ. ελαιόλαδο • 200γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο • 200γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο • 100γρ. φινόκιο, ψιλοκομμένο • 60γρ. τζίντζερ • 120γρ. ρύζι • 400γρ. νερό • 1.000γρ. σπανάκι, καθαρισμένο και κομμένο σε μεγάλα κομμάτια • 40γρ. χυμός λεμονιού • 10γρ. άνηθο • 10γρ. αλάτι • ξύσμα λεμονιού ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, μέχρι να πάρει ένα ελαφρώς χρυσαφί χρώ- μα. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, το φινόκιο και το τζίντζερ. Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1-2 λεπτά ακόμα. Προσθέ- τουμε το νερό και αλατίζουμε. Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι. Ρίχνουμε το σπανάκι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε, μέχρι ο όγκος του να μειωθεί αρκετά. Σκεπάζουμε και μαγει- ρεύουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού, το ξύσμα και τον άνηθο. σπανακόΡύζό λεμόνατό Για 4 μερίδες | χρόνος 30΄

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=